Постанова
від 25.12.2010 по справі 2а-9034/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2010 р. Справа № 2а-9034/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Чабаненко С. В.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Прокурора Бабушкінс ького району м. Дніпропетров ська в інтересах держави в ос обі Дніпропетровського тери торіального управління Держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку до Това риства з обмеженою відповіда льністю Фондова Компанія «Ас пром-Дніпро» про стягнення ш трафу, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду надійшов позов Проку рора Бабушкінського району м . Дніпропетровська в інтерес ах держави в особі Дніпропет ровського територіального у правління Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку до Товариства з обмеж еною відповідальністю Фондо ва Компанія «Аспром-Дніпро» з вимогою: стягнути з Товарис тва з обмеженою відповідальн істю Фондова Компанія «Аспро м-Дніпро» суму штрафів в розм ірі 20400 грн. в дохід державного бюджету України за балансови м рахунком 3111 «Надходження до загального фонду державного бюджету», код бюджетної клас ифікації 21081100 «Адміністративн і штрафи та інші санкції», сим вол 101, на рахунок територіаль ного органу казначейства за місцезнаходженням платника .

В обґрунтування позову про курор зазначив, що Дніпропет ровським територіальним упр авлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку винесено постанови, ві дповідно до яких за порушенн я на ринку цінних паперів на Т овариство з обмеженою відпов ідальністю Фондова Компанія «Аспром-Дніпро» накладено ш трафи у розмірі 20400 грн. Проте д обровільно зазначені штраф ні санкції відповідачем не с плачені.

В судове засідання з' явив ся представник позивача.

Представник відповідача в судове засідання не з'явилис я, про дату, час та місце прове дення якого належним чином п овідомлений, що підтверджуєт ься матеріалами справи.

У зв' язку з тим, що в судове засідання прибули не всі осо би, які беруть участь у справі суд дійшов висновку про розг ляд справи у письмовому пров адженні.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази, су д приходить до висновку, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Матеріалами справи підтве рджено, що в ході перевірки пр окуратурою дотримання вимог законодавства у сфері обігу цінних паперів встановлено, що 16.09.09р. уповноваженою особою Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку ак том про порушення на ринку ці нних паперів № 290-ДМ зафіксова но факт порушення відповідач ем Положення про порядок складання та надання адміні стративних даних щодо діяльн ості торговців цінними папер ами, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку ві д 08.06.2004 р. № 279 відповідно до якого відповідач у термін до 6.08.09р. ма в усунути порушення законода вства про цінні папери, а саме , надати адміністративні дан і за І квартал 2009 р. в електронн ій та паперовій формах. До мом енту підписання акту (16.09.09) Відп овідач інформацію про викона ння розпорядження про усунен ня порушень законодавства пр о цінні папери не надав.

Постановою уповноваженої особи Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку № 690-ДМ від 01.10.2009 року за вказа не порушення на ТОВ ФК «Аспро м-Дніпро» накладено штраф у р озмірі 17000 грн.

Вищезазначений акт переві рки та постанова були направ лені відповідачу та отримані останнім, що підтверджуєтьс я матеріалами справи.

12.10.09р. уповноваженою особою Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку акт ом про порушення на ринку цін них паперів № 300-ДМ зафіксован о факт порушення Відповідаче м вимоги підпункту 1.1 пункту 1 р озділу III Положення про по рядок складання та надання а дміністративних даних щодо д іяльності торговців цінними паперами, затвердженого ріш енням Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку від 08.06.2004р. відповідно до як ої відповідач не надав кварт альних адміністративних дан их за II квартал 2009р.

Постановою уповноваженої особи Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку № 788-ДМ від 26.10.2009 року за вказа не порушення на ТОВ ФК «Аспро м-Дніпро» накладено штраф у р озмірі 3400 грн.

Вищезазначений акт переві рки та постанова були направ лені відповідачу та отримані останнім, що підтверджуєтьс я матеріалами справи.

Розгляд справ про правопор ушення в сфері ринку цінних п аперів здійснюється згідно П равил розгляду справ про пор ушення вимог законодавства н а ринку цінних паперів та зас тосування санкцій, затвердже них Рішенням Державної коміс ії з цінних паперів та фондов ого ринку № 2272 від 11 грудня 2007 р. (з ареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 лютого 2008 р. з а №120/14811).

Однак, суми штрафів в добров ільному порядку відповідаче м не сплачено, чим державі зап одіюється шкода у вигляді не надходження грошових коштів до державного бюджету.

При вирішенні спору по суті заявлених позовних вимог су д встановив, що відповідно до ст. 6 Закону України «Про держ авне регулювання ринку цінни х паперів в Україні» Державн а комісія з цінних паперів та фондового ринку є державним органом, підпорядкованим Пр езиденту України і підзвітни м Верховній Раді України . До системи цього органу вход ять Державна комісія з цінни х паперів та фондового ринку , її центральний апарат і тери торіальні органи.

Завдання та повноваження Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку пер едбачені ст. ст. 7, 8 вищезазначе ного Закону.

Згідно зі ст. 9 Закону уповно важеними особами Державної к омісії з цінних паперів та фо ндового ринку є, зокрема, нач альники відповідних територ іальних органів Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку.

Статтею 11 Закону встановлен о, що Державна комісія з цінни х паперів та фондового ринку накладає на юридичних осіб ш трафи, зокрема, за неподання, п одання не в повному обсязі ін формації та/або подання недо стовірної інформації до Держ авної комісії з цінних папер ів та фондового ринку.

Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку про накладення штраф у може бути оскаржено в суді.

Штрафи, накладені Державно ю комісією з цінних паперів т а фондового ринку, стягуютьс я у судовому порядку.

З урахуванням викладеного суд доходить висновку, що пос танова про накладення штрафу винесена уповноваженою зако ном особою, в порядку та в спос іб, передбачений чинним зако нодавством. Позовні вимоги є обґрунтованими, доведені по зивачем та не спростовані ві дповідачем, у зв' язку з чим п озов підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись статями 2, 9, 11, 18, 70-71 , 86, 94, 128, 158-163, 167, 186, 254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Прокур ора Бабушкінського району м. Дніпропетровська в інтереса х держави в особі Дніпропетр овського територіального уп равління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Товариства з обмеже ною відповідальністю Фондов а Компанія «Аспром-Дніпро» п ро стягнення штрафу задоволь нити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю Фон дова Компанія «Аспром-Дніпро » (код ЄДРПОУ 24603542, адреса: 49038, м. Дн іпропетровськ, вул. Ленінгра дська, 68, р/р 26002004123338 Дніпропетровс ька філія АТ «Укрінбанк», МФО 305590) суму штрафів в розмірі 20400 гр н. в дохід державного бюджету України за балансовим рахун ком 3111 «Надходження до загаль ного фонду державного бюджет у», код бюджетної класифікац ії 21081100 «Адміністративні штраф и та інші санкції», символ 101, на рахунок територіального орг ану казначейства за місцезна ходженням платника.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Дніпропетр овський окружний адміністра тивний суд в порядку та в стро ки, встановленні статтею 186 Ко дексу адміністративного суд очинства України.

Суддя

С.В. Чабаненко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.12.2010
Оприлюднено02.03.2011
Номер документу13943024
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9034/10/0470

Ухвала від 29.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Постанова від 25.12.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні