Постанова
від 11.12.2007 по справі 2-а-17012/2007
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА Справа №2-а-17012/07

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«11» грудня 2007року м. Вінниця

Вінницький окружний а дміністративний суд

в складі:

головуючого: судді Го нтарука В.М.

при секретарі Зелінсь кій І.В.

за участю представник а позивача Грабара С.А.

відповідач в судо ве засідання не з' явився, од нак надав суду заяву щодо роз гляду справи за його відсутн ості.

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в м. Він ниці адміністративну справу за позовом Могилів-Подільс ької об' єднаної державної п одаткової інспекції до прива тного малого підприємства «С илует» про припинення юридич ної особи, суд -

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов Могилів-П одільської об' єднаної держ авної податкової інспекції д о ПМП «Силует» про припиненн я юридичної особи.

Позов мотивовано тим, що при ватне мале підприємство «Сил ует» з 30.06.2006 року не подає звітн ості до державних податкових органів, що є підставою для по становлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав та просив суд за довільнити їх посилаючись на обставини, що викладені в поз овній заяві.

Відповідач в судове засід ання не з' явився, однак нада в заяву щодо розгляду справи за його відсутності. При цьом у в заяві вказує, що позовні ви моги визнає та не заперечує п роти їх задоволення.

На підставі вищенаведеног о, суд ухвалив розглянути спр аву без участі відповідача.

Заслухавши пояснення пре дставника позивача, дослідив ши надані докази та матеріал и справи, суд дійшов висновку , що даний позов підлягає задо воленню з огляду на наступне .

Приватне мале підприємств о «Силует» зареєстроване М огилів-Подільським міськвик онкомом ради народних депута тів 19.09.1991року №248 та взято на облі к Могилів-Подільської ОДПІ 20.0 9.1991 року №224, про що свідчить дов ідка Форми №4-ОПП від 30.06.2006 року № 1798, копія якої долучена до мате ріалів справи.

Відповідно до ст. 9 Закону У країни «Про систему оподатку вання» суб' єкт підприємниц тва - платник податків і збо рів (обов' язкових платежів) зобов' язаний:

- вести бухгалтерський облі к, складати звітність про фін ансово-господарську діяльні сть і забезпечувати її збері гання у терміни, встановлені законами;

- подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, пов' язан і з обчисленням, сплатою пода тків і зборів (обов' язкових платежів), сплачувати належн і суми податків і зборів у вст ановлені законом терміни.

Крім того, до обов' язків с уб' єктів господарювання, що визначено нормою п.8.ст.19 Госпо дарського кодексу України, є здійснення первинного та бу хгалтерського обліку резуль татів своєї роботи, подання в ідповідно до вимог закону фі нансової звітності та статис тичної інформації щодо своєї господарської діяльності.

Однак, в порушення вищевказ аних норм, приватне мале підп риємство «Силует» з 30.06.2006 року п одаткову звітність до Могилі в-Подільської об' єднаної де ржавної податкової інспекці ї не подає.

З дати реєстрації в орган д ержавної влади відповідач за яву про припинення юридичної особи (ска сування державної реєстраці ї) особисто не подавав.

Вирішуючи питання про прип инення юридичної особи, суд к ерується ч.2 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, відповідно до якої однією з підстав для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з її бан крутством, є неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності.

З матеріалів справи вбачає ться, що відповідач з позовом погоджується та не заперечу є проти його задоволення.

На підставі ст. 112 КАС України , у разі повного визнання відп овідачем адміністративного позову і прийняття його судо м приймається постанова суду про задоволення адміністрат ивного позову.

Враховуючи, що відповідач п озов визнав, переконавшись у наявності законних підстав визнання позову, що не супере чить закону, правам та інтере сам осіб, суд приходить до ви сновку позов задовольнити по вністю.

Згідно ст. 38 Закону України ” Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців” суд, який пос тановив рішення про припинен ня юридичної особи, в день наб рання таким рішенням законно ї сили направляє його копію д ержавному реєстратору за міс цем реєстрації юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення щодо припинен ня юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 70, 71, 79, 86, 128, 158, 162, 163, 1 67, 186, 255, 257 Кодексу адміністративн ого судочинства України, ст. 51 Господарського кодексу Укра їни, п. 17 ст. 11 Закону України «П ро державну податкову службу України», ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців », суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Припинити юридичну особу - приватне мале підприємство «Силует», код ЄДРПОУ 13302895.

Копію постанови направити сторонам по справі та Держав ному реєстратору для виконан ня вимог ст. 38 Закону України « Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Відповідно до ст. 186 КАС Укр аїни постанова може бути оск аржена протягом 10 днів з дня ї ї проголошення, а в разі склад ення постанови у повному обс язі відповідно до ст. 160 цього К одексу - з дня складення в повн ому обсязі шляхом подачі зая ви про апеляційне оскарження . Апеляційна скарга на постан ову суду першої інстанції по дається протягом двадцяти дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження. При цьо му апеляційна скарга може бу ти подана без попереднього п одання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження. Заява про апе ляційне оскарження та апеляц ійна скарга подаються до суд у апеляційної інстанції чере з суд, який ухвалив оскаржува не судове рішення.

Відповідно до ст. 254 КАС Украї ни постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження. Якщо було под ано заяву про апеляційне оск арження, але апеляційна скар га не була подана у строк, вста новлений цим Кодексом, поста нова або ухвала суду першої і нстанції набирає сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Суддя:

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.12.2007
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу1397013
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-17012/2007

Постанова від 03.06.2008

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова О.Г.

Постанова від 11.12.2007

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Гонтарук В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні