Постанова
від 03.03.2011 по справі 2а-1670/473/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 березня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/473/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Серга С.М., розглянувши в пор ядку скороченого провадженн я справу за адміністративним позовом Лубенської об"єд наної державної податкової і нспекції до Закритого акціо нерного товариства "Завод пр одтоварів "Удай" про припинен ня юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

13 січня 2011 року позивач Лубенська об"єднана держ авна податкова інспекція зв ернувся до Полтавського окру жного адміністративного суд у з адміністративним позовом до Закритого акціонерного т овариства "Завод продтоварів "Удай" про припинення юридичн ої особи, обґрунтовуючи свої позовні вимоги тим, що в поруш ення вимог чинного законодав ства відповідач не подавав д о податкових органів податко вої звітності.

22.02.2011 конверт повернувся до с уду з ухвалою, яка не вручена в ідповідачу з незалежних від суду причин, а тому згідно з пр иписами частини 3 статті 167 Код ексу адміністративного судо чинства України останній вва жається повідомленим належн им чином.

Розглянувши подані позива чем документи, об' єктивно о цінивши докази, які мають юри дичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відач (ідентифікаційний код 00376900) зареєстрований 21.04.1995 викона вчим комітетом Пирятинської районної Ради народних депу татів Полтавської області.

Відповідно до пункту 2 части ни 1 статті 9 Закону України “П ро систему оподаткування” (в редакції, чинній на момент ви никнення спірних правовідно син) платники податків і збор ів (обов' язкових платежів) з обов' язані подавати до держ авних податкових органів від повідно до законів деклараці ї, які пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Стаття 38 Закону України “Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб- п ідприємців” передбачає, що н еподання протягом року до ор ганів державної податкової с лужби декларацій, документів фінансової звітності є підс тавою для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи.

Згідно з довідкою Лубенс ької об'єднаної державної п одаткової інспекції відпов ідач не звітується з 28.02.2009, тобт о більше двох років не подає д о органів державної податков ої служби декларацій, докуме нтів фінансової звітності.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що вимоги позивач а щодо припинення юридичної особи є обґрунтованими та та кими, що підлягають задоволе нню.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 183-2 Ко дексу адміністративного суд очинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Лубенської об"днаної д ержавної податкової інспекц ії до Закритого акціонерного товариства "Завод продтовар ів "Удай" про припинення юриди чної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу З акрите акціонерне товариств о "Завод продтоварів "Удай" (ід ентифікаційний код 00376900), яке за реєстроване 21 квітня 1995 року ви конавчим комітетом Пирятинс ької районної Ради народних депутатів Полтавської облас ті.

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем державної реєстрації З акритого акціонерного товар иства "Завод продтоварів "Уда й" (ідентифікаційний код 00376900) дл я внесення до Єдиного держав ного реєстру запису про судо ве рішення щодо припинення ю ридичної особи.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням копії скарги до суду апеляційної і нстанції.

Суддя С.М. Серга

Дата ухвалення рішення03.03.2011
Оприлюднено09.03.2011
Номер документу13973573
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/473/11

Постанова від 03.03.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.М. Серга

Ухвала від 14.01.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.М. Серга

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні