Постанова
від 24.02.2011 по справі 2а-12591/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 лютого 2011 р. № 2а-12591/10/1370

Львівський окружний ад міністративний суд в складі:

Головуючого - судді М ричко Н.І.

за участю секретаря судово го засідання Якимець О.І.

представника позивача Лучишин Г.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Дрогобицькому районі Львівської області до Вироб ничо-комерційного підприємс тва «Козацький обоз»про стяг нення заборгованості в сумі 945,47 грн., -

встановив:

управління Пенсійного фонду України в Дрогобицько му районі Львівської області (надалі - УПФУ в Дрогобицько му районі Львівської області ) звернулося до Львівського о кружного адміністративного суду з позовом до Виробничо-к омерційного підприємства «К озацький обоз»(надалі - ВКП «Козацький обоз»), в якому про сить стягнути з відповідача заборгованість в розмірі 945,47 г рн.

Позовні вимоги обґрунтову є тим, що відповідач є страхув альником, тобто платником ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування. У відповідно сті до ст. 20 Закону України «Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування»с трахувальники зобов' язані сплачувати страхові внески, нараховані за повний базови й період, не пізніше 20-ти кален дарних днів із дня закінченн я цього періоду. Згідно ви мог ч.2 ст. 106 Закону, суми страхо вих внесків своєчасно не нар аховані та/або не сплачені ст рахувальникам у строки, визн ачені ст. 20 Закону, вважаються простроченою заборгованіст ю із сплатою страхових внеск ів (недоїмки) і стягуються з на рахуванням пені та застосува нням фінансових санкцій. За п еріод з 21.10.2010 р. по 15.12.2010 р. недоїмка по сплаті страхових внесків становить 945,47 грн., що підтверд жується поданим УПФУ Дрогоби цькому районі Львівської обл асті розрахунком суми заборг ованості, і саме цю суму позив ач просить стягнути з відпов ідача.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримала повністю, пояс нення надала аналогічні до в икладеного у позовній заяві. Просила позов задовольнити повністю.

Відповідач явки уповноваж еного представника у судове засідання не забезпечив повт орно, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення, що пі дтверджується наявним в мате ріалах справи повідомленням про вручення поштового відп равлення, про причини неявки суд не повідомив. Заяв про від кладення розгляду справи чи розгляду справи у відсутніст ь уповноваженого представни ка на адресу суду не надходил о. За таких обставин, суд ухвал ив розглядати дану справу у в ідсутність відповідача на пі дставі наявних у ній доказів .

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, з' ясував ши обставини, на які позивач п осилається як на підставу св оїх вимог та дослідивши дока зи, якими вони обґрунтовують ся, суд вважає, що позов підля гає до задоволення, мотивуюч и це наступним.

Згідно Витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців Виробничо-комерційне п ідприємство «Козацький обоз »14.01.2000 р. зареєстроване Дрогоби цькою районною державною адм іністрацією (місцезнаходжен ня - 82127, Львівська область, Дро гобицький район, с. Лішня, вул. Дрогобицька, будинок №32, іден тифікаційний код - 30649046) та є пл атником страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування та відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування»зобов' язане нара ховувати, обчислювати і спла чувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Даний факт також підт верджується Довідкою №261 про в ключення до Єдиного державно го реєстру підприємств.

У відповідності ст. 20 вищезг аданого Закону, сплата страх ових внесків здійснюється ви ключно в грошовій формі шлях ом внесення відповідних сум страхових внесків до солідар ної системи на банківські ра хунки виконавчих органів Пен сійного фонду. Страхові внес ки сплачуються страхувальни ками шляхом перерахування бе зготівкових сум з їх банківс ьких рахунків. Страхувальник и зобов' язані сплачувати ст рахові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 2 0 календарних днів із дня закі нчення цього періоду. Базови м звітним періодом для відпо відача відповідно до вимог п . 1 ст. 14 цього Закону є календар ний місяць.

Як вбачається із долучених до матеріалів справи копій Р озрахунків суми страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання за вересень-жовтень 2010 ро ку у відповідача виник обов' язок не пізніше ніж через 20 ка лендарних днів із дня закінч ення кожного з вище переліче них місяців сплатити внески на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування у розмірі 945,47 грн.

Згідно вимог ч.9 ст. 106 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», за несвоєчасну сп лату (несвоєчасне перерахува ння) страхувальниками страхо вих внесків, у тому числі дона рахованих страхувальниками або територіальними органам и Пенсійного фонду накладаєт ься штраф залежно від строку затримки платежів.

Оскільки відповідач свого обов' язку не виконав, позив ачем, щоб спонукати його спла тити недоїмку винесено вимог и про сплату боргу: від 03.11.2010 р. № Ю-1 (згідно копії повідомлення про вручення поштового відп равлення, відповідач таку от римав 13.11.2010 р.) та від 02.12.2010 р. №Ю-14, яку отримано14.12.2010 р., що також підтв ерджується повідомленням пр о вручення поштового відправ лення. Проте, станом на дату су дового засідання заборгован ість ВКП «Козацький обоз»зі сплати страхових внесків в с умі 945,47 грн. не сплачено.

Як стверджував представни к позивача у судовому засіда нні, відповідачем заборгован ість не погашено і така стано м на день розгляду справи ста новить 945,47 грн., і саме цю суму по зивач просить стягнути.

Отже, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими, під тверджуються долученими до м атеріалів справи та дослідже ними у судовому засіданні до казами, а тому підлягає до зад оволення.

З урахуванням положень ст. 9 4 КАС України судові витрати у формі судового збору у даній справі з відповідача не стяг уються.

Керуючись ст.ст. 4, 7-11, 14, 69-71, 72, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу адміністратив ного судочинства України, су д, -

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Стягнути з Виробничо-комер ційного підприємства «Козац ький обоз» заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування в с умі 945 (дев' ятсот сорок п' ят ь) грн. 47 коп. на користь управлі ння Пенсійного фонду України в Дрогобицькому районі Льві вської області.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі у відповідності до ч. 3 ст. 160 цього Кодексу, апеля ційна скарга подається протя гом десяти днів з дня отриман ня копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішення за наслідкам и апеляційного провадження.

Суддя Мри чко Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.02.2011
Оприлюднено09.03.2011
Номер документу13973238
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12591/10/1370

Ухвала від 16.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Постанова від 24.02.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 24.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні