Постанова
від 21.09.2009 по справі 4-2387\09
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-2387\09

ПОСТАНОВА

21 вересня 2009 року суддя Шев ченківського районного суду м. Києва Юзькова О.Л., розгляну вши подання слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА у м. Києві Демченко О. Б. про розкриття банківсько ї таємниці та проведення виї мки, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС СВ ПМ ДПА у м . Києві Демченко О.Б. за зго дою заступника прокурора м. К иєва Молодик В.В. звернувс я до суду з поданням про надан ня дозволу на розкриття банк івської таємниці та проведен ня виїмки документів в АБ «Ді амант».

На обгрунтування подання п ро розкриття банківської тає мниці та проведення виїмки б анківських документів, слідч ий посилається на те що, вказа на кримінальна справа поруше на та розслідується за ч. 5 ст. 19 1 КК України.

Під час досудового слідств а встановлено, що держаною по датковою інспекцією у Печерс ькому районі м. Києва проведе но невиїздну документальну п еревірку з питань достовірно сті нарахування суми бюджетн ого відшкодування податку на додану вартість на розрахун ковий рахунок ПП «Ангара» (ко д за ЄДРПОУ 32047008) за серпень, лис топад, грудень 2005 року та січен ь 2006 року. В ході перевірки вста новлено, що ПП «Ангара» (код за ЄДРПОУ 32047008) зареєстровано Печ ерською районною у м. Києві де ржавною адміністрацією 05 чер вня 2002 року, юридична адреса: м. Київ, вул. Лютеранська, 25, кв. 9.Кр ім цього було з»ясовано, що по стачальником титанової прод укції та феротитану для ПП «А нгара» в 2005-2006 році були ТОВ «Сіг ма-клас» та ТОВ «Тортуга», які в свою чергу придбали зазнач ений товар у ПП «УкрСпецФери т» (код за ЄДРПОУ 32781339), яке переб уває на обліку у Кіровському районі М. Дніпропетровська та знаходиться в розшуку. П роведеним розслідуванням вс тановлено, що постачальником титанової продукції та феро титану для ПП «Ангара» в 2005-2006 ро ці було ТОВ «Сігма-Клас», засн овником та директором якого з 31.03.2006 став ОСОБА_4, місцезна ходження останнього в даний час не встановлене. Також в хо ді розслідування не встановл ено місцезнаходження первин ної бухгалтерської документ ації ТОВ «Сігма-Клас», а таким чином і встановити постачал ьника титанової продукції в адресу ТОВ «Сігма-клас».

На підставі викладеного, вс тановити ланцюг, яким корист увались для переведення безг отівкових коштів у готівкові та безпідставного створення податкового кредиту для мін імізації податкових зобов' язань, що в свою чергу зменшує надходження до бюджету, можл иво тільки шляхом дослідженн я руху грошових коштів.

Беручи до уваги, що в АБ «Діа мант» м. Києва (МФО 320854), знаходят ься відомості про рух коштів по рахунку № 2600431174, що належи ть ТО«ѳгма-клас» (код 33175077), що підтверджують розрахунки з приводу придбання-продажу ти танової продукції та феротит ану, а саме відомостей про рух коштів, призначенням платеж у, датою платежу, часом провед ення платежу, номером платіж ного документа, сумою платеж у, а також із зазначенням вхід ного та вихідного залишків к оштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документ у (номер або інші символи, що в икористовуються для ідентиф ікації транзакції), а також ка рток зі зразками підписів та відбитками печаток, довірен остей, що надавалися предста вникам ТО«ѳгма-клас» (код 331 75077), грошових чеків на отриманн я коштів, які надавались від і мені ТОВ «Сігма-клас» (код 33175077), заяв на відкриття поточних р ахунків та договорів на їх об слуговування, угод про викор истання системи віддаленого доступу до рахунків типу „ба нк-клієнт" тощо з моменту відк риття і по теперішній час, та я кі мають значення речових до казів по кримінальній справі .

Розглянувши подання та мат еріали кримінальної справи, суд вважає, що подання підляг ає частковому задоволенню, о скільки, для встановлення об ставин справи необхідно отри мати дозвіл на розкриття бан ківської таємниці і проведен ня виїмки в АБ «Діамант».

Вказані документи та інфор мація мають доказове значенн я для встановлення істини по справі.

Згідно з ч. 5 ст. 14-1 КПК України , п. п. 1-2 ч. 1 ст. 62 Закону України „П ро банки та банківську діяль ність" розкриття інформації, яка містить банківську таєм ницю, здійснюється з письмов ого дозволу власника такої і нформації або за рішенням су ду.

Враховуючи викладене, суд в важає, що подання підлягає ча стковому задоволенню. Керуюч ись ст. ст., 177, 178 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити ча стково.

Розкрити банківську таємн ицю на інформацію та дозволи ти проведення виїмки в АБ «Ді амант» м. Києва (МФО 320854) з метою вилучення:

Відомостей на паперових но сіях про рух коштів, призначе нням платежу, датою платежу, ч асом проведення платежу, ном ером платіжного документа, с умою платежу, а також із зазна ченням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку н а початок і кінець кожного дн я, референс кожного платіжно го документу (номер або інші с имволи, що використовуються для ідентифікації транзакці ї), що свідчить про обіг грошов их коштів по рахунку № 2600431174 (по видам валют), який належит ь ТО«ѳгма-клас» (код 33175077), а та кож карток зі зразками підпи сів та відбитками печаток, до віреностей, що надавалися пр едставникам ТО«ѳгма-клас» (код 33175077), грошових чеків на отр имання коштів, які надавалис ь від імені ТО«ѳгма-клас» (к од 33175077), заяв на відкриття поточ них рахунків та договорів на їх обслуговування, угод про в икористання системи віддале ного доступу до рахунків тип у „банк-клієнт" тощо з моменту відкриття і по теперішній ча с.

Постанова оскарженню не пі длягає.

Дата ухвалення рішення21.09.2009
Оприлюднено28.02.2011
Номер документу13914232
СудочинствоКримінальне
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні