Постанова
від 02.07.2010 по справі 2а-173/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2010 р. Справа № 2а-173/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Барановського Р. А.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податково ї інспекції у Жовтневому рай оні м. Дніпропетровська до То вариства з обмеженою відпові дальністю "Глобал Старлайн" п ро припинення юридичної особ и, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова і нспекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська просить суд припинити юридичну особ у - Товариство з обмеженою в ідповідальністю «Глобал Ста рлайн», код ЄДРПОУ 34364502.

Позовні вимоги мотиво вані тим, що відповідач більш е року не надає податкову зві тність з будь-якого податков ого платежу, що відповідно до ст. 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців» є підставою для поста новлення судового рішення пр о припинення юридичної особи .

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився т а надав до суду клопотання пр о розгляд справи без його уча сті.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився . Заперечень на позовну заяву від відповідача, що належним чином повідомлений про дату , час та місце судового розгля ду, до суду не надходило.

Дослідивши матеріали справи судом встановлено, що позов підлягає задоволенню із наступних підстав.

Матеріалами справи підтве рджено, що відповідач - Товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Глобал Старлайн», код ЄДРПОУ 34364502. зареєстрований ви конавчим комітетом Жовтнево ї районної ради м. Дніпропетр овська 17.04.2006 року за адресою: 49000, м. Дніпропетровськ, вул. Лив арна, буд.17, кв.11.

19.04.2006 року відповідача взято на облік платників податків у Державній податковій інспе кції у Жовтневому районі м. Дн іпропетровська.

Проведеною позивачем пере віркою встановлено, що відпо відач не подає передбачені з аконодавством податкові дек ларації та документи бухгалт ерської звітності в податков ий орган більше ніж один рік. Т обто з квітня 2008 року.

У зв'язку з цим, позивачем по дано позов до суду про припин ення юридичної особи відпові дача.

Згідно п.17 ст. 11 Закону Україн и «Про державну податкову сл ужбу в Україні» органи держа вної податкової служби в уст ановленому законом порядку м ають право звертатися у пере дбачених законом випадках до судових органів із заявою (по зовною заявою) про скасуванн я державної реєстрації суб'є кта підприємницької діяльно сті.

Частина 1 пункту 2 статті 9 Зак ону України «Про систему опо даткування», зобов' язує под ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плате жів).

В силу ст. 104 Цивільного Кодек су України та ст. 33 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців» юридична ос оба припиняється в результат і передання всього свого май на, прав та обов'язків іншим юр идичним особам - правонаступ никам у результаті злиття, пр иєднання, поділу, перетворен ня (реорганізації) або в резул ьтаті ліквідації за рішенням , прийнятим засновниками (уча сниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рі шенням органу державної влад и, прийнятим у випадках, перед бачених законом.

Згідно з ч.1 та 2 ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних та фізичних осі б-підприємців» державна реєс трація припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи проводиться у разі пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи. При ць ому, підставою для винесення рішення про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особ и, зокрема, є неподання протяг ом року органам державної по даткової служби податкових д екларацій, документів фінанс ової звітності відповідно до закону.

З огляду на викладене, вимог и про припинення підприємниц ької діяльності відповідача з вказаної підстави правомі рні та обґрунтовані, тому поз ов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Кодексу адміністративного с удочинства України,ст. 11 Закон у України «Про державну пода ткову службу України», ст. 38 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Глобал Старлайн », ЄДРПОУ код 34364502., що зареєстро вана за адресою: 49000, м. Дніпро петровськ, вул. Ливарна, буд.17, к в.11.

Копію постанови направити сторонам, а також Державному реєстратору для виконання в имог статті 38 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя

Р.А. Барановський

Дата ухвалення рішення02.07.2010
Оприлюднено03.03.2011
Номер документу13949082
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-173/10/0470

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 05.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Постанова від 02.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні