Постанова
від 22.02.2011 по справі 2а-316/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

22 лютого 2011 р.                                                                                    № 2а-316/11/1370  

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Гулик А.Г., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Дрогобицькому районі Львівської області до Львівської обласної організації міжнародної громадської організації «Міжнародний союз козацтва»про стягнення боргу, -

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспекція у Дрогобицькому районі Львівської області (далі –ДПІ у Дрогобицькому районі Львівської області) звернулася до суду з позовом до Львівської обласної організації міжнародної громадської організації «Міжнародний союз козацтва», в якому просить суд стягнути з відповідача до бюджету суму податкового боргу у розмірі 522 грн. 20 коп.

Позовні вимоги обґрунтовані наявністю у відповідача заборгованості зі сплати податку на прибуток та невжиттям заходів щодо погашення вказаної заборгованості, що зумовило виникнення податкового боргу та звернення позивача до адміністративного суду з позовом про стягнення такого боргу.

Ухвалою від 06.01.2011 року суд відкрив скорочене провадження у даній справі, надав відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз’яснив наслідки такого неподання.

Судом встановлено, що позовні вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов’язків третіх осіб.

Суд належним чином виконав обов’язок щодо повідомлення відповідача. Проте, поштове відправлення було повернуто на адресу суду, у зв’язку з відсутністю відповідача за вказаною адресою, а тому, відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, відповідач вважається належним чином повідомлений про день та час судового розгляду справи.

Таким чином, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для розгляду справи в порядку скороченого провадження, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши повідомлені позивачем обставини,  дослідивши надані докази, суд вважає, що позов слід задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідач –Львівська обласна організація міжнародної громадської організації «Міжнародний союз козацтва», зареєстроване як юридична особа, ідентифікаційний код юридичної особи –35019570, місцезнаходження: 82100, Львівська область, Дрогобицький район, м. Дрогобич, вул. Трускавецька, буд. 25, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, взяте на облік в ДПІ у Дрогобицькому районі Львівської області як платник податків, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків від 02.04.2007 року № 1108.

          Як вбачається з матеріалів справи, податковий борг відповідача складається з податку на прибуток підприємства в розмірі 522 грн. 20 коп., що підтверджується довідкою ДПІ у Дрогобицькому районі Львівської області.

Заборгованість відповідача з податку на прибуток підприємства виникла внаслідок порушення відповідачем податкового законодавства, а саме неподання податкової декларації. Податковий борг відповідача з вказаного податку складають штрафні (фінансові) санкції, нараховані податковим органом за результатами невиїзних документальних перевірок своєчасності подання податкової звітності, оформлених актами:

1)        від 23.11.2009 року № 1120/15-1, яким встановлено порушення відповідачем п.п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»від 21.12.2000 року № 2181-ІІІ. На підставі вказаного акту перевірки ДПІ у Дрогобицькому районі Львівської області, згідно з п.п. 17.1.1 п. 17.1 ст. 17 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», прийнято податкове повідомлення-рішення від 30.11.2009 року  № 0003431501/0, яким відповідачу визначено суму податкового зобов’язання за штрафними санкціями в розмірі 340 грн. 00 коп.;

2)        від 21.06.2010 року № 676/15-1, яким встановлено порушення відповідачем п.п. 4.1.4  п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»від 21.12.2000 року № 2181-ІІІ. На підставі вказаного акту перевірки ДПІ у Дрогобицькому районі Львівської області, згідно з п.п. 17.1.1 п. 17.1 ст. 17 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», прийнято податкове повідомлення-рішення від 26.07.2010 року № 0002271501/0, яким відповідачу визначено суму податкового зобов’язання за штрафними санкціями в розмірі 170 грн. 00 коп.

          Сума самостійно задекларованого відповідачем податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємства становить 20 грн. 00 коп., що підтверджується декларацією з податку на прибуток підприємства.

Докази сплати відповідачем податкового зобов’язання з податку на прибуток, а також оскарження вказаних податкових повідомлень-рішень в матеріалах справи відсутні. Таким чином, податковий борг відповідача з податку на прибуток становить 530 грн. 00 коп., а саме: 340 грн. 00 коп. + 170 грн. 00 коп. + 20 грн. 00 коп. = 530 грн. 00 коп. (несплачена сума узгодженого податкового зобов’язання).

Відповідно до положень п.п. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державним цільовими фондами», податкове зобов’язання платника податків, нараховане контролюючим органом відповідно до п. 4.2 ст. 4 цього Закону, вважається узгодженим у день отримання платником податків податкового повідомлення-рішення, за винятком випадків його апеляційного чи судового оскарження у визначенні законодавством строки.

  На виконання п.п. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державним цільовими фондами», яка зазначає, що у разі коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов’язання у встановлені строки, податковий орган надсилає такому платнику податків податкові вимоги, ДПІ у Дрогобицькому районі Львівської області на адресу відповідача направлялись податкові вимоги, а саме: перша податкова вимога від 16.12.2009 року № 1/717 та друга податкова вимога від 10.02.2010 року № 2/124, які розміщенні на дошці податкових оголошень, що підтверджується відповідними актами про неможливість вручення платнику податків податкових вимог.

  Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», платник податків самостійно обчислює суму податкового зобов’язання, яку зазначає у податковій декларації.

  Згідно з п.п. 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, визначену у поданій ним податковій декларації, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації, а п.п. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 зазначено те, що узгоджена сума податкового зобов’язання, не сплачена платником податків у строки, визначені ст. 5 визнаються сумою податкового боргу платника податків.

  Податковим боргом (недоїмкою), у відповідності до п. 1.3 ст. 1 цього ж Закону вважається, податкове зобов’язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов’язання.

  Докази вжиття відповідачем заходів погашення податкового боргу в матеріалах справи відсутні. Враховуючи те, що позивач просить суд стягнути з відповідача суму податкового боргу за платежем податок на прибуток в розмірі 522 грн. 20 коп., суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

  Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України, судові витрати з відповідача стягненню не підлягають.

  Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.  Позов задовольнити.

2. Стягнути з Львівської обласної організації міжнародної громадської організації «Міжнародний союз козацтва»(місцезнаходження: 82100, Львівська область, Дрогобицький район, м. Дрогобич, вул. Трускавецька, буд. 25, код ЄДРПОУ –35019570) на користь бюджету суму податкового боргу в розмірі 522 грн. 20 коп. (п’ятсот двадцять дві гривні двадцять копійок).

3.    Постанову суду звернути до негайного виконання.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб’єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Відповідно до ч. 8 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Повний текст постанови складений та підписаний 22 лютого 2011 року.

                  Суддя                                                                                                          Гулик А.Г.

Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено09.03.2011
Номер документу13959344
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-316/11/1370

Постанова від 22.02.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 06.01.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні