Постанова
від 11.01.2011 по справі 2а-16316/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2011 р. Справа № 2а-16316/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Олійника В.М . , розглянувши в порядку скор оченого провадження адмініс тративний позов Криворізьк ої міжрайонної державної под аткової інспекції до приват ного підприємства "Паливно-е нергетична компанія "Заря" пр о припинення підприємницьк ої діяльності , -

ВСТАНОВИВ:

10 грудня 2010 року Криворі зька міжрайонна державна под аткова інспекція звернулась до Дніпропетровського окруж ного адміністративного суду з позовною заявою до приватн ого підприємства «Паливно-ен ергетична компанія «Заря», в якій просить припинити юрид ичну особу приватне підприєм ство «Паливно-енергетична ко мпанія «Заря».

В обґрунтування позо ву податкова зазначила, що пр иватне підприємство «Паливн о-енергетична компанія «Заря » перебуває на обліку у Криво різькій міжрайонній державн ій податковій інспекції, як п латник податків та інших обо в' язкових платежів, проте д екларації та документи подат кової звітності не подавали сь більше року, заборгованос ті по платежам до бюджету не м ає. Також приватне підприємс тво «Паливно-енергетична ком панія «Заря» не знаходиться за юридичною адресою.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд сп рави Дніпропетровським окру жним адміністративним судом , що підтверджується повідом ленням Укрпошти. Судом було н аправлено на адресу відповід ача копію ухвали про відкрит тя провадження у справі, судо ву повістку, а також копію поз овної заяви та доданих до неї документів, проте конверт по вернувся до суду з відміткою «за відмовою адресата від од ержання».

Згідно з ст. 35 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни відповідач є належно по відомлений про дату, час та мі сце судового засідання. Відп овідач заперечення на позов протягом десяти днів не нада в, позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 183-2 Кодексу адміністратив ного судочинства України спр ава повинна бути розглянута у порядку скороченого провад ження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, перед баченого для надання запереч ень або заяви про визнання по зову, якщо до суду не було пода но заперечення відповідача т а за умови, що справа розгляда ється судом за місцезнаходже нням відповідача.

Дослідивши матеріали спра ви, проаналізувавши чинне за конодавство, суд доходить до висновку, що позовна заява пі длягає задоволенню.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що згідно даних позивача, відпо відач не подає декларації та документи податкової звітно сті більше одного року та не з находиться за юридичною адре сою, що є порушенням чинного з аконодавства України та пору шенням законних інтересів де ржави.

Як вбачається з довід ки позивача, заборгованості по платежам до бюджету відпо відач не має.

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу У країни» від 04.12.1990 року №509-ХІІ, ор гани державної податкової сл ужби у випадках, в межах компе тенції та у порядок встановл ений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб'єкта підп риємницької діяльності.

Згідно пункту 8.6. «Поря дку обліку платників податкі в, зборів (обов'язкових платеж ів)», затвердженого наказом Д ержавної податкової адмініс трації України від 19.02.1998 року №8 0, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджет ом, та у разі неподання протяг ом одного року в органи держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів податкової звітності, то кер івник органу державної подат кової служби приймає рішення у вигляді розпорядження від носно платника податків - про звернення до суду або господ арського суду із заявою (позо вною заявою) про скасування д ержавної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності , постановлення судового ріш ення про припинення юридично ї особи чи підприємницької д іяльності фізичної особи - пі дприємця.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» №1252-ХІІ від 18.02.1 997 року (зі змінами і доповненн ями), платник податків зобов'я заний подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Як вбачається з матер іалів справи, відповідач не н адає передбаченої податково ї звітності більше одного ро ку та не знаходиться за юриди чною особою, що є підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство «Пали вно-енергетична компанія «За ря» (код ЄДРПОУ 13448251).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання апеляційної ска рги, якщо вона була подана у вс тановлені строки. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно.

Суддя

Постанова не набрала закон ної сили

11 січня 2011 року.

Суддя В.М. Олійник

В.М. Олійник

В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення11.01.2011
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу13722535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16316/10/0470

Ухвала від 13.12.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 11.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні