Ухвала
від 17.02.2011 по справі /17-2011-159
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

/17-2011-159

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення позовної заяви

"17" лютого 2011 р. № 1/17-2011-159

Суддя Найфлейш В.Д. розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство № 663/2011 від 14.02.2011р.  Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст” (65062, м. Одеса, вул. Посмітного,  10, код ЄДРПОУ 30199758).

ВСТАНОВИВ:

 

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст” у зв'язку з неспроможністю погасити кредиторську заборгованість та відсутністю боржника за місцезнаходженням у порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Частиною 2 статті 4-1 ГПК України передбачено, що провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим Кодексом з врахуванням вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Заявником не надано належних доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів. При цьому, надані заявником до суду копія поштової квитанції від 18.01.2011 року № 8411 та список згрупованих поштових відправлень рекомендованих листів № 313, не приймаються судом як належні докази відправлення копії заяви і доданих до неї документів боржнику, оскільки в копії квитанції від 18.01.2011 року № 8411 зазначено  список відправки № 23, який не співпадає зі списком в якому зазначений № 313, у зв'язку з чим відсутні підстави вважати, що наданою квитанцією підтверджується направлення поштового відправлення вказаним в переліку адресатам.

Крім того, наданий заявником список згрупованих поштових відправлень рекомендованих листів  не містить підпису керівника установи, підприємства, організації, начальника управління відправника, головного бухгалтера, номера розрахункового документа, а також підпис працівника поштового зв'язку, у зв'язку з чим вказаний список не є офіційним документом, а отже і доказом надіслання заяви та доданих документів боржнику.

Відповідно п. 11 ст. 7 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кредитор зобов'язаний при поданні заяви про порушення справи про банкрутство надіслати боржнику копії заяви та доданих до неї документів.

Згідно ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суддя не пізніше п'яти днів з дня надходження повертає заяву про порушення провадження у справі про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, якщо у заяві  не  вказано  повне  найменування сторін,  їх поштову адресу та інші відомості, перелічені в статті 7 цього Закону; не подано доказів щодо сплати державного мита у встановлених порядку та розмірі; заявник не дотримав строку,  зазначеного  у абзаці третьому статті 1 цього Закону; з інших  підстав, передбачених  статтею  63 Господарського процесуального  кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

Відповідно до п.6 ч.1 статті 63 ГПК України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Приймаючи до уваги, що заявник не надав суду докази, що підтверджують надсилання боржнику копії заяви про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст” і доданих до неї документів, заява Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси підлягає поверненню без розгляду на підставі п.6 ч.1 статті 63 ГПК України.

Згідно ч. 2 ст. 9  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись п. 5 ч.1 ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п. 6 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Чорноморський юридичний центр „Ін-юст” (65062, м. Одеса, вул. Посмітного,  10, код ЄДРПОУ 30199758) повернути заявнику без розгляду.

Додаток: заява про порушення справи про банкрутство з додатком на 36 аркушах.

Примірник ухвали надіслати сторонам.

Суддя                                                                                 Найфлейш В.Д.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення17.02.2011
Оприлюднено03.03.2011
Номер документу13952033
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —/17-2011-159

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні