Постанова
від 25.12.2010 по справі 2а-9194/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2010 р. Справа № 2а-9194/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Чабаненко С. В.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Відділення виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни в м. Дніпропетровську Дніп ропетровської області до То вариства з обмеженою відпові дальністю науково-виробничо го об' єднання «Газифікатор » про стягнення заборгованос ті, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду з позовом звернулося Відділення виконавчої дирек ції Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань України в м. Дні пропетровську Дніпропетров ської області до Товариства з обмеженою відповідальніст ю науково-виробничого об' єд нання «Газифікатор» з вимого ю: стягнути з відповідача - тов ариства з обмеженою відповід альністю науково-виробниче о б'єднання «Газифікатор» на к ористь відділення виконавчо ї дирекції Фонду соціального страхування від нещасних ви падків на виробництві та про фесійних захворювань Україн и в м. Дніпропетровську Дніпр опетровської області (р/р 37172699990 143, ЕДРПОУ 25840735, МФО 805012 банк УДКУ у м . Дніпропетровську Дніпропет ровської обл.) суму недоїмки в розмірі 653,19грн.

В обґрунтування позову поз ивач зазначає, що відповідно до розрахункової відомості про нарахування та перерахув ання страхових внесків та ви трачання коштів Фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на виробництві т а професійних захворювань Ук раїни за 2 квартал 2010 року за ТО В НВО «Газифікатор» є заборг ованість по сплаті страхових внесків в розмірі 653,19грн.

Відповідач не виконував по кладені на нього Законом, обо в'язки по сплаті страхових вн есків, а отже, зобов'язаний нес ти передбачену відповідальн ість по сплаті недоїмки.

В судове засідання з' явив ся представник позивача.

Представник відповідача в судове засідання повторно н е з'явився, про дату, час та міс це проведення якого належним чином повідомлений, що підтв ерджується матеріалами спра ви.

У зв' язку з тим, що в судове засідання прибули не всі осо би, які беруть участь у справі суд дійшов висновку про розг ляд справи у письмовому пров адженні.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши надані докази, су д приходить до висновку, що по зовна заява підлягає задовол енню з наступних підстав.

Матеріалами справи підтве рджується, що Товариство з об меженою відповідальністю на уково-виробниче об' єднання «Газифікатор» перебуває на обліку у відділенні виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни в м. Дніпропетровську Дніп ропетровської області. Реєст раційний номер №0408001049.

Згідно ст.1 Закону України « Про страхові тарифи на загал ьнообов'язкове соціальне стр ахування від нещасного випад ку на виробництві та професі йного захворювання, які спри чинили втрату працездатност і» Товариство з обмеженою ві дповідальністю науково-виро бниче об' єднання «Газифіка тор» відповідно до виду діял ьності (код КВЕД 45.33.3) страхувал ьнику було встановлено страх овий тариф 2,32% на фонд нарахова ної заробітної плати.

Згідно розрахункової відо мості про нарахування і пере рахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду с оціального страхування від н ещасних випадків на виробниц тві та професійних захворюва нь України за II квартал 2010 рік. з агальна заборгованість ТОВ Н ВО «Газифікатор» станом на 01.0 7.2010р. склала 653,19 грн., а саме :

- недоїмка по сплаті страхо вих внесків, яка виникла внас лідок того, що заробітна плат а була виплачена, а страхові в нески не були перераховані, - в сумі 653,19грн.

Таким чином заборгованіст ь зі сплати страхових внескі в ТОВ НВО «Газифікатор» скла ла 653,19 грн.

Згідно ст.45 Закону України « Про загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування в ід нещасного випадку на виро бництві та професійного захв орювання, які спричинили втр ату працездатності» роботод авець (страхувальник) зобов'я заний, зокрема, своєчасно та п овністю сплачувати в установ леному порядку страхові внес ки до Фонду та несе відповіда льність за несвоєчасну сплат у страхових внесків.

Відповідно до ст. 49 Закону пл атники страхових внесків одн очасно із запитом коштів на о плату праці надають установі банку платіжні доручення на перерахування страхових вне сків до Фонду, без яких кошти н а оплату праці не видаються. Я кщо оплата праці провадиться готівкою, з касової виручки а бо натуроплатою, страхувальн ик зобов'язаний здійснити пе рерахування страхових внеск ів до Фонду не пізніше наступ ного дня після виплати зароб ітної плати (п. 4.12 Інструкції № 36, затвердж. Постановою правлі ння ФССНВУ від 12.07.2007 р.).

Згідно п.7.5. Інструкції страх увальники - юридичні особи зо бов'язані щоквартально звіту вати Фонду шляхом подання ві дповідної розрахункової від омості до робочого органу ви конавчої дирекції ФССНВУ за місцем реєстрації.

Відповідно до п. 4.12 Інструкці ї «Про порядок перерахування , обліку та витрачання страхо вих коштів Фонду соціального страхування від нещасних ви падків на виробництві та про фесійних захворювань Україн и» №36, затвердженої Постаново ю Правління ФССНВУ від 12.07.2007р., з ареєстрованої в Міністерств і юстиції України 01.08.2007р. за N867/14134 с трахові внески сплачуються:

- страхувальниками у день од ержання коштів на оплату пра ці в установах банків. Підпри ємства, які здійснюють випла ту заробітної плати на поточ ні рахунки фізичних осіб в ус тановах банків, сплачують ст рахові внески до Фонду в день перерахування коштів на осо бові рахунки;

- у разі виплати заробітної плати за першу половину міся ця страхувальник одночасно з одержанням зазначених сум с плачує страхові внески, нара ховані на суму цих виплат;

- при проведенні оплати прац і з готівкової виручки чи в на туральній формі платники стр ахових внесків не пізніше на ступного дня після здійсненн я виплат подають до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових вне сків до Фонду;

Не внесені страхувальника ми у встановлений строк стра хові внески до Фонду вважают ься недоїмкою і стягуються у порядку, передбаченому зако нодавством.

Статтею 52 Закону України «П ро загальнообов'язкове держа вне соціальне страхування ві д нещасного випадку на вироб ництві та професійного захво рювання, які спричинили втра ту працездатності» передбач ено, що страхувальник несе ві дповідальність за шкоду, зап одіяну застрахованому або Фо нду соціального страхування від нещасних випадків внасл ідок невиконання своїх обов' язків із страхування від нещ асного випадку, відповідно д о закону.

У п.2. ч.2 ст.45 Закону України «П ро загальнообов'язкове держа вне соціальне страхування ві д нещасного випадку на вироб ництві та професійного захво рювання, які спричинили втра ту працездатності» зазначен о, що роботодавець як страхув альник зобов'язаний своєчасн о та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Ф онду соціального страхуванн я від нещасних випадків.

Крім цього, ч.1 ст.55 Закону Укр аїни «Про загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання від нещасного випадку н а виробництві та професійног о захворювання, які спричини ли втрату працездатності» пе редбачено, що спори щодо суми страхових внесків, а також що до розміру шкоди та прав на її відшкодування, накладення ш трафів та з інших питань вирі шуються в судовому порядку.

Суд зазначає, що вищезазнач ена недоїмка визначена відпо відачем самостійно, проте у в становлений строк не сплачен а, у зв' язку з чим борг є узго дженим зобов' язанням відпо відача.

За таких обставин суд доход ить висновку, що позов повніс тю доведений позивачем, не сп ростований відповідачем та п ідлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 2, 9, 11, 70-71, 86, 128, 16 0-162, 167, 186, 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в м. Д ніпропетровську Дніпропетр овської області до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю науково-виробничого об' є днання «Газифікатор» про стя гнення заборгованості задов ольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю нау ково-виробничого об' єднанн я «Газифікатор» (49000, м. Дніпроп етровськ, вул. Березинська, 3А, код ЄДРПОУ 13455558, р/р 26000100654001 Дніпроп етровська філія АКБ «Укрсоцб анк», МФО 305017) на користь Відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань в м. Дніпропетровську Дніпропетровської області ( 49033, м. Дніпропетровськ, вул. Кра снопільська, 4, ЄДРПОУ 25840735, р/р 371726 99990143 в УДКУ в м. Дніпропетровськ у, МФО 805012) - 653,19 грн. (шістсот п' ят десят три гривні 19 коп.).

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Дніпропетр овський окружний адміністра тивний суд в порядку та в стро ки, встановленні статтею 186 Ко дексу адміністративного суд очинства України.

Суддя

С.В. Чабаненко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.12.2010
Оприлюднено02.03.2011
Номер документу13943026
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9194/10/0470

Ухвала від 23.08.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Постанова від 25.12.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні