Рішення
від 28.02.2011 по справі 2-640
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬ КРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКО Ї ОБЛАСТІ

Цивільна справа № 2-640/2011

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 січня 2011 року

Тернопільський міськрай онний суд Тернопільської обл асті в складі:

головуючого - су дді Магдич О . Г.

при секре тарі с/з Іванів М. М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Терноп олі, в залі суду цивільну спра ву за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюб у, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 зверн улася в суд із позовом до Ва ськів В. В. про розірвання шл юбу, посилаючись на те, що 11 лис топада 2006 року вона зареєстру вала шлюб з відповідачем у ві дділі реєстрації актів цивіл ьного стану Тернопільського міського управління юстиції Тернопільської області Укра їни. Від даного шлюбу дітей у н их немає. Спільне подружнє жи ття в них не склалося, оскільк и вони люди різних характері в і поглядів на сімейне життя , через що в їхній сім' ї виник ають різні непорозуміння та конфлікти. Тривалий час вони проживають окремо, не підтри мують подружніх стосунків, н е ведуть спільне господарств о. На даний час їхні шлюбні від носини припинилися остаточн ого і в майбутньому поновлен і бути не можуть, а тому вона п росить розірвати шлюб між не ю та відповідачем по справі.

У судовому засіданні позив ач свої позовні вимоги підтр имала повністю, посилаючись на мотиви викладені в позовн ій заяві та просить позов зад овольнити.

Відповідач у судовому засі данні позов визнав повністю та суду пояснив, що вони з пози вачем проживають окремо, не п ідтримують шлюбних стосункі в та не ведуть спільного госп одарства. Вважає, що примирен ня неможливе, проти розірван ня шлюбу не заперечує.

Заслухавши пояснення сто рін, перевіривши та оцінивши наявні у справі докази у їх су купності, суд приходить до ви сновку, що визнання відповід ачем позову не суперечить за кону та не порушує права, своб оди чи інтереси інших осіб, а т ому суд вважає за можливе ухв алити у судовому засіданні р ішення про задоволення позов у виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 110 СК Ук раїни, позов про розірвання ш любу може бути пред' явлений одним із подружжя.

Сторони уклали шлюб 11 лист опада 2006 року, про що в книзі ре єстрації шлюбів зроблено акт овий запис за № 2199, відділом реє страції актів цивільного ста ну Тернопільського міського управління юстиції Тернопіл ьської області України, що ст верджується свідоцтвом про ш люб серія НОМЕР_1, виданог о 11.11.2006 р.

Від даного шлюбу дітей у сто рін немає.

У судовому засіданні вста новлено, що сторони проживаю ть окремо та не підтримують п одружніх стосунків, заперечу ють проти надання строку на п римирення та збереження шлюб у.

Згідно ч. 2 ст. 112 Сімейного ко дексу України, суд постановл яє рішення про розірвання шл юбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подр ужжя і збереження шлюбу супе речило б інтересам одного з н их, інтересам їхніх дітей, що м ають істотне значення.

Аналізуючи вищенаведені о бставини, суд приходить до пе реконання, що подальше спіль не життя подружжя неможливе і збереження сім' ї суперечи ть їх інтересам, а тому позов с лід задовольнити, а шлюб між н ими розірвати.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 60, 88, 130, 174, 212 - 215, 218, 223, 294, 296 ЦПК України, ст. ст. 110, 111, 112 С імейного кодексу України, су д, -

В И Р І Ш И В :

Позов ОСОБА_1 до ОСО БА_2 про розірвання шлюбу - за довольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБ А_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1) і ОСОБ А_2 (ІНФОРМАЦІЯ_2), зареєст рований в книзі реєстрації ш любів 11 листопада 2006 року, про щ о зроблено відповідний актов ий запис за № 2199, відділом реєст рації актів цивільного стану Тернопільського міського уп равління юстиції Тернопільс ької області України.

Рішення суду набира є законної сили після закінч ення строку подання апеляцій ної скарги, якщо апеляційну с каргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається прот ягом десяти днів з дня його пр оголошення до апеляційного с уду Тернопільської області ч ерез Тернопільський міськра йонний суд Тернопільської об ласті. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішен ня, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього р ішення.

Головуючий - суддя Магд ич О. Г.

Дата ухвалення рішення28.02.2011
Оприлюднено10.03.2011
Номер документу13976337
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюб у

Судовий реєстр по справі —2-640

Рішення від 16.09.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Гаврищук Л. П.

Рішення від 16.09.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Гаврищук Л. П.

Ухвала від 03.07.2015

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Семенова Л. М.

Ухвала від 24.12.2011

Цивільне

Новоселицький районний суд Чернівецької області

Оленчук І. В.

Рішення від 28.02.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Магдич О. Г.

Ухвала від 12.06.2008

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Потоцький Віктор Васильович

Рішення від 24.12.2010

Цивільне

Братський районний суд Миколаївської області

Губанова Валентина Миколаївна

Ухвала від 17.12.2010

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Борис Степанович

Рішення від 10.12.2010

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Золотоверхий Олександр Іванович

Рішення від 28.12.2010

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Шуригіна Оксана Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні