Постанова
від 23.02.2011 по справі 2-а/1970/400/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/400/11

"23" лютого 2011 р. м. Тернопіль

Тернопіль ський окружний адміністрати вний суд, в складі:

головуючої судді Дерех Н .В.

при секретарі судо вого засідання Калиняк О.В .

за участю:

прокурора Стадник В.О.

представника позивач а Пастух Г.М.

розгляну вши у відкритому судовому за сідані в залі суду в місті Тер нополі адміністративну спра ву за адміністративним позов ом прокурора Заліщицького ра йону в інтересах держави в ос обі Тернопільського територ іального управління Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку до відкрит ого акціонерного товариства "Заліщицький райагрохім" пр о стягнення штрафних санкцій ,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Заліщ ицького району звернувся до суду з адміністративним позо вом в інтересах держави в осо бі Тернопільського територі ального управління Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку (надалі пози вач) до Відкритого акціонерн ого товариства «Заліщицький райагрохім»(надалі відповід ач) про стягнення штрафних са нкцій в сумі 1020 грн.

В судовому засіданні прокурор та представник поз ивача позовні вимоги пітрима ли, просили їх задовольнити, о скільки відповідач в порушен ня вимог п. 1 глави 1 та п. 1 глави 7 розділу V Положення про розкр иття інформації емітентами ц інних паперів, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006р. № 1591 (н адалі - Положення) не розміщув ав регулярну річну інформаці ю за 2009 р. в загальнодоступній і нформаційній базі даних ДКЦП ФР про ринок цінних паперів. Т ому вважають, що позивачем пр авомірно застосовано штрафн і санкції у розмірі шістдеся ти неоподатковуваних доході в громадян, що становить 1020 грн .

Представник відповід ача в судове засідання не при був, про дату, час і місце судо вого розгляду справи був пов ідомлений належним чином, не повідомив причини неприбутт я та не подав заяви про розгля д справи за його відсутності . Тому суд вважає, що справу мо же бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Оцінивши зібрані по с праві докази та дослідивши н орми чинного законодавства, заслухавши обґрунтування пр едставника позивача та проку рора, суд прийшов до висновку , що позовні вимоги підлягают ь до задоволення, виходячи з н аступного.

Пунктом 10 ст. 8 Закону Ук раїни «Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні»передбачено, що Держав на комісія з цінних паперів т а фондового ринку має право н адсилати емітентам, особам, я кі здійснюють професійну дія льність на ринку цінних папе рів, фондовим біржам та самор егулівним організаціям обов ' язкові для виконання розпо рядження про усунення поруше нь законодавства про цінні п апери та вимагати надання не обхідних документів відпові дно до чинного законодавства .

Як вбачається з матер іалів справи, відповідач в по рушення вимог п. 1 глави 1 та п. 1 г лави 7 розділу V Положення не р озміщував регулярну річну ін формацію за 2009р. в загальнодос тупній інформаційній базі да них ДКЦПФР про ринок цінних п аперів, що підтверджується ж урналом реєстрації вхідної д окументації Тернопільськог о територіального управлінн я Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку за 2009 рік.

Положенням про розкр иття інформації емітентами ц інних паперів, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006р. № 1591 в главі 7 встановлено, що емітен тами цінних паперів розкритт я річної інформації має здій снюватись шляхом розміщення в загальнодоступній інформа ційній базі даних Комісії, оп ублікування у офіційному дру кованому виданні та подання до Комісії.

Розкриття річної інф ормації здійснюється при роз міщенні в загальнодоступній інформаційній базі даних Ко місії у строк не пізніше 30 кві тня року, наступного за звітн им.

Постановою Тернопільс ького територіального управ ління Державної комісії з ці нних паперів і фондового рин ку від 12.07.2010р. порушено справу п ро правопорушення на ринку ц інних паперів.

Згідно з актом № 99 - ТЕ про п равопорушення на ринку цінни х паперів від 27.07.2010р., емітент - Ві дкрите акціонерне товариств о «Заліщицький райагрохім»н е розміщував регулярну річну інформацію за 2000р. в загальнод оступній інформаційній базі даних ДКЦПФР про ринок цінни х паперів, тобто Відкритим ак ціонерним товариством «Залі щицький райагрохім»порушен о вимоги пункту 1 глави 1 та пун кту 1 глави 7 розділу V Положенн я.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни «Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні»Державна комісія з цін них паперів та фондового рин ку накладає на юридичних осі б штрафи за ухилення від вико нання або несвоєчасне викона ння розпоряджень, рішень про усунення порушень щодо цінн их паперів у розмірі до 1000 неоп одатковуваних мінімумів дох одів громадян;

Постановою № 99-ТЕ про наклад ення санкцій за правопорушен ня на ринку цінних паперів ві д 04.08.2010р. до відповідача за вище зазначене правопорушення за стосовано санкцію у вигляді накладення штрафу у розмірі 60 неоподатковуваних мінімум ів доходів громадян, що склад ає 1020 грн.

Постановою № 99-ТЕ відповіда ча було зобов' язано у 15-ти де нний термін з моменту отрима ння постанови перерахувати с уму штрафу в дохід Державног о бюджету України. Постанову № 36- ТЕ було надіслано відпов ідачеві супровідним листом, проте залишено ним без викон ання. На час судового розгляд у дана постанова не оскаржен а і не скасована у встановлен ому законом порядку.

Доказів підтвердження про тилежного відповідачем не по дано, а судом не здобуто.

Відповідно до ст. 6 Закону Ук раїни «Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні», Державна комісія з ці нних паперів та фондового ри нку звертається до суду з поз овами, у зв' язку з порушення м законодавства України про цінні папери.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону України «Про державне регул ювання ринку цінних паперів в Україні»штрафи, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, с тягуються у судовому порядку .

Виходячи з вищенаве деного, суд приходить до висн овку, що вимоги позивача є обґ рунтованими, відповідають ді йсним обставинам та матеріал ам справи, ґрунтуються на вим огах чинного законодавства, не оскаржені в установленому порядку відповідачем, а отже підлягають до задоволення в повному обсязі.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізичн а чи юридична особа, судові ви трати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Враховуючи виклад ене та керуючись ст. 11 Закону У країни "Про державне регулюв ання ринку цінних паперів в У країні", ст.ст. 6, 50, 70, 71, 86, 128, 158, 163 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнит и.

2. Стягнути з Відкритого акц іонерного товариства «Заліщ ицький райагрохім»(вул. Зеле ногайська, 5, м. Заліщики, Терно пільська область, код 05490842) 1020 (од ну тисячу двадцять) грн. 00 коп. ш трафних санкцій на користь Д ержавного бюджету України, ш ляхом перерахування на р/р № 31 113106700160 Державного казначейства у Заліщицькому районі в Голо вному управлінні Державного казначейства України в Терн опільській оласті, код бюдже тної класифікації 21081100, символ звітності 106, код одержувача к оштів 23588792, МФО 838012.

Копію постанови надіслати відповідачу.

Постанова може бути оскаржена до Львівсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Тернопільс ький окружний адміністратив ний суд шляхом подачі в 10 денн ий строк з дня постановлення постанови апеляційної скарг и у порядок і строки, передбач ені статтями 186 і 254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги постанова, якщо вона не скасована, набирає за конної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр овадження або набрання закон ної сили рішенням за наслідк ами апеляційного провадженн я.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

копія вірна

Суддя Дерех Н.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.02.2011
Оприлюднено03.03.2011
Номер документу13945290
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/400/11

Ухвала від 14.02.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

Постанова від 23.02.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні