Постанова
від 13.02.2008 по справі а9/67-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А9/67-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

12.02.08р.

Справа № А9/67-08

За позовом  Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська,

                    м. Дніпропетровськ  

до   Товариства з обмеженою відповідальністю Українсько-Російського спільного

                    підприємства "Трубосплав", м. Дніпропетровськ 

про припинення юридичної особи

Суддя  Подобєд І.М.

                                                                                                         При секретарі  Фуркаленко І.Л.

Представники сторін:

  Від позивача - Книжник Т.М. - держ.податк.інспектор, довіреність № 42335/6/10/001

                                  від 09.11.07р.

 Від відповідача - представник н з'явився. 

СУТЬ  СПОРУ:

       Державна податкова інспекція у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська звернулась у січні 2008 року із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Українсько-Російське спільне підприємстве "Трубосплав", в якому просить господарський суд припинити цю юридичну особу та покласти на неї судові витрати по справі. Обґрунтовує позовні вимоги тим, що відповідач з січня 2006 року не надавав до органів державної податкової служби документів податкової та бухгалтерської звітності, що є підставою для припинення підприємницької діяльності згідно Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”.

Відповідач відзив на позов не надав. Представник відповідача у судове засідання не з'явився.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та дослідивши надані докази, суд –

                                        ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Українсько-Російське спільне підприємство "Трубосплав" (далі –Відповідач) з  23.04.01р. перебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпрпетровська (далі –Позивач) як платник податків.

          Згідно даних Позивача з січня 2006р. Відповідач не звітує до податкової інспекції, тобто ухиляється від надання до органів державної податкової служби передбачених законодавством  документів податкової і бухгалтерської звітності, чим порушує законні інтереси держави та ускладнює нормальну діяльність державної податкової служби, що підтверджується складеним Позивачем актом від 07.12.07р.

          Відповідно до ч.1 ст. 59 Господарського кодексу України, припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації –за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб –засновників суб'єкта господарювання  чи їх правонаступників, а  у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням суду.

          Згідно до ч.2 ст. 46 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” від 15.05.2003р. №755-ІУ, у випадках неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону –це є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

          Згідно до п. 17 ст. 11 Закону України „Про державну податкову службу в Україні” від 04.12.1990р. №509-ХІІ (із змінами і доповненнями) органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися в передбачених законом випадках до суду із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації юридичної особи.

Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998р. №80 із змінами і доповненнями та зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14.12.1998р. за №791/3231, передбачено, що якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації юридичної особи.

          На підставі викладеного, з урахуванням встановлених обставин, із яких видно, що Відповідач порушує встановлені законом вимоги щодо звітування до органів державної податкової служби про результати здійснення своєї підприємницької діяльності, позовні вимоги Позивача про припинення підприємницької діяльності Відповідача та зобов'язання останнього здійснити процедуру ліквідації у встановленому законом порядку –є обґрунтованими і підлягають задоволенню.

          Судові витрати у справі, сплату яких позивач не здійснював, з відповідача не стягуються, відповідно до ч. 2 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Керуючись ст. ст. 5, 7-12, 19, 69-71, 87, 104, 163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

                                                  ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити.

          Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю Українсько-Російське спільне підприємство "Трубосплав" (49003, м.Дніпропетровськ, вул.Шевченко, буд.30, код ЄДРПОУ 31384699).

          Копію постанови направити Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України..

Постанова набуває законної сили з 25.02.2008р., до настання якої може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя

І.М. Подобєд

 

   

Дата ухвалення рішення13.02.2008
Оприлюднено20.02.2008
Номер документу1373436
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а9/67-08

Постанова від 13.02.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

Ухвала від 17.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Подобед І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні