Постанова
від 21.02.2011 по справі 2а-9608/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-9608/10/0670  

категорія  8.3.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2011 р.                                                                                  м.Житомир

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Романченко Є.Ю. , розглянувши у скороченому провадженні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом  Державної податкової інспекції у м. Житомирі  до   товариства з обмеженою відповідальністю "Будсвіт" про  припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Житомирі звернулась до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Будсвіт" про припинення юридичної особи. При цьому зазначає, що відповідачем було змінено юридичну адресу, однак державного реєстратора про зміну відомостей не повідомлено, чим порушено вимоги Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців". В зв'язку з цим позивач просить припинити юридичну особу відповідача в судовому порядку.

Відповідно до ст. 183-2 КАС України справа підлягає розгляду в порядку скороченого провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Будсвіт" 08 вересня 1997 року зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа виконавчим комітетом Житомирської міської ради за адресою: вул. Ватутіна, 81, м. Житомир. Як платник податків знаходиться на обліку в державній податковій інспекції у м. Житомирі.

Відповідно до ч.ч. 1, 11 ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", у разі якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов'язана із змінами, що вносяться до установчих документів юридичної особи, або не підлягає державній реєстрації, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), подає (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі. Юридична особа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Всупереч чинному законодавству відповідач до державного реєстратора не звертався та відомості про зміну юридичної адреси не подавав, про що свідчить довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, в якій внесена інформація щодо відсутності юридичної особи - відповідача за адресою: вул. Ватутіна, 81, м. Житомир.

Як вбачається з довідки державної податкової інспекції в м. Житомирі заборгованості перед бюджетом товариство з обмеженою відповідальністю "Будсвіт" не має.

Згідно зі ч. 2 ст. 38  Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

З огляду на викладене, позов є обґрунтований та підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", статтями 86, 158 - 163, 167, 183-2, 186, 254 КАС України, суд   

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Будсвіт" (іден. код 24705165).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

           Постанова  суду  може  бути оскаржена  до  Житомирського  апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                Є.Ю. Романченко

  

          

Дата ухвалення рішення21.02.2011
Оприлюднено02.03.2011
Номер документу13941601
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9608/10/0670

Постанова від 21.02.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні