Постанова
від 22.02.2011 по справі 19/45-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путя тинський, 3/65

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

Від "22" лютого 2011 р. Справа № 19/45-Б.

Суддя Макаревич В.А.

Розглянув заяву Публіч ного акціонерного товариств а "ВТБ Банк" в особі відділення "Житомирська регіональна ди рекція" ПАТ "ВТБ Банк" (м.Житоми р)

про визнання банкрутом Приватного підприємства "Ку пава" (м. Житомир)

Присутні:

від ініціюючого кредитора : Шумович Н.Л., дор. № 957/115.2 від 18.10 .2010р.

від боржника: не з'явився

прийняли участь: Алеске рова С.І., арбітражний керуючи й, ліцензія серії НОМЕР_1.

Розглянувши матеріали сп рави про визнання банкрутом Приватного підприємства "Куп ава" (м. Житомир), заслухавши пр едставника ініціюючого кред итора, господарський суд

ВСТАНОВИВ

08.11.2010 р. за заявою Публічного а кціонерного товариства "ВТБ Банк" в особі відділення "Жито мирська регіональна дирекці я" ПАТ "ВТБ Банк" (м. Житомир) го сподарський суд порушив пров адження у справі про банкрут ство Приватного підприємст ва "Купава" ( м. Житомир), у зв'язк у з неспроможністю боржника погасити заборгованість пе ред Публічним акціонерним т овариством "ВТБ Банк" в особі в ідділення "Житомирська регіо нальна дирекція" ПАТ "ВТБ Банк " (м. Житомир).

За результатами розгляду с прави в засіданні суду, госпо дарський суд встановив наявн ість та неоплатність заборго ваності боржника перед ініці юючим кредитором на суму 15234,05 д оларів США та 1324,07 грн.

Приватне підприємство "Куп ава" (м. Житомир) зареєстроване Виконкомом Житомирської міс ької ради 20.06.2002р., № 242-ЖОЮ ( а.с. 83).

Відповідно до довідки Жито мирського обласного управлі ння статистики № 03-03-1946 від 25.06.2002 р. боржник включений до Єдиног о державного реєстру підприє мств та організацій України з ідентифікаційним кодом 32066832 ( а.с. 81).

Згідно довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних т а фізичних осіб - підприємців станом на 02.11.2010 р. щодо Приватно го підприємства "Купава" ( 10001, Жи томирська область. м. Житомир , Богунський район, пров. мебле вий, будинок 3-А) внесено запис №8 у рядку " Дата проведення, но мер запису та назва реєстрац ійної дії" записано: "22.09.2010р., 1305143001000 1257, Внесення інформації щодо в ідсутності юридичної особи з а вказаною адресою" ( а.с. 42 - 47).

Довідка Державної податко вої інспекції у м. Житомирі №10 822/9/10 від 21.02.2011р. свідчить про те, що останню податкову звітність ( декларація з податку на приб уток) боржником подано 10.11.2008р.

Згідно із ст. 52 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" визначено особливості банкрутства від сутнього боржника.

Ухвалою суду про порушення провадження у справі про бан крутство від 08.11.2010р. та ухвалам и суду від 22.11.2010р., 23.12.2010р. та від 08.02.2011 р. боржника було повідомлен о про час, місце та дату судо вого засідання, а також про необхідність подання запер ечень щодо вимог заявника.

Як свідчать матеріали спра ви, боржник письмового відзи ву на заяву ініціюючого кред итора не подав, на виклик суду не з'явився; ухвали суду від 08 .11.2010р. та від 23.12.2010р. повернулись з відміткою поштового зв'язку " підприємство вибуло".

Подані ініціюючим кредито ром докази свідчать про відс утність керівних органів бор жника - юридичної особи за її м ісцезнаходженням, неподання боржником протягом року до о рганів державної податкової служби документів податково ї звітності, відсутність під приємницької діяльності бор жника, а також про неспроможн ість боржника відновити свою платоспроможність та задово льнити визнані судом вимоги ініціюючого кредитора не іна кше як через застосування лі квідаційної процедури.

Оскільки боржник неспромо жний ліквідувати заборгован ість перед ініціюючим кредит ором, господарський суд вваж ає за необхідне визнати борж ника банкрутом та відкрити л іквідаційну процедуру.

Представником ініціюючого кредитора у судовоу засідан ні 08.02.2011р. подано клопотання № 14 4/800-04-2 від 07.02.2011р. про призначення л іквідатором боржника арбітр ажного керуючого Алескерову Саміру Ільхамівну (а.с. 149). Заяв а арбітражного керуючого Але скерової С.І. на участь у справ і про банкрутство боржника т а копія ліцензії на право про вадження діяльності арбітра жного керуючого серії НОМЕ Р_1 від 17.01.2011р. долучені до мате ріалів справи (а.с. 150 - 151).

У судовому засіданні предс тавник ініціюючого кредитор а підтримала клопотання про призначення ліквідатором по справі арбітражного керуючо го Алескерову С.І.

Враховуючи ст.ст. 22, 23 Закону т а особливості провадження у справі про банкрутство відсу тнього боржника, визначені с таттею 52 Закону, господарськи й суд приймає постанову про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури за відсутності остан нього.

Відповідно до статті 23 Зако ну з дня прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури скасовується арешт, на кладений на майно боржника, ч и інші обмеження щодо розпор ядження майном такого боржн ика.

Відповідно до п.7 ст.37 Закону України "Про виконавче прова дження" визнання господарськ им судом боржника банкрутом є підставою для закінчення виконавчого провадження та п ередачі виконавчого докуме нта (документів) ліквідацій ній комісії чи арбітражному керуючому.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 22-25, 52 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", ст. 39 Закону У країни "Про державну реєстр ацію юридичних та фізичних осіб - підприємців", ст. 86 ГПК Ук раїни, господарський суд,

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Прив атне підприємство "Купава", що зареєстроване Виконкомом Жи томирської міської ради 20.06.2002р ., № 242-ЖОЮ , юридична адреса: 10001, м. Житомир, Богунський район, пр ов. Меблевий, 3 А, ідентифікаці йний код 32066832.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру Приватного підприєм ства "Купава" ( м. Житомир).

3. Призначити ліквідатором П риватного підприємства "Купа ва" ( м. Житомир) арбітражного к еруючого Алескерову Саміру І льхамівну (ідентифікаційний номер - НОМЕР_2), яка має ліц ензію на право провадження д іяльності арбітражного керу ючого серії НОМЕР_1 від 17.01.20 11р. та проживає за адресою: А ДРЕСА_1.

4. Зобов'язати ліквідатора А лескерову С.І. забезпечити ви конання повноважень ліквіда тора Приватного підприємств а "Купава" ( м. Житомир) в порядку , визначеному ст. 25 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” та нале жне виконання заходів, перед бачених ст. 29 - 31 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”:

- повідомити усіх відомих кр едиторів відсутнього боржни ка шляхом опублікування огол ошення у засобах масової інф ормації та надіслання письмо вого повідомлення;

- надати реєстр вимог креди торів, складений з врахуванн ям вимог ст. 31 Закону України " П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" та відповідн о до методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вим ог кредиторів, затверджених наказом Міністерства економ іки України № 788 від 02.07.2010 р.;

- довести через засоби масо вої інформації повідомлення про втрату дійсності печатк ою та штампом банкрута у разі наявності доказів їх вигото влення та за відсутності їх н а підприємстві;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві влас ності/користування;

- здійснити інвентаризацію майнових активів та заборго ваності банкрута, в тому числ і, перед найманими працівник ами;

- припинити трудові відноси ни підприємства - банкрута з н айманими працівниками відпо відно до законодавства Украї ни про працю;

- виявити документи банкрут а, які відповідно до норматив но-правових документів підля гають обов'язковому зберіган ню;

- закрити рахунки банкрута у банківських установах, вияв лені при проведенні ліквідац ійної процедури за винятком основного рахунку боржника.

- надіслати копію постанови керівнику боржника для вико нання її вимог, докази надати суду;

- за результатами проведено ї роботи, згідно зі ст. 32 зазнач еного Закону, подати ліквіда ційний баланс, звіт про прове дену роботу та інші матеріал и, що свідчать про виконання л іквідатором покладених на нь ого обов' язків (докази, що с відчать про відсутність лікв ідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням су м, які є неможливими до погаше ння).

5. Керівнику Приватного під приємства "Купава" ( м. Житомир ) протягом 15 днів з дня прийнят тя постанови про визнання бо ржника банкрутом передати лі квідатору Алескеровій С.І. бу хгалтерську та іншу документ ацію банкрута, печатки і штам пи, матеріальні та інші цінно сті банкрута.

Попередити про відповідал ьність за ухилення від викон ання зазначених обов'язків.

6. Скасувати арешт накладени й на майно та грошові кошти бо ржника, а також інші обмежен ня щодо розпорядження його майном.

7. Призначити засідання суду для з'ясування стану здійсне ння ліквідаційної процедури банкрута на "14" квітня 2011 р. о 09:20 го д. в кім.№ 409.

8. Ліквідатору Алескеровій С .І. подати суду звіт про провед ену роботу з підтверджуючими документами.

9. Зазначити, що арбітражний керуючий - ліквідатор є особ ою, яка має право вчиняти юрид ичні дії від імені юридичної особи - Приватного підприємс тва "Купава" ( м. Житомир) без дов іреності, у тому числі підпис увати договори.

10. В засідання суду викликат и уповноваженого представни ка ініціюючого кредитора та ліквідатора Алескерову С.І.

11. Копію постанови надіслат и боржнику, ініціюючому кред итору, державному реєстратор у Житомирської міської ради, Сектору з питань банкрутств а у Житомирській області Дер жавного департаменту з питан ь банкрутства, Богунський ВД ВС Житомирського МУЮ та арбі тражному керуючому (ліквідат ору) Алескеровій С.І.

Суддя Мака ревич В.А.

Віддрукувати:

1- в справу;

2- ініц.кредитору (реком. з пов ідом.)

3- боржнику (реком. з повідом.)

4- Богунському ВДВС Житомирс ького МУЮ

5 - державному реєстратору В иконкому Житомирської міськ ої ради (реком. з повід.)

6- сектору з питань банкрутс тва у Житомирській області Д ержавного департаменту з пит ань банкрутства

7-ліквідатору Алескеровій С.І. ( 12430, с. Станишівка, Житомирс ького району, вул. Парникова, б уд. 3а)

Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено12.03.2011

Судовий реєстр по справі —19/45-б

Ухвала від 08.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 10.05.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.04.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні