Ухвала
від 22.02.2011 по справі 45/22б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

45/22б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                               У Х В А Л А  

22.02.11 р.                                                                                     Справа № 45/22б                     

Розглянувши матеріали за заявою власника майна Товариства з обмеженою відповідальністю „Тельманівська райагротехніка”, с.Гранітне (ЄДРПОУ 03742995)

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Агротехсервіс”, с.Гранітне (ЄДРПОУ 31414309)

арбітражний керуючий Руденок Ю.О.

про банкрутство

Суддя Плотніцький Б.Д.

Представники:

Від кредитора: Рябих В.М. – довір.,  Полєсов С.С. – довір., Євенко С.М.– довір.

Від боржника: не з'явились

Арбітражний керуючий: Руденок Ю.О. - ліквідатор

В судовому засіданні присутні:

Ухвалою від 04.03.2009р. за заявою власника майна Товариства з обмеженою відповідальністю „Тельманівська райагротехніка”, с.Гранітне (ЄДРПОУ 03742995) господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Агротехсервіс”, с.Гранітне (ЄДРПОУ 31414309) у відповідності з вимогами ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Постановою господарського суду Донецької області від 17.03.2009р. боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначений арбітражний керуючий – Руденок Ю. О.

Ухвалами суду від 22.09.2009р., 27.05.2010р., 04.11.2010р. та 25.11.2010р. строк ліквідаційної процедури продовжений до 17.03.2010р., 17.09.2010р., 25.11.2010р. та 25.05.2011р. відповідно.

19.01.2011р. господарським судом отримана скарга Управління Пенсійного Фонду України в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове №141/04 від 12.01.2011р. на дії ліквідатора – арбітражного керуючого Руденок Ю.О., яка призначена до  судового розгляду ухвалою від 24.01.2011р.

В засідання суду 22.02.2011р. з'явились представники кредиторів та ліквідатор, повноваження яких підтверджені належним чином.

22.02.2011р. господарським судом отримане клопотання Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Тельманівському районі Донецької області №02-49/113-105 від 21.02.2011р. про розгляд скарги на дії ліквідатора без участі його представника.

Суд вважає дане клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників кредиторів та боржника, господарським судом встановлено наступне:

Кредитор Товариства з обмеженою відповідальністю „Агротехсервіс”, с.Гранітне (ЄДРПОУ 31414309) – Управління Пенсійного Фонду України в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове звернувся до господарського суду із скаргою на дії (бездіяльність) арбітражного керуючого Руденок Ю.О. в якій просить суд дати оцінку діяльності (бездіяльності) арбітражного керуючого – ліквідатора ТОВ „Агротехсервіс” Руденок Ю.О., припинити повноваження арбітражного керуючого Руденок Ю.О. в якості ліквідатора та призначити нового ліквідатора.

В обґрунтування поданої скарги заявник посилається на факт невиконання арбітражним керуючим Руденок Ю.О. вимог судової ухвали від 25.11.2010р. якою зобов'язано ліквідатора провести збори кредиторів та надати кредиторам і суду звіт про виконану роботу з підтверджуючими документами. Також УПФУ в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове стверджує про відсутність з боку ліквідатора дій, направлених на задоволення вимог кредиторів, що включені до реєстру, та на завершення ліквідаційної процедури.

15.02.2011р. для залучення до матеріалів справи ліквідатором наданий протокол засідання комітету кредиторів від 15.02.2011р. та звіт про виконану роботу станом на 15.02.2011р.

В судовому засіданні 22.02.2011р. представник УПФУ в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове звернувся до суду з клопотанням про відкликання вимоги в частині припинення повноважень арбітражного керуючого Руденок Ю.О. та призначення іншого ліквідатора.

Заперечень з боку присутніх кредиторів та ліквідатора не надано.

Суд вважає за необхідне задовольнити заявлене клопотання представника УПФУ в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове та припинити провадження по розгляду скарги в частині припинення повноважень арбітражного керуючого Руденок Ю.О. та призначення іншого ліквідатора, у зв'язку з відкликанням.

Стосовно надання оцінки діяльності (бездіяльності) ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю „Агротехсервіс”, с.Гранітне (ЄДРПОУ 31414309) - арбітражного керуючого Руденок Ю.О. господарський суд зазначає наступне:

За приписом п.6 ст.3-1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

За приписами ст.24 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у ліквідаційній процедурі господарський  суд розглядає скарги на дії учасників ліквідаційної процедури та здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Господарський суд звертає увагу кредиторів на те, що ст.30 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передбачено, що ліквідатор  не рідше одного разу на місяць надає комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Ліквідатор зобов'язаний на вимогу господарського суду або державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

У разі невиконання або неналежного виконання ліквідатором своїх обов'язків господарський суд за клопотанням комітету кредиторів може припинити повноваження ліквідатора і, за пропозицією комітету кредиторів, призначає нового ліквідатора.

Також суд зазначає, що за скаргами учасників провадження по справі ним можуть бути визнані незаконними дії (бездіяльність) арбітражного керуючого, і, як наслідок, прийняти рішення про припинення його повноважень.

Просто надання оцінки діяльності ліквідатора, як того просить скаржник, не входить до компетенції.

Одночасно скаржник в судовому засіданні не уточнює свої вимоги і не вимагає визнати дії ліквідатора незаконними.

Суд акцентує увагу скаржника на тому, що він, вимагаючи надати оцінку діяльності арбітражного керуючого, одночасно відкликає вимогу про його заміну.

З огляду на зазначене, господарський суд відмовляє в задоволенні скарги Управління Пенсійного Фонду України в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове №141/04 від 12.01.2011р. на дії ліквідатора – арбітражного керуючого Руденок Ю.О.

Судом встановлено, що на засіданні кредиторів 15.02.2011р. звіт ліквідатора станом на 15.02.2011р. був прийнятий одноголосно без зауважень та заперечень, а також було вирішено вибрати комітет кредиторів у складі чотирьох кредиторів.

З представленого звіту ліквідатора судом встановлено, що в ході ліквідаційної процедури арбітражним керуючим Руденок Ю.О. був встановлений факт проведення виїмки документів підприємства - банкрута, за відсутності яких неможливо відновити у повному обсязі структуру активу балансу боржника.

Також, ліквідатором було встановлено, що вилучені матеріали були долучені до матеріалів кримінальної справи, що була порушена відносно керівника боржника та на теперішній час знаходиться в провадженні Тельманівського районного суду.

З матеріалів кримінальної справи ліквідатором був встановлений факт пред'явлення обвинувачення щодо незаконної передачі майна ТОВ „Тельманівська райагротехніка” в статутний фонд ТОВ „Агротехсервіс”.

Саме з цих підстав у ліквідатора відсутня можливість оформлення правовстановлювальних документів на майно, яке було передане в статутний фонд банкрута.

Таким чином, до винесення вироку по зазначеній кримінальній справі неможливо провести у повному обсязі інвентаризацію та сформувати ліквідаційну масу.

В судовому засіданні присутніми представниками кредиторів не надані зауваження чи заперечення на представлений звіт ліквідатора.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.1, 3-1, 5, 24, 22, 30 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 4-1, 4-3, 32, 33, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                           У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні скарги Управління Пенсійного Фонду України в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове №141/04 від 12.01.2011р. на дії ліквідатора – арбітражного керуючого Руденок Ю.О. в частині надання оцінки діяльності (бездіяльності) ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю „Агротехсервіс”, с.Гранітне (ЄДРПОУ 31414309) - арбітражного керуючого Руденок Ю.О.

Припинити провадження по розгляду скарги Управління Пенсійного Фонду України в Тельманівському районі Донецької області, смт.Тельманове №141/04 від 12.01.2011р. на дії ліквідатора – арбітражного керуючого Руденок Ю.О. в частині припинення повноважень арбітражного керуючого Руденок Ю.О. та призначення іншого ліквідатора.

                Суддя                                                                                                Плотніцький Б.Д.                               

                  

                                 

                                                                                            

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено09.03.2011
Номер документу13974463
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/22б

Ухвала від 08.09.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 26.07.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 17.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 30.06.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 31.05.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 14.04.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 20.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні