Постанова
від 02.02.2011 по справі 2а-10466/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2011 року Справа № 2а-10466/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі :

головуючого - судді Татаринова Д.В.

при секретарі Сандига В.М.

розглянув у відкритому су довому засіданні адміністр ативну справу

за позовом: Державної подат кової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя,

до: Запорізького місь кого громадського формуванн я з охорони громадського пор ядку «Козацька варта», м. Запо ріжжя,

про: припинення юрид ичної особи, -

за участю представників ст орін:

від позивача: не прибув

від відповідача: не прибув, -

ВСТАНОВИВ:

17 грудня 2010 року до Зап орізького окружного адмініс тративного суду надійшов адм іністративний позов Державн ої податкової інспекції у Жо втневому районі м. Запоріжжя до Запорізького міського гр омадського формування з охор они громадського порядку «Ко зацька варта», в якому позива ч просить припинити юридичну особу відповідача. Позивач о бґрунтовує позовні вимоги ти м, що відповідач не надає до ор гану податкової служби перед бачені діючим законодавство м України декларації, докуме нти бухгалтерської та податк ової звітності, що є порушенн ям вимог чинного законодавст ва.

Представник позивача у суд ове засідання не прибув, до су ду надав заяву про розгляд сп рави без його участі, позовні вимоги підтримує у повному о бсязі.

Відповідач в судове засіда ння вдруге не прибув, про прич ини неявки суд не повідомив, п ро час і місце розгляду справ и судом повідомлявся належни м чином за адресою яка внесен а у відповідний державний ре єстр. Документи направлені в ідповідачу повернулися на ад ресу суду з відміткою поштов ого відділення «за закінченн ям терміну зберігання».

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС Укр аїни, у разі повторного непри буття відповідача, який не є с уб' єктом владних повноваже нь, належним чином повідомле ного про дату, час і місце судо вого розгляду, без поважних п ричин або без повідомлення н им про причини неприбуття ро згляд справи не відкладаєтьс я і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній док азів.

Таким чином, суд вважає за м ожливе розглянути справу за відсутності представника ві дповідача на підставі наявни х в справі доказів.

Відповідно до ст. 35 КАС Украї ни, у разі повернення поштово го відправлення із повісткою , яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. ст. 35, 41 КАС України суд розглянув с праву на підставі наявних до казів, фіксування судового з асідання за допомогою звукоз аписувального технічного за собу не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи , з' ясувавши обставини та пе ревіривши їх доказами, суд пр иходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наст упних підстав.

Запорізьке міське громадс ьке формування з охорони гро мадського порядку «Козацька варта» зареєстроване викона вчим комітетом Запорізької м іської ради 18 липня 2006 року.

Засновником підприємства є ОСОБА_1, який гідно з дові дкою з адресного бюро мешкає за адресою: АДРЕСА_1

Згідно з довідкою ДПІ у Жовт невому районі м. Запоріжжя 19990 7/15-1 від 19 листопада 2010 року, відпо відач більше року не надає до податкового органу декларац ії, документи бухгалтерської та податкової звітності, що є порушенням вимог чинного за конодавства. Остання податко ва звітність відповідачем на давалась, по комунальному по датку - за січень 2009 року та по податку на прибуток - за 2008 рі к.

Відповідно до довідки ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріж жя № 19872/10/24 від 19 листопада 2010 року заборгованість перед бюджет ом у відповідача відсутня.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання» від 25 червня 1991 року № 1251-ХІ І (далі - Закон № 1251-ХІІ) платни ками податків і зборів (обов'я зкових платежів) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами України покладен о обов' язок сплачувати пода тки і збори (обов'язкові плате жі).

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону № 1251-ХІ І передбачений обов' язок пл атників податків та зборів (о бов'язкових платежів) подава ти до державних податкових о рганів та інших державних ор ганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську зв ітність та інші документи і в ідомості, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків і збо рів (обов'язкових платежів).

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» № 509 -ХІІ від 04 грудня 1990 року, органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенц ії та у порядку, встановлених законами України, мають прав о звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб' єкта під приємницької діяльності.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15 травня 2003 року № 755-IV, підставою д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов' язано з б анкрутством юридичної особи є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

З наведених підстав, суд при ходить до висновку, що адміні стративний позов підлягає за доволенню.

Враховуючи вищезазна чене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» в ід 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86, 94, 158 - 163 КАС України, суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний по зов задовольнити повністю.

Припинити юридичну о собу - Запорізьке міське гром адське формування з охорони громадського порядку «Козац ька варта» (АДРЕСА_1, 69002, іде нтифікаційний код - 34501802).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги, з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (пі дпис) Д.В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.02.2011
Оприлюднено15.02.2011
Номер документу13722564
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10466/10/0870

Постанова від 02.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 20.12.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні