Постанова
від 22.11.2010 по справі 2а-1702/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-1702/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2010 р.                                                                                  м. Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий - суддя   Черноліхов С.В. ,

при секретарі -       Талько А.М.,  

          розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Державної податкової інспекції у Житомирському районі   до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Полісся-Інвест"    про  припинення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Житомирі звернулася до суду з позовом в якому зазначає, що відповідач відсутній за місцем юридичної адреси. Посилаючись на ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” просить припинити юридичну особу відповідача.

В судовому засіданні  представник позивача позов підтримав.

Представник відповідача до суду не з’явився, своїми процесуальними правами, що передбачені ст.49 КАС України, не скористався, щодо причин неявки до суду не вказав, незважаючи на те, що про час і місце судового засідання був повідомлений належним чином.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що ТОВ "Полісся-Інвест" перебуває на обліку у позивача як платник податків.

Відповідно до п.1 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців", у разі якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов’язана із змінами до установчих документів юридичної особи або не підлягає державній реєстрації, виконавчий орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов’язаний подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі. У разі якщо подається (надсилається) реєстраційна картка про внесення змін до відомостей місцезнаходження юридичної особи, до неї додається свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи.

Змінивши юридичну адресу, відповідач всупереч вимогам Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців" до державного реєстратора не звертався, відомості про зміну юридичної адреси не надав.

20.07.2009 року до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність відповідача за адресою реєстрації, що підтверджується відповідною довідкою.

Відповідно до ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців", однією з підстав для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи викладене, позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються належними доказами, а тому підлягають задоволенню – юридичну особу ТОВ "Полісся-Інвест"  слід припинити.

На підставі ст.19, ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців", керуючись ст.ст. 86, 158–163, 167, 254 КАС України,  суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю  "Полісся-Інвест" (ідентифікаційний код 32198316).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                С.В. Черноліхов

  

          

Дата ухвалення рішення22.11.2010
Оприлюднено17.02.2011
Номер документу13794933
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1702/10/0670

Постанова від 22.11.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черноліхов Сергій Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні