Постанова
від 09.02.2011 по справі 2а-0870/138/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 09 лютого 2011 року   10:00                                    Справа №  2а-0870/138/11

 

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді                                        Стрельнікової Н.В.

розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу  

за  позовом:            Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя,  

до:                    Товариства з обмеженою відповідальністю «Хортицька сотня», м. Запоріжжя,   

про:                    припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

          Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Запоріжжя звернулася із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Хортицька сотня», в якому позивач просить суд припинити юридичну особу відповідача на підставі ч. 2 ст. 38 Закону України «Про держану реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», а саме у зв’язку із наявністю в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним місцезнаходженням.

          Ухвалою суду від 12 січня 2011 року відкрито провадження у справі. У зв’язку з недостатністю повідомлених позивачем обставин, справа призначена до розгляду за загальними правилами КАС України.

          Представник позивача у судове засідання не з’явився, подав до суду клопотання про розгляд справи без його участі. Окрім того, представником позивача, до початку судового розгляду по суті, подані уточнення до позовної заяви у яких він просить суд припинити юридичну особу відповідача на підставі неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Представник відповідача у судове засідання не з’явився. Про час, місце та дату судового засідання відповідач був повідомлений належним чином про що свідчать наявні в матеріалах справи поштова квитанція та конверт, що повернуті поштою на адресу суду. Письмових заперечень на адміністративний позов, клопотань чи заяв відповідачем до суду не подано.

          Відповідно  до ч. 8 ст. 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

          Розглянувши наявні матеріали та фактичні обставини справи, дослідивши і оцінивши надані докази в їх сукупності, суд встановив наступне.

          Товариство з обмеженою відповідальністю «Хортицька сотня» (ідентифікаційний код 33272882) зареєстроване 16.11.2004 Виконавчим комітетом Запорізької міської ради, номер запису 1 103 102 0000 001782, місцезнаходження юридичної особи відповідача: 69089, м. Запоріжжя, вул. Сковороди, буд. 19, про що свідчать наявні в матеріалах справи копії довідки № 7898718 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 № 196966.

          Судом встановлено, що відповідач більш ніж протягом року, а саме з лютого 2006 року, не подає органам державної податкової служби податкові декларації, документи фінансової звітності відповідно до закону про що свідчить довідка позивача № 20844/10/28-142/4 від 22.12.2010.

          Відповідно до довідки податкового органу № 207/10/19-11 від 22.12.2010, відповідач не має заборгованості з платежів до бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється органами держаної податкової служби України.

Відповідно до п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України, платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Підпунктом 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Приймаючі до уваги те, що відповідачем податкова звітність не надавалась органам державної податкової служби більше одного року, суд приходить до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

          На підставі викладеного, керуючись п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16, п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 ПК України, ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних  осіб-підприємців», ст.ст. 94, 158, 161-163, 1832 КАС України,  суд,

ПОСТАНОВИВ:

          Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Хортицька сотня» про припинення юридичної особи – задовольнити.

          Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Хортицька сотня» (м. Запоріжжя, вул. Сковороди, буд. 19, код ЄДРПОУ 33272882).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України і може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі через Запорізький окружний адміністративний суд  апеляційної скарги в 10-ти денний строк з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                  (підпис)                              Н.В. Стрельнікова

Дата ухвалення рішення09.02.2011
Оприлюднено02.03.2011
Номер документу13941716
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/138/11

Постанова від 09.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 12.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні