Постанова
від 15.02.2011 по справі 5005/1649/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

в порядку ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності

боржника або визнання його банкрутом"

15.02.11р. Справа № 5005/1649/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового за сідання Матросова М.Ю.

за участю представників ст орін:

від боржника - представн ик Вороніна О.В. за довіреніст ю від 23.07.2010р.

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Балкан-Дніпро", м. Дніпродзер жинськ Дніпропетровської об ласті, вул. Романківська, 1

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Балкан-Дніпро", м. Дніпродзе ржинськ Дніпропетровської о бласті, вул. Романківська, 1 (ко д ЄДРПОУ 21853480)

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Балкан-Дніпро", м. Дніпродзе ржинськ порушено 08.02.2011р. відпо відно до процедури, передбач еної статтею 51 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" (далі - Зако н).

Підставою для зверне ння до суду із заявою про пору шення провадження у справі є встановлена під час роботи л іквідаційної комісії недост атність вартості майнових а ктивів боржника для задовол ення вимог кредиторів.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши поясненн я представника боржника, го сподарський суд встановив на ступне.

На загальних зборах боржника прийнято рішення (р ішення єдиного учасника №01-10 в ід 02.12.2010р.) про ліквідацію підпр иємства та призначення лікві даційної комісії.

Повідомлення про лік відацію боржника та про поря док і строки заяви кредитора ми претензій опубліковано в газеті "Днепр вечерний" №183 (12235) в ід 07.12.2010р.. Також, в порядку встан овленому ст. 105 ЦК України борж ником повідомлено про ліквід ацію орган, що здійснює держа вну реєстрацію №164 (24) від 15.12.2010р..

Сума вимог кредиторі в боржника складає 93462грн. Дебі торська заборгованість від сутня. Активи підприємства в ідсутні, що підтверджується поданими до заяви документам и.

Таким чином, згідно по даних документів судом встан овлено, що вартості майна бор жника недостатньо для задово лення вимог кредиторів.

Згідно положень ста тті 51 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” якщо вартості майна боржника-юридичної особи, що до якого прийнято рішення пр о ліквідацію. Недостатньо дл я задоволення вимог кредитор ів, така юридична особа лікві дується в порядку, передбаче ному цим Законом У разі виявл ення зазначених обставин лік відатор (ліквідаційна комісі я) зобов' язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про бан крутство такої юридичної осо би.

За результатами ро згляду заяви про порушення с прави про банкрутство юриди чної особи, майна якої недост атньо для задоволення вимог кредиторів, господарський су д визнає боржника, який лікві дується, банкрутом, відкрива є ліквідаційну процедуру, пр изначає ліквідатора. Обов' я зки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквіда ційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нь ого ліцензії.

Кредитори мають пра во заявити свої претензії до боржника, який ліквідується , в місячний строк з дня публік ації оголошення про визнання боржника, який ліквідується , банкрутом.

Враховуючи викладен е, господарський суд прийшов до висновку про необхідніст ь визнання боржника банкруто м, відкриття ліквідаційної п роцедури строком на 1 рік, приз начення ліквідатором у спра ві голову ліквідаційної комі сії Шелепова С.М.

Ліквідатора слід зоб ов' язати подати до одного і з офіційних друкованих орган ів оголошення про визнання б оржника банкрутом, копію ого лошення надати для долучення до матеріалів справи. Після з акінчення місячного строку для заявлення претензій кре диторами, направити господар ському суду реєстр вимог кре диторів.

Заходи ліквідацій ної процедури мають проводит ись у відповідності до вимог ст.ст.22-32 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

Керуючись ст.ст. 22-32, 51 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Балкан-Дніпро", м. Дніпродзер жинськ Дніпропетровської об ласті, вул. Романківська, 1 - б анкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 1 рі к, до 15.02.12р.

Ліквідатором Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Балкан-Дніпро", м. Дніпродз ержинськ Дніпропетровської області, вул. Романківська, 1 призначити голову лікві даційної комісії Шелепов а Сергія Миколайовича (АДРЕ СА_1; ідентифікаційний номе р НОМЕР_1).

Зобов' язати ліквідатора:

- опублікувати оголошен ня про банкрутство боржника в офіційних друкованих орган ах

та подати докази подачі о голошення до суду до 25.02.2011р.

- подати реєстр вимо г кредиторів для долучення д о матеріалів справи до 25.04.2011р.;

- зобов' язати лікві датора подати на затвердженн я до господарського суду зві т та ліквідаційн ий баланс до 15.02.12р.

Суддя

Д.М. Полєв

Вик. Матросова

Дата ухвалення рішення15.02.2011
Оприлюднено18.02.2011
Номер документу13798587
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5005/1649/2011

Ухвала від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Постанова від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 08.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні