Постанова
від 10.02.2011 по справі 2а/0470/1182/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 лютого 2011 р. Справа № 2а/0470/1182/11

Дніпропетровський окружний адміністративний с уд у складі:

головуючого судді Жу кової Є.О.

при секретарі судового зас ідання Коваленко М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Кіровському районі м .Дніпропетровська до товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Рєалді»про стягнення з аборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

14 січня 2011р. до Дніпропе тровського окружного адміні стративного суду надійшов ад міністративний позов управл іння Пенсійного фонду Україн и в Кіровському районі м.Дніп ропетровська, в якому позива ч просить стягнути з товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Рєалді» (код ЄДРПОУ 34229602) з аборгованість із сплати стра хових внесків на загальнообо в' язкове пенсійне страхува ння в розмірі 956грн. 79коп. на кор исть позивача.

Позовні вимоги обґрунтова но адміністративним позовом від 14.01.2011р.

Від представника позивача 25.01.2011р. надійшло клопотання про розгляд даної адміністратив ної справи без її участі, позо вні вимоги підтримала в повн ому обсязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про час і міс це розгляду справи повідомля вся належним чином. Заперече нь проти адміністративного п озову суду не надав. Однак, на адресу суду повернулося пові домлення з відміткою «за заз наченою адресою не знаходить ся».

Частиною 1 ст.18 ЗУ «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» передбачено, що якщо від омості, які внесені до Єдиног о державного реєстру, були вн есені до нього, то такі відомо сті вважаються достовірними і можуть бути використані в с порі з третьою особою.

Всупереч вимогам ч.1 ст.19 ЗУ "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців", про зміну місцезн аходження відповідач контро люючі органи не повідомив, то му відповідних змін до Єдино го державного реєстру внесен о не було.

Суд вважає, що вжив усі зале жні від нього заходи для пові домлення відповідача належн им чином про розгляд даної ад міністративної справи із йог о участю та реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів.

Таким чином, суд вважає за м ожливе розглянути справу без участі відповідача відповід но до положень ст.128 КАС Україн и.

Відповідно до ч.1 ст.41 КАС Укр аїни, суд під час судового роз гляду адміністративної спра ви здійснює повне фіксування судового засідання за допом огою звукозаписувального те хнічного засобу. У разі неявк и у судове засідання всіх осі б, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положе нь цього Кодексу розгляд спр ави здійснюється за відсутно сті осіб, які беруть участь у с праві (у тому числі при розгля ді справи в порядку письмово го провадження), фіксування с удового засідання за допомог ою звукозаписувального техн ічного засобу не здійснюєтьс я.

Дослідивши матеріали спра ви суд встановив, що згідно з р ішенням Виконавчого комітет у Дніпропетровської міської ради ТОВ «Рєалді» зареєстро вано 09.03.2006р. з присвоєнням коду ЄДРПОУ 34229602.

Відповідач подав до УПФУ в К іровському районі м.Дніпропе тровька звіт з самостійно об численими сумами страхових в несків за листопад 2010р. на зага льну суму 957грн.79коп.

Внаслідок часткової сплат и зазначеної суми, а саме 01грн ., заборгованість із сплати ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування за листопад 2010 р. склала 956грн.79коп.

Вищезазначені факти підтв ерджуються, також, письмовим и доказами: розрахунком суми позову ТОВ «Рєалді» за листо пад 2010р., розрахунком суми стра хових внесків на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування за листопад 2010р., п латіжним дорученням від 02.12.2010р . №13.

Правовідносини, пов' язан і з виплатою та доставкою пен сій, призначених на пільгови х умовах, регулюються Консти туцією України, Законами Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне забезп ечення» та «Про збір на обов' язкове державне пенсійне заб езпечення», Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України, зат вердженою постановою правлі ння Пенсійного фонду України від 19.12.2003 N 21-1.

З 01 січня 2011 року набрав чинно сті Закон України «Про збір т а облік єдиного внеску на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування» від 08 липня 2010 року № 2464 - VI, яким внес ено зміни до Законів України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне забезпечен ня», «Про збір на обов' язков е державне пенсійне забезпеч ення».

В той же час, відповідно до п . 7 розділу VIII Закону України «П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня» стягнення заборгованост і із сплати страхових внескі в за діючими видами загально обов'язкового державного соц іального страхування та сум штрафних санкцій, нараховани х та/або не сплачених у період до 01 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк спл ати яких на 01 січня 2011 року не на став, здійснюється фондами з агальнообов'язкового держав ного соціального страхуванн я відповідно до законодавств а, що діяло на момент виникнен ня такої заборгованості або застосування штрафних санкц ій.

Таким чином, застосуванню п ідлягають зазначені вище Зак они в редакції, що діяли до 01 сі чня 2011 року.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України «Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування», страхувальники зобо в'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відпов ідний базовий звітний період , не пізніше ніж через 20 календ арних днів із дня закінчення цього періоду.

Згідно із ч.2 ст.106 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня», суми страхових внесків с воєчасно не нараховані та/аб о не сплачені страхувальника ми у строки, визначені ст.20 цьо го Закону, в тому числі обчисл ені територіальними органам и Пенсійного фонду у випадка х, передбачених частиною тре тьою статті 20 цього Закону, вв ажаються простроченою забор гованістю зі сплати страхови х внесків (далі - недоїмка).

Як вбачається із ст.23 цього ж Закону, спори, що виникають із правовідносин за цим Законо м, вирішуються органами Пенс ійного фонду та в судовому по рядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 67 Консти туції України кожен зобов' я заний сплачувати податки та збори в порядку та розмірах, в становлених законом.

Пунктом 6 частини 2 ст. 17 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне заб езпечення» передбачено, що с трахувальники зобов' язані нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені ст роки та в повному обсязі стра хові внески.

Суд, приймаючи до уваги вище викладене, та враховуючи, що н а час розгляду справи сума бо ргу відповідачем не сплачена в добровільному порядку, від повідних доказів сплати борг у відповідачем під час судов ого розгляду справи не надан о, дійшов висновку, що адмініс тративний позов підлягає зад оволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов - задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Рє алді» (код ЄДРПОУ 34229602) заборгов аність із сплати страхових в несків на загальнообов' язк ове пенсійне страхування в р озмірі 956 (дев' ятсот п' ятдес ят шість)грн. 79коп. на користь у правління Пенсійного фонду У країни в Кіровському районі м.Дніпропетровська.

Постанова суду набирає зак онної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного с удочинства України та може б ути оскаржена в порядку та у с троки, встановлені ст.186 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя

Є.О. Жукова

Дата ухвалення рішення10.02.2011
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу13722518
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/1182/11

Ухвала від 17.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Постанова від 10.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні