Постанова
від 08.02.2011 по справі 2а-1870/208/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 лютого 2011 р. Сп рава № 2а-1870/208/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Шевченк о І.Г.

за участю секретаря судово го засідання - Єреп Ю.В.,

представника позивача - П ривалова О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Суми адміністрат ивну справу за позовом управ ління Пенсійного фонду в Кра снопільському районі до това риства з обмеженою відповіда льністю "Тур' янське" про стя гнення заборгованості ,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного ф онду України в Краснопільськ ому районі (позивач, УПФУ в Кра снопільському районі) зверну лось до суду з позовом, в якому просило стягнути з товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Тур' янське" (відповідач , ТОВ "Тур' янське") заборгован ість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах в загальному розмірі 3121 грн.80коп. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, всупереч в имог р.6 Інструкції про порядо к обчислення і сплати страху вальниками та застрахованим и особами внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування до Пенсійно го фонду України, затверджен ої Постановою Правління Пенс ійного фонду України №21-1 від 19. 12.2003 року (далі по тексту - Інст рукція №21-1) та ч.2 Прикінцевих п оложень Закону України “Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування”, н е відшкодував позивачу за гр удень 2010 року у передбачений з аконом строк та належному ро змірі витрати на виплату та д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списк ом №2 в розмірі 3121грн.80коп.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і, позов просив задовольнити .

Представник відповідача, в судове засідання не з' явив ся, повістка про виклик в судо ве засідання була надіслана за останнім відомим місцем р еєстрації відповідача (а.с.6,7,15) , та зважаючи на норми ст. ст. 35, 40 КАС України вважається вруч еною.

З огляду на викладене, суд в важав можливим розглядати сп раву у відсутності представн ика відповідача, за наявними у справі доказами.

Заслухавши представника п озивача, перевіривши матеріа ли справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнит и, виходячи з наступного.

В судовому засіданні встан овлено, що ТОВ "Тур' янське", з ареєстровано як юридичну осо бу та включено до Єдиного дер жавного реєстру підприємств та організацій України (код Є ДРПОУ 30134685), відповідно до п.1 ч.1 с т. 14 Закону України “Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування" є страху вальником та зареєстровано з а своїм місцезнаходженням як платник страхових внесків в УПФУ в Краснопільському рай оні, що підтверджується копі єю свідоцтва про державну ре єстрацію суб' єкта підприєм ницької діяльності-юридично ї особи (а.с. 6), копією довідки п ро влкючення до ЄДРПОУ (а.с.7), ко пією повідомлення про взяття на облік у органах ПФ (а.с.8), поя сненнями представника позив ача.

Згідно частини 2 Прикінцеви х положень Закону України “П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування” пенсійне забезпечення застр ахованих осіб, які працювали або працюють на підземних ро ботах, на роботах з особливо ш кідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 та на інших роботах із шкідливи ми і важкими умовами праці за списком N 2 виробництв, робіт, п рофесій, посад і показників, з атверджених Кабінетом Мініс трів України, та за результат ами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за ви слугу років, які відповідно д о законодавства, що діяло ран іше, мали право на пенсію на пі льгових умовах або за вислуг у років, здійснюється згідно з окремим законодавчим акто м через професійні та корпор ативні фонди. До запроваджен ня пенсійного забезпечення ч ерез професійні та корпорати вні фонди: особам, зазначеним в абзаці першому цього пункт у, пенсії призначаються за но рмами цього Закону в разі дос ягнення пенсійного віку та н аявності трудового стажу, пе редбаченого Законом України “Про пенсійне забезпечення” .

Розміри відшкодування вит рат Пенсійного фонду на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах в ідповідно ч.2 Прикінцевих пол ожень Закону “Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування” визначено п.п .6.1 п.6.1 Інструкції №21-2. При цьому з гідно п. 6.4 Інструкції №21-1 розмі р сум до відшкодування на пот очний рік визначається відді лами надходження доходів орг анів Пенсійного фонду Україн и щорічно у розрахунках факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій, при значених відповідно до части ни 2 Прикінцевих положень Зак ону, які надсилаються підпри ємствам до 20-го січня поточног о року та протягом 10 днів з нов опризначених (перерахованих ) пенсій.

Пункт 6.8. Інструкції №21-1 зазна чає, що підприємства щомісяц я до 25-го числа вносять до Пенс ійного фонду зазначену в пов ідомленні місячну суму факти чних витрат на виплату та дос тавку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які вп ливають на суму відшкодуванн я (смерть пенсіонера, зміна мі сця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляю ть про це підприємства в міся чний термін з моменту виникн ення цих обставин. Суми факти чних витрат на виплату та дос тавку пільгових пенсій за пе ріод з дати призначення пенс ії до дати складання розраху нку фактичних витрат на випл ату та доставку пільгових пе нсій, призначених відповідно до частини 2 “Прикінцевих пол ожень” Закону “Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування”, сплачуються одночасно із оплатою фактич них витрат на виплату та дост авку пільгових пенсій за пер ший поточний місяць.

З розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених відповідно до частини 2 прикінцевих поло жень Закону України “Про заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування” в час тині пенсій, призначених від повідно до п.п. “б” “з” ст.13 Зако ну України “Про пенсійне заб езпечення” (а.с.5), надісланого на адресу відповідача (а.с.10) вб ачається, що витрати позивач а на виплату та доставку пенс ій, призначених на пільгових умовах (Список №2), що підлягал и сплаті у грудні 2010 року, склал и в загальному розмірі 3121грн.8 0коп. (а.с.4).

Як встановлено в судовому з асіданні та вбачається з мат еріалів справи (а.с.4), та поясне нь представника позивача, пі дприємством відповідача бул и порушені строки та повнота обсягів сплати сум відшкоду вання витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах за груден ь 2010р. (за Списком №2), у зв' язку з чим за ТОВ "Тур' янське" пере д УПФУ в Краснопільському ра йоні утворилася заборговані сть в загальному розмірі 3121гр н.80коп.

Враховуючи, що на момент роз гляду справи відповідачем су ми фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах в з агальному розмірі 3121грн.80коп., залишаються не відшкодовани ми, доказів погашення боргу в ідповідачем не надано, суд, вр аховуючи п. 6.9 Інструкції №21-1, пр иходить до висновку, що вимог и позивача щодо стягнення з Т ОВ "Тур' янське" заборговано сті з відшкодування фактични х витрат на виплату та достав ку пенсій, призначених на піл ьгових умовах (за Списком №2) з а грудень 2010 року є обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов управління Пенсійного фо нду в Краснопільському район і до товариства з обмеженою в ідповідальністю "Тур' янськ е" про стягнення заборговано сті - задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Тур ' янське" (код ЄДРПОУ 30134685) на ко ристь управління Пенсійного фонду в Краснопільському ра йоні заборгованість з відшко дування витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах (список № 2) за грудень 2010 року в загально му розмірі 3121грн.80коп.

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі апеляційної скарги на п останову суду протягом десят и днів з дня отримання к опії постанови.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Суддя (підпис) І.Г. Шевченко

З оригіналом згід но

Суддя І.Г. Шевченко

Повний текст постано ви складено 14.02.2011 року

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.02.2011
Оприлюднено02.03.2011
Номер документу13940489
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/208/11

Постанова від 08.02.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 06.01.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 06.01.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Постанова від 08.02.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні