Ухвала
від 28.02.2011 по справі 1/93-10-3639
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

"28" лютого 2011 р. Справа № 1/93 -10-3639

За заявою: Державної пода ткової інспекції у Прморсько му районі м. Одеси;

до боржника: Приватного під приємства „Аверс-Бест” (м. Од еса, вул. Ковальська, 49, кв. 36; код ЄДРПОУ 36043693)

про визнання банкрутом

Суддя Найфлейш В. Д.

Представники сторін:

Від заявника: Дворянченк о І.В.(довіреність);

Ліквідатора: не з' явися.

Суть спору: про визнання банкрутом.

Державна податкова інсп екція у Приморському районі м. Одеси звернулась до господ арського суду Одеської облас ті із заявою про порушення пр овадження у справі про визна ння банкрутом Приватного під приємства „Аверс-Бест” в пор ядку ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”, оскільки оста нній неспроможній погасити з аборгованість у розмірі 9604,00 гр н. та не звітує перед органами державної податкової служби більше року.

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 20.08.2010р. порушено провадження у справ і №1/93-10-3639 за заявою Державної по даткової інспекції у Приморс ькому районі м. Одеси про пору шення провадження у справі п ро визнання банкрутом Приват ного підприємства „Аверс-Бес т” в порядку ст. 52 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”.

Постановою господарського суду одеської області від 06.09.2 010р. визнано банкрутом Приватн е підприємство „Аверс-Бест”, відносно нього відкрито лік відаційну процедуру, ліквіда тором банкрута призначено Дв орянченко Ірину Володимирів ну, зобов' язано ліквідатора провести ліквідаційні заход и, передбачені Законом Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, ліквіда тору письмово повідомити про визнання господарським судо м відсутнього боржника - Прив атного підприємства „Аверс-Б ест” банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника в тому числі держав ну податкову інспекцію, банк івські установи боржника, ДВ С, державні органи, які здійсн юють контроль за правильніст ю та своєчасністю сплати обо в'язкових платежів та зборів , зобов' язано ліквідатора н адати суду звіт про проведен у роботу в ліквідаційній про цедурі відповідно до ст. 32 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”.

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 13.10.2010 р. припинено повноваження лікв ідатора Приватного підприєм ства „Аверс-Бест” - Дворянч енко І.В. та призначено ліквід атором Приватного підприємс тва „Аверс-Бест” арбітражно го керуючого Ковальчука О.М., ( ліцензія серії НОМЕР_1 від 19.02.2010р., АДРЕСА_1)

В матеріалах справи містит ься довідка ПАТ „УкрСиббанк” № 138-2/399 від 14.09.2010р. згідно якої зали шок грошових коштів на розра хункових рахунках боржника п риватного підприємства „Ав ерс-Бест” становить 4120,97 грн.

Ухвалами суду від 13.10.2010р., 08.11.2010р ., 29.11.2010р., 20.12.2010р., 17.01.2011р., 07.02.2011р. зобов' язано ліквідатора надати суд у звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі від повідно до вимог Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом".

Згідно ч. 4 ст. 32 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, у разі я кщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не ви явив або не реалізував усі на явні майнові активи ліквідац ійної маси, необхідні для пов ного задоволення кредиторів , він виносить ухвалу про приз начення нового ліквідатора. Новий ліквідатор очолює лікв ідаційну комісію і діє згідн о з вимогами цього Закону.

Згідно ч. 5 ст. 32 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” якщо лікв ідатор не виявив майнових ак тивів, що підлягають включен ню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господа рському суду ліквідаційний б аланс, який засвідчує відсут ність у банкрута майна.

Відповідно до ч. 9 ст. 3-1 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” н евиконання або неналежне вик онання обов'язків, покладени х на арбітражного керуючого згідно з цим Законом, може бут и підставою для усунення арб ітражного керуючого від вико нання ним своїх обов'язків, пр о що господарський суд винос ить ухвалу.

Ліквідатор боржника прив атного підприємства „Аверс -Бест” арбітражний керуючий Ковальчук О.М. не з' явився в з асідання суду без поважних п ричин, а також не виконав свої обов' язки щодо подання до г осподарського суду звіту лік відатора та ліквідаційного б алансу у відповідності до ст . 32 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, не надав суду доказів реалізації активів боржника і спрямування грошових кошт ів на погашення кредиторсько ї заборгованості”, що є підст авою усунення його від викон ання своїх обов' язків..

28.02.2011 року ініціюючим креди тором приватного підприємст ва „Аверс-Бест” подано до с уду клопотання про припиненн я повноважень ліквідатора ар бітражного керуючого Коваль чука Олега Миколайовича та п ризначення ліквідатором бан крута арбітражного керуючог о Онофрійчука С. О..

Згідно ч. 4 ст. 52 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” у разі, якщ о кредитор не подав до господ арського суду клопотання щод о кандидатури арбітражного к еруючого (ліквідатора), ухвал а господарського суду надсил ається державному органу з п итань банкрутства, якою зобо в' язується протягом семи дн ів від дати винесення ухвали забезпечити участь у справі ліквідатора з числа працівн иків державного органу з пит ань банкрутства.

Приймаючи до уваги заяву ін іціюючого кредитора приватн ого підприємства „Аверс-Бес т” Дворянченко І.В. щодо канд идатури ліквідатора, а також враховуючи, що кандидатура а рбітражного керуючого Онофр ійчука С. О. відповідає Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, о скільки вказаний арбітражни й керуючий не є заінтересова ною особою стосовно боржника та кредиторів, йому не заборо нено здійснювати цей вид під приємницької діяльності та з аймати керівні посади, він не має судимості за вчинення ко рисливих злочинів і до суду н е надійшло інших пропозицій щодо кандидатур арбітражног о керуючого господарський су д призначає ліквідатором при ватного підприємства „Авер с-Бест” арбітражного керуючо го Онофрійчук С. О. (ліцензія с ерії НОМЕР_2 від 24.01.2011р.; АДР ЕСА_2).

Приймаючи до уваги, що для розгляду справи необхідні д одаткові документи, розгляд справи з питання заслуховув ання звіту ліквідатора підля гає відкладенню.

Керуючись ст.52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", ст. 86 Г ПК України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Усунути арбітражног о керуючого Ковальчука О.М. (л іцензія серії НОМЕР_1 від 19.02.2010р., АДРЕСА_1) від виконан ня обов' язків ліквідатора П риватного підприємства „Ав ерс-Бест”,.

2. Призначити ліквідаторо м Приватного підприємства „ Аверс-Бест” арбітражного ке руючого Онофрійчук С. О. (ліцен зія серії НОМЕР_2 від 24.01.2011р.; АДРЕСА_2).

3. Зобов'язати Ковальчука О .М. у триденний строк передати ліквідатору арбітражному ке руючому Онофрійчуку С. О. всю реєстраційну, бухгалтерську документацію банкрута та до кументацію, що стосується ро боти ліквідаційної комісії, майна банкрута, яке належить йому на праві власності, печа тки, штампи.

4. Зобов' язати ліквідато ра провести заходи щодо лікв ідації банкрута відповідно д о положень ст.52 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” та надати с уду звіт.

5. Відкласти розгляд справ и на „21” березня 2011р. о 10:40 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського с уду (м. Одеса, пр. Шевченка, 29, зал №3, тел. (0482) 307-990).

6. Зобов' язати:

ліквідатора надати суду звіт про проведену робо ту в ліквідаційній процедурі який повинен містити відомо сті щодо прийняття до свого в ідання майна боржника, доказ и виявлення та повернення ма йна банкрута, вжиття заходів по забезпеченню його збереж ення, виконання функції з упр авління та розпорядження май ном банкрута, здійснення інв ентаризації та оцінки майна банкрута згідно з законодавс твом, аналізування фінансово го становища банкрута, викон ання повноважень керівника ( органів управління) банкрута , докази пред'явлення до треті х осіб вимог щодо повернення дебіторської заборгованост і банкруту, показники виявле ної ліквідаційної маси (дані її інвентаризації), відомост і про реалізацію об'єктів лік відаційної маси з посиланням на укладені договори купівл і-продажу, копії договорів ку півлі-продажу та акти прийма ння-передачі майна, реєстр ви мог кредиторів з даними про р озміри погашених вимог креди торів, документи, які підтвер джують погашення вимог креди торів.

Явка представників кредит ора та ліквідатора обов' язк ова.

Примірник ухвали надісла ти заявнику, боржнику та лікв ідатору.

Суддя На йфлейш В.Д.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.02.2011
Оприлюднено10.03.2011
Номер документу14049951
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/93-10-3639

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 21.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 29.11.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 08.11.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні