Постанова
від 21.02.2011 по справі 2а/2570/338/2011
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Спра ва № 2а/2570/338/2011

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 лютого 2011 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний ад міністративний суд в складі:

головуючого судді Зая ць О.В.,

при секретарі Са поненко А.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду справу за адміністра тивним позовом Ніжинського м іжрайонного прокурора в інте ресах держави в особі Фонду з агальнообов'язкового держав ного соціального страхуванн я на випадок безробіття, пред ставницький орган - Ніжинськ ий міськрайонний центр зайня тості до Дочірнього підприєм ства Національної акціонерн ої компанії "Надра України" "Че рнігівнафтогазгеологія" про стягнення страхових внесків , -

В С Т А Н О В И В:

18.01.2011 року до Чернігівського окружного адміністративног о суду надійшов адміністрати вний позов прокурора Ніжинсь кого міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Ф онду загальнообов'язкового д ержавного соціального страх ування на випадок безробіття , представницький орган - Ніжи нський міськрайонний центр з айнятості до Дочірнього підп риємства Національної акціо нерної компанії "Надра Украї ни" "Чернігівнафтогазгеологі я", в якому позивач просить стя гнути суму заборгованості з і сплати страхових внесків т а пені в розмірі 8637,62 грн. Свої по зовні вимоги мотивує тим, що в ідповідач в порушення вимог Закону України “Про загально обов' язкове державне соціа льне страхування України на випадок безробіття” не викон ав зобов' язань щодо повної та своєчасної сплати страхов их внесків на випадок безроб іття.

14.02.2011 року позивач надав заяв у про зменшення позовних вим ог, у зв' язку погашенням від повідачем заборгованості по страхових внесках, та просит ь стягнути з Дочірнього підп риємства Національної акціо нерної компанії "Надра Украї ни" "Чернігівнафтогазгеологі я" до Фонду загальнообов'язко вого державного соціального страхування на випадок безр обіття пеню в розмірі 7166,42 грн.

Прокурор та представник по зивача в судове засіданні по зовні вимоги з урахуванням з меншення позовних вимог підт римали та просили задовольни ти.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином , через канцелярію суду надав клопотання про розгляд спра ви без його участі та відзив, в якому зазначив, що по суті поз овних вимог він заперечує, ос кільки заборгованість зі спл ати страхових внесків сплаче на ним в повному обсязі, що під тверджується платіжними дор ученнями.

Розглянувши подані сторон ами документи і матеріали,за слухавши пояснення прокурор а та представника позивача, в себічно і повно з' ясувавши всі фактичні обставини, на як их ґрунтується позов, об' єк тивно оцінивши докази, які ма ють юридичне значення для ро згляду справи і вирішення сп ору по суті, суд вважає, що поз ов підлягає задоволенню з на ступних підстав.

Судом встановлено, що Дочір нє підприємство Національно ї акціонерної компанії "Надр а України" "Чернігівнафтогаз геологія" має відокремлений підрозділ - Ніжинська нафтог азорозвідувальна експедиці я по випробуванню свердловин . Проте відокремлений підроз діл не являється юридичною о собою, у зв' язку з чим не може виступати в процесуальному статусі відповідача в судови х установах, а тому відповіда чем по справі є юридична особ а - Дочірнє підприємство Наці ональної акціонерної компан ії "Надра України" "Чернігівна фтогазгеологія".

Відповідно до п. 4 ст. 1 Закону України “Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування України на випадок безробіття” від 02.03.2000 року № 1533-І ІІ (надалі - Закон Україн № 1533-ІІІ) страхувальники - це роботодавці, застраховані о соби, фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юрид ичних осіб), які використовую ть працю фізичних осіб за дог оворами цивільно-правового х арактеру, які відповідно до ц ього Закону сплачують страхо ві внески.

Відповідно до ст. 38 Закону Ук раїни “Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування України на випадок б езробіття” роботодавець нес е відповідальність за поруше ння порядку використання кош тів Фонду, несвоєчасне або не повне їх повернення. За поруш ення порядку використання ро ботодавцем коштів Фонду накл адається штраф у розмірі над аної Фондом суми, використан ої з порушенням. Своєчасно не сплачені фінансові санкції стягуються із страхувальник а в дохід Фонду в порядку, вста новленому законом. Строк дав ності в разі стягнення штраф них санкцій, передбачених ци м Законом та Законом України "Про зайнятість населення", не застосовується. Право засто совувати фінансові санкції т а накладати адміністративні штрафи від імені Фонду мають керівник виконавчої дирекці ї Фонду, його заступники, кері вники робочих органів викона вчої дирекції Фонду - центру з айнятості Автономної Респуб ліки Крим, обласних, Київсько го і Севастопольського міськ их, районних, міськрайонних, м іських та районних у містах ц ентрів зайнятості та їх заст упники.

Згідно направлення від 23.09.2010 року № 05/2370 проведена планова п еревірка Ніжинської нафтога зорозвідувальної експедиці ї по випробуванню свердловин з питань дотримання вимог за конодавства щодо правильнос ті нарахування та своєчаснос ті сплати страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне соціальне страхування на випадок безробіття до Фон ду загальнообов' язкового д ержавного соціального страх ування України на випадок бе зробіття за період з 13.08.2009 року по 23.09.2010 року.

За результатами перевірки складено акт № 93 від 23.09.2010 року, в якому зафіксовано, що відпов ідач не в повному обсязі пере раховує страхові внески на з агальнообов' язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття. У зв' яз ку з цим на день перевірки існ ує борг зі сплати страхових в несків та нарахована пеня в р озмірі 7166,42 грн. Заборгованість зі сплати страхових внесків відповідачем погашена, що пі дтверджується актом взаємоз вірки, наявним в матеріалах с прави. На час розгляду справи відповідачем не сплачена пе ня в розмірі 7166,42 грн.

Стосовно сплати відповіда чем заборгованості в повному обсязі, то згідно пояснення п озивача, сплачені відповідач ем у вересні-грудні 2010 року кош ти, зараховані в рахунок стра хових внесків за серпень-гру день 2010 року, а жодного платіжн ого документа про погашення нарахованої пені згідно акт а перевірки від 23.09.2010 року до по зивача не надходило.

Отже, суд дійшов висновку, щ о оскільки докази сплати пен і відсутні, то відповідач має заборгованість по пені в роз мірі 7166,42 грн.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позов ні вимоги прокурора Ніжинськ ого міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Фо нду загальнообов'язкового де ржавного соціального страху вання на випадок безробіття, представницький орган - Ніжи нський міськрайонний центр з айнятості до Дочірнього підп риємства Національної акціо нерної компанії "Надра Украї ни" "Чернігівнафтогазгеологі я" про стягнення пені є обґрун тованими та підлягають задов оленню.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 167 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Ніжинського міжрайонного пр окурора в інтересах держави в особі Фонду загальнообов'я зкового державного соціальн ого страхування на випадок б езробіття, представницький о рган - Ніжинський міськрайон ний центр зайнятості до Дочі рнього підприємства Націона льної акціонерної компанії " Надра України" "Чернігівнафт огазгеологія" - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Дочірнього підп риємства Національної акціо нерної компанії "Надра Украї ни" "Чернігівнафтогазгеологі я" до Фонду загальнообов'язко вого державного соціального страхування на випадок безр обіття в особі представницьк ого органу - Ніжинського місь крайонного центру зайнятост і пеню в розмірі 7166 (сім тисяч с то шістдесят шість) грн. 42 коп. н а розрахунковий рахунок 3717397590005 в Ніжинському УДК ГУДКУ у Чер нігівській області, МФО 853592, од ержувач Ніжинський міськрай онний центр зайнятості код 21 395623.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на апеляційне оскарження, встановленого ст. 167 Кодексу а дміністративного судочинст ва України.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду в порядку та строки, передбаче ні ст. ст. 185-187 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Суддя О.В. Заяць

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.02.2011
Оприлюднено03.03.2011
Номер документу13946589
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2570/338/2011

Постанова від 16.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 18.01.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Постанова від 21.02.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні