Постанова
від 30.08.2010 по справі 2-а-11185/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

   

ц

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ  ОКРУЖНИЙ  АДМІНІСТРАТИВНИЙ  СУД        

                                    справа № 2-а-11185/09/0470

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

30 серпня 2010 року                                                        м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд  у складі

Головуючого  судді           Єфанової  О.В.

розглянувши у письмовому провадженні  у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Камянськмехмонтажпро стягнення недоїмки, -

                             ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області, в якому позивач просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Камянськмехмонтажзаборгованість в сумі 479,15 грн.

В обґрунтування позову зазначено, що відповідач несвоєчасно сплатив страхові внески за період з 20.07.2007 року по 29.02.2008 року, що призвело до нарахування фінансових санкцій та пені на загальну суму479,15 грн.

Відповідач заперечень на позовну заяву та повноважного представника у судове засідання не направив. Про час і місце розгляду справи відповідач повідомлявся належним чином. Однак на адресу суду повернувся конверт з поштовою відміткою "за відмовою адресата від одержання". Частиною 1 ст. 18 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців” передбачено, що якщо відомості, які внесені до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою. Тому суд вважає, що він здійснив всіх заходів для повідомлення відповідача про судовий розгляд справи.

Таким чином, суд ухвалив розглянути справу без участі відповідача відповідно до положень ст.128 КАС України в письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що Товариства з обмеженою відповідальністю Камянськмехмонтажє платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та зареєстроване в УПФУ в Заводському районі м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Згідно з ч.2 ст.17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003р., страхувальники зобов'язані нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 "Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", затвердженою Постановою правління ПФУ 19.12.2003 р. №21-1, передбачено, що платники страхових внесків щомісяця складають у двох примірниках розрахунок сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, у якому зазначають самостійно обчислені суми страхових внесків за формою згідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та п. 5.1.4 названої Інструкції передбачено, що страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом для страхувальників є календарний місяць.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 Закону України № 1058-ІV, суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Пунктом 2 ч. 9 ст. 106 Закону України № 1058-ІV встановлено, що виконавчі органи Пенсійного фонду застосовують до страхувальників такі фінансові санкції: за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або територіальними органами Пенсійного фонду, накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Одночасно на суми своєчасно не сплачених (не перерахованих) страхових внесків і фінансових санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу.

На підставі вищезазначеної норми Закону України № 1058-ІV, за несвоєчасну сплату страхових внесків до відповідача були застосовані фінансові санкції в сумі 465,27 грн. та нарахована пеня в сумі 13,88 грн., про що винесено відповідні Рішення за №551, №552, №553, №554 від 19.02.2009 р. Зазначене рішення отримано представником підприємства 20.02.2009 року та не оскаржувалися.

Статтею 23 Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняпередбачено, що спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судовому порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сплачує прострочену заборгованість, суд доходить висновку про обґрунтованість позовних вимог та необхідність їх задоволення.

Керуючись ст.ст. 11, 70, 71, 94, 158-163, 186, 254  КАС України суд, -

                              ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Камянськмехмонтаж(51900, Дніпропетровська область, м.Дніпродзержинськ, вул. Кірова, 12, к.8 код ЄДРПОУ 34683887), на користь управління пенсійного фонду України в Заводському районі м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області заборгованість зі сплати фінансових санкцій та пені в сумі 479,15 грн.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом апеляційної скарги відповідно  до ст.ст. 186 та 254 КАС України.

Якщо постанову проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання апеляційної скарги обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Суддя                                              О.В. Єфанова

Дата ухвалення рішення30.08.2010
Оприлюднено01.03.2011
Номер документу13933609
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-11185/09/0470

Постанова від 30.08.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні