Рішення
від 02.03.2011 по справі 30/153-10-4239
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

30/153-10-4239

            

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"02" березня 2011 р.Справа  № 30/153-10-4239

Позивач:  Спільне українсько - англійське підприємство (Товариство з обмеженою відповідальністю ) „Конкорд Інтернешнл ЛТД”

Відповідач: Приватне підприємство „Альфа- Строй –Сервіс”  

                     

Про  розірвання договору та  стягнення   

                                                                                                  Суддя                          Рога Н.В.

                                                            Представники:

Від позивача:  Спічак В.О.- згідно  довіреності   від 21.09.2010р.

Від відповідача:  Бахарєв І.В.-  згідно довіреності №05\01 від 05.01.2011р.

Суть спору: Позивач -  Спільне українсько- англійське підприємство (Товариство з обмеженою відповідальністю ) „Конкорд Інтернешнл ЛТД” (далі-ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” ), звернувся до господарського суду Одеської області з позовом до  Приватного підприємства (далі- ПП) „Альфа- Строй –Сервіс”   про розірвання  Договору підряду  №Вс-12\07-М, укладеного 01.10.2007р. між  сторонами у справі, та про стягнення з відповідача  збитків у сумі 941 376 грн. 94 коп., пені  у сумі 50 027 грн. 60 коп.

Представник позивача  позовну заяву підтримує, наполягає на задоволенні позову.

Відповідач проти позову заперечує з мотивів, викладених у відзиві на позовну заяву.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи, заслухавши  пояснення представників сторін, суд встановив:

01 жовтня 2007р. між ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” (Генпідрядник)  та ПП „Альфа- Строй –Сервіс”   (Субпідрядник) був укладений Договір підряду №Вс-12\07-М, згідно якого  Субпідрядник зобов'язався своїми силами та засобами Генпідрядника виконати відповідно до проектно-кошторисної документації  будівництво монолітного каркасу 8-ми поверхового жилого будинку з мансардою, вбудованими  загальними приміщеннями та вбудованим  гаражем –стоянкою за адресою: м. Одеса, Військовий спуск , 12.  При цьому, Субпідрядник зобов'язався передати Генпідряднику виконані роботи у встановлені Договором строки, а Генпідрядник зобов'язався своєчасно надати Субпідряднику будівельний майданчик, затверджену проектно-кошторисну документацію, забезпечити своєчасне фінансування, прийняти виконані роботи по будівництву  монолітного каркасу об'єкта та оплатити їх (п.1.2 Договору). Виконання робіт Субпідрядником здійснюється поетапно, за умови узгодження Сторонами  істотних умов кожного етапу, на момент затвердження Договірної ціни на кожний етап (п.1.3 Договору). Строк дії Договору –з моменту його підписання  повноважними представниками сторін  до виконання сторонами своїх зобов'язань по Договору у повному обсязі.  

Відповідно до п.5 1 Договору  Субпідрядник виконує кожний окремий етап робіт у відповідності до графіка виробництва будівельних робіт ( Додаток до Договору) з правом дострокового виконання.  При цьому, Субпідрядник  своєчасно  та у письмовій формі  інформує Генпідрядника  про можливе продовження  або призупинення робіт по незалежним від нього причин, а Генпідрядник зобов'язаний прийняти необхідні заходи  по усуненню таких причин.   Перегляд строків виконання робіт здійснюється шляхом підписання Сторонами  узгодженого графіка робіт.

За умовами п.9.1 Договору Субпідрядник зобов'язаний забезпечити здійснення робіт по будівництву моноліта об'єкта у відповідності до вимог проектної документації, будівельних норм і правил, графіка виконання робіт. Субпідрядник зобов'язний поточнювати календарний графік виконання робіт у випадках, якщо відставання виконання робіт  від графіка буде складати більш ніж 10 днів. Одночасно з уточненням календарного графіка виконання робіт Субпідрядник, якщо порушення строків виконання робіт виникло з його вини , за вимогою Генпідрядника розроблює заходи   щодо усунення відставання робіт.

Відповідно до п.11.2 Договору  Генпідрядник має право дострокового розірвання Договору, зокрема, у випадку, якщо,  Субпідрядник зі своєї вини  допустив відставання темпів виконання робіт від передбачених графіком на 2 тижні.

Крім того, позивач зазначив, що відповідно до п.12.3 Договору Генпідрядник має право покласти на Субпідрядника відповідальність за порушення зі своєї вини зобов'язань за Договором.  Зокрема, за порушення строків здачі  визначених Договором робіт  у відповідності до графіку їх виробництва  Субпідрядник сплачує Генпідряднику за кожен день прострочення  неустойку (пеню) у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від вартості незданих робіт. Крім  сплати штрафних санкцій Субпідрядник компенсує Генпідряднику збитки, обумовлені невиконанням або неналежним виконанням своїх зобов'язань за Договором.

Позивач по справі зазначає, що відповідно до ст.ст.525, 526, 530, 629 Цивільного кодексу України сторони мають належним чином виконувати прийняті на себе зобов'язання.  Відповідно до графіка виробництва робіт з будівництва моноліту Субпідрядник мав закінчити роботи у квітні 2008р., але своїх зобов'язань не виконав,  фактично закінчив роботи лише у жовтні 2008р.,  у зв'язку з чим позивач  зазначає, що поніс збитки  у сумі  493 990 грн. 76 коп. пов'язані з орендою  у ТОВ Дока-Україна»обладнання (елементи опалубки)   на підставі Договору №7.154 оренди майна (оперативна оренда) додатково  на протязі 7 місяців.  

Позивач також зазначає, що у  зв'язку із порушенням відповідачем строків виконання робіт  він був вимушений  додатково на протязі п'яти місяців орендувати  великий кран у Приватного підприємства «Вікторія», з яким  11.04.2008р. було укладено Договір підряду №22, предметом якого було виконання робіт з переміщення вантажів  з використанням башеного крану КБ-403  на будівельному об'єкті : з\д, Військовий спуск.  Сума витрат по цьому  Договору за червень-жовтень 2008р. складає 86 522 грн. 40 коп.

Крім того, позивач зазначає, що в порушення п.2.4.4 Договору   підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р., з вини працівників відповідача було пошкоджено  обладнання, яке ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”  орендувало у ТОВ Дока-Україна» на підставі Договору №7.154 оренди майна (оперативна оренда), а саме:  елементи опалубки, у зв'язку з чим ТОВ Дока-Україна» відмовилося прийняти це обладнання та виставило ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”   рахунок на суму 76 123 грн. 78 коп.

До складу збитків у сумі 284 740 грн. позивач включив  свої додаткові витрати , які він поніс  у зв'язку із  закупівлею будівельних матеріалів за цінами , що були значно вище  від цін, що існували станом на квітень 2008р. –кінцевий строк виконання будівельних робіт  за Договором  підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р. Зазначене, на думку позивача, також сталося з вини відповідача, який не дотримався графіку виконання робіт.

За таких обставин, на підставі ст. 22 Цивільного кодексу України та ст.ст. 224, 225 Господарського кодексу України, позивач просить стягнути з відповідача збитки у сумі  941 376 грн. 94 коп.

Крім того, на підставі п.12.3 Договору підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р. та ст.624 Цивільного кодексу України, позивач просить стягнути з відповідача пеню у сумі 50 027 грн. 60 коп., виходячи із вартості робіт, що були проведені відповідачем після закінчення встановленого графіком строку закінчення робіт.

Позивач також зазначив, що  відповідно до п.11.2 Договору, у зв'язку із порушенням відповідачем  передбачених графіком строків виконання робіт, він вважає за доцільне розірвати Договір підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р.  відповідно до ст.188 Господарського кодексу України   26.08.2010р.  ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”   направило на адресу ПП „Альфа- Строй –Сервіс”  пропозицію про розірвання Договору, яку відповідач залишив без відповіді.  За таких обставин. на підставі ч.4 ст. 188 Господарського кодексу України та ч.2 ст.651 Цивільного кодексу України  позивач просить суд розірвати Договір підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р.               

Відповідач проти позову заперечує, посилаючись на те, що затримка  виконання робіт Субпідрядником, недотримання ним графіка виробництва робіт з будівництва моноліту стало наслідком неналежного виконання Генпідрядником взятих на себе за Договором підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р. зобов'язань, що проявилося у невчасному і неповному фінансуванні будівництва, встановленні із значним запізненням будівельного баштового крану на будівельному майданчику, що зокрема, підтверджується Договором підряду №22 від 11.04.2008р., укладеним між ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”  та Приватним підприємством «Вікторія».

Відповідач зазначає, що виконані за Договором будівельні роботи у період  з липня по листопад 2008р. на загальну суму 227 240 грн. були прийняті ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” без зауважень щодо якості  або вчасності їх виконання.

Відповідно до п.5.3 Договору підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р.   при настанні обставин, які не залежать від Субпідрядника та перешкоджають виконанню робіт у встановлені строки, Субпідрядник має право змінити строки виконання робіт (етапу робіт). Обставинами, які перешкоджають виконанню робіт у встановлені строки, і не залежать від Субпідрядника є, зокрема, обставини за які відповідає Генпідрядник (відсутність фінансування, затримка виконання зобов'язань , поява додаткових робіт).  Відповідач зазначає, що у зв'язку із відсутністю  своєчасного фінансування Генпідрядником,  несвоєчасною оплатою вартості виконаних робіт та прийняття окремих етапів робіт,   графік  строків виконання робіт по Договору  підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р.  дійсно був порушений, але, це сталося не з вини ПП „Альфа- Строй –Сервіс” , а , отже, не  має вини ПП „Альфа- Строй –Сервіс”   у додаткових витратах, які  понесені ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” .

Відповідач зазначив також про відсутність у матеріалах справи доказів вини відповідача щодо спричинення збитків.

Розглянув матеріали справи, на підставі чинного законодавства України, суд доходить до такого висновку:   

Згідно ст.224 Господарського кодексу України  учасник господарських відносин, який порушив господарське зобов'язання або установлені вимоги щодо здійснення господарської діяльності, повинен відшкодувати завдані цим збитки суб'єкту, права або законні інтереси якого порушено. Під збитками розуміються витрати, зроблені управленою стороною, втрата або пошкодження її майна, а також неодержані нею доходи, які управлена сторона одержала б у разі належного виконання зобов'язання або додержання правил здійснення господарської діяльності другою стороною.

Згідно ч.5 ст.226 Господарського кодексу України у разі невиконання зобов'язання про передачу їй індивідуально  визначеної речі управнена сторона має право вимагати відшкодування останньою збитків.  

Згідно ст.22 Цивільного кодексу України  збитками є втрати ,яких особа зазнала у зв'язку зі знищенням або пошкодженням речі, а також витрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення свого порушеного права (реальні збитки), доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право не було порушене (упущена вигода).

Відповідно до Рекомендацій президії Вищого господарського суду України від 29.12.2007р. №04-5\239 „ Про внесення змін та доповнень до роз'яснення президії Вищого арбітражного суду України від 01.03.1994р. №02-5\215 „Про деякі питання практики вирішення спорів, пов'язаних з відшкодуванням шкоди” вирішуючи спори про стягнення заподіяних збитків, господарський суд перш за все повинен з'ясувати правові підстави покладення на винну особу зазначеної майнової відповідальності.  Крім застосування принципу вини при вирішенні спорів про відшкодування шкоди, необхідно виходити з того, що шкода підлягає відшкодуванню за умови безпосереднього причинного зв'язку між неправомірними діями особи, яка завдала шкоду, і самою шкодою. Виходячи з вимог ст.33 ГПК України  позивач повинен довести, що протиправна дія чи бездіяльність відповідача є причиною, а збитки, які виникли у потерпілої особи,- наслідком такої протиправної поведінки.  

Як вбачається з матеріалів справи, 01 жовтня 2007р. між ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” (Генпідрядник)  та ПП „Альфа- Строй –Сервіс”   (Субпідрядник) був укладений Договір підряду №Вс-12\07-М, згідно якого  Субпідрядник зобов'язався своїми силами та засобами Генпідрядника виконати відповідно до проектно-кошторисної документації  будівництво монолітного каркасу 8-ми поверхового жилого будинку з мансардою, вбудованими  загальними приміщеннями та вбудованим  гаражем –стоянкою за адресою: м.Одеса, Військовий спуск, 12. При цьому, Субпідрядник зобов'язався передати Генпідряднику виконані роботи у встановлені Договором строки, а Генпідрядник зобов'язався своєчасно надати Субпідряднику будівельний майданчик, затверджену проектно-кошторисну документацію, забезпечити своєчасне фінансування, прийняти виконані роботи по будівництву  монолітного каркасу об'єкта та оплатити їх (п.1.2 Договору). Виконання робіт Субпідрядником здійснюється поетапно, за умови узгодження Сторонами  істотних умов кожного етапу, на момент затвердження Договірної ціни на кожний етап (п.1.3 Договору).

Позивач у справі - ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”  зазначає, що понесені ним додаткові витрати у сумі 941 376 грн. 94 коп. сталися саме з вини відповідача - ПП „Альфа- Строй –Сервіс”  , який неналежним чином виконував умови Договору, зокрема, щодо своєчасного закінчення передбачених Договором робіт.  Але, з таким висновком позивача погодитися не можна.

Позивач зазначає, що збитки у сумі 76 123 грн. 78 коп.  він поніс з вини працівників відповідача  у зв'язку із  пошкодженням  обладнання , яке ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”  орендувало у ТОВ „Дока-Україна» на підставі Договору №7.154 оренди майна (оперативна оренда), а саме:  елементи опалубки. Але, позивачем до матеріалів справи не надано доказів того, що зазначену суму ним було перераховано на рахунок  ТОВ „Дока- Україна” (понесено збитки), а також того, що обладнання дійсно було пошкоджено і не може бути полагоджено.

Збитки у сумі 284 740 грн. , якими позивач вважає  свої додаткові витрати , які він поніс  у зв'язку із  закупівлею будівельних матеріалів за цінами, що були значно вище  від цін, що існували станом на квітень 2008р. –кінцевий строк виконання будівельних робіт  за Договором  підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р., на думку суду також не є такими, що сталися з вини відповідача, так як підвищення цін на будівельні матеріали сталося  на весні 2008р.  сталося не з вини ПП „Альфа- Строй –Сервіс”, а в результаті економічних процесів, що відбувалися у країні та у світі в цілому.

Посилання позивача на те, що він був вимушений  додатково на протязі п'яти місяців орендувати  великий кран у Приватного підприємства «Вікторія», з яким  11.04.2008р. було укладено Договір підряду №22, предметом якого було виконання робіт з переміщення вантажів  з використанням башеного крану КБ-403  на будівельному об'єкті : з\д, Військовий спуск, у зв'язку з чим він, з вини відповідача поніс додаткові витрати у сумі  86 522 грн. 40 коп., судом також сприймається критично, адже, як вбачається з Договору підряду №22  між ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” та ПП „Вікторія” , цей Договір був укладений лише 11.04.2008р. Строк дії Договору  - по грудень 2008р. Отже, лише після  дати укладання Договору  кран  КБ-403  мав виконувати роботи, передбачені цим Договором.

Крім того, слід зауважити, що згідно наданого позивачем до матеріалів справи платіжного доручення №758 від 09.06.2008р. ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” сплатило ПП „Вікторія” 12 000 грн.  за роботу крана   згідно договору №13 від 13.03.2008р.  Це свідчить про наявність між ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД” та ПП „Вікторія”  інших правовідносин ніж за Договором підряду №22 від 11 04.2008р. В інших платіжних дорученням, якими ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”  перераховувало на рахунок  ПП „Вікторія” кошти за роботу крана  зазначені лише рахунки, на підставі яких здійснювалася оплата. У зазначених рахунках не визначено, на підставі якого саме договору  виконані роботи, що підлягають оплаті.

Що стосується збитків  у сумі  493 990 грн. 76 коп., пов'язаних з орендою  у ТОВ „Дока-Україна»обладнання (елементи опалубки)   на підставі Договору №7.154 оренди майна (оперативна оренда) додатково  на протязі 7 місяців, то з цього приводу слід зазначити, що Договір №7.154 оренди майна (оперативна оренда) був укладений  між ТОВ „Дока-Україна»та ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”   09.08.2007р. , отже, ще до укладення Договору підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р. Строк дії Договору -  до 31.12.2007р., але в будь-якому разі до повного виконання взятих на себе зобов'язань.  Отже,  укладаючи договір сторони передбачали можливість  продовження його дії на строк  більш ніж до 31.12.2007р.  незалежно  від ПП „Альфа- Строй –Сервіс” .

Слід зауважити, що правовідносини між ТОВ „Дока-Україна»та ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД”   існували ще  і у вересні 2009р., що вбачається з платіжного доручення №33 від 16.09.2009р., яким  ТОВ „Конкорд Інтернешнл ЛТД  перерахувало ТОВ „Дока-Україна» 50 000 грн. за оренду опалубки згідно акту виконаних робіт за вересень 2008р., що підтверджує  наявність правовідносин у зв'язку із несвоєчасною оплатою оренди.

За таких обставин, на думку суду, позивачем не надано доказів вини відповідача у спричиненні збитків на суму  941 376 грн. 94 коп.

Відповідно до ч. 1 ст. 626 Цивільного кодексу України, договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ним, та умови, які є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства. Статтею 629 цього ж Кодексу  встановлено, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Частина 1. ст. 193 Господарського кодексу  України, вказує на те, що суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання –відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Згідно ст. 525 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається. Статтею 526 Цивільного кодексу  України, передбачено, що зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору, що відповідачем виконано не було.

Відповідно до п.5 1 Договору  Субпідрядник виконує кожний окремий етап робіт у відповідності до графіка виробництва будівельних робіт ( Додаток до Договору) з правом дострокового виконання.  При цьому, Субпідрядник  своєчасно  та у письмовій формі  інформує Генпідрядника  про можливе продовження  або призупинення робіт по незалежним від нього причин, а Генпідрядник зобов'язаний прийняти необхідні заходи  по усуненню таких причин. Перегляд строків виконання робіт здійснюється шляхом підписання Сторонами  узгодженого графіка робіт.

За умовами п.9.1 Договору Субпідрядник зобов'язаний забезпечити здійснення робіт по будівництву моноліта об'єкта у відповідності до вимог проектної документації, будівельних норм і правил, графіка виконання робіт. Субпідрядник зобов'язний поточнювати календарний графік виконання робіт у випадках, якщо відставання виконання робіт  від графіка буде складати більш ніж 10 днів. Одночасно з уточненням календарного графіка виконання робіт Субпідрядник, якщо порушення строків виконання робіт виникло з його вини , за вимогою Генпідрядника розроблює заходи   щодо усунення відставання робіт.

Отже, умовами Договору  передбачено зобов'язання Субпідрядника   своєчасно  та у письмовій формі  інформувати Генпідрядника про можливе продовження або призупинення робіт по незалежним від нього причин. Нового графіка робіт, узгодженого сторонами , складено не було.

Відповідно до п.12.3 Договору Генпідрядник має право покласти на Субпідрядника відповідальність за порушення  зі своєї вини зобов'язань за Договором.  Зокрема, за порушення строків здачі  визначених Договором робіт  у відповідності до графіку їх виробництва Субпідрядник сплачує Генпідряднику за кожен день прострочення  неустойку (пеню) у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від вартості незданих робіт.

За таких обставин, правомірною є вимога позивача щодо стягнення з відповідача пені у сумі  50 027 грн.  за порушення встановлених графіком строків здачі робіт.

Стосовно вимоги про розірвання Договору підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р. слід зазначити таке: Частинами 1, 2 ст.651 Цивільного кодексу України встановлено, що зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом. Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом.  Істотним є таке порушення стороною договору, коли внаслідок завданої цим шкоди друга сторона значною мірою позбавляється того, на що вона розраховувала при укладенні договору.

      Відповідно до п.11.2 Договору  Генпідрядник має право дострокового розірвання Договору  ,зокрема, у випадку, якщо,  Субпідрядник зі своєї вини  допустив відставання темпів виконання робіт від передбачених графіком на 2 тижні.

Як  вже зазначалося,  Субпідрядником допущено відставання темпів виконання робіт від передбачених графіком на 2 тижні, у тому числі, і з вини Субпідрядника.

За таких обставин, суд вважає за можливе задовольнити  вимогу позивача щодо розірвання Договору підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р.

При цьому, відповідно до ст.653 Цивільного кодексу України  зобов'язання сторін за Договором підряду №Вс-12\07-М від 01.10.2007р. припиняються з моменту набрання рішенням суду  про розірвання Договору законної сили.

Судові витрати по сплаті  державного мита та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу покласти на відповідача  відповідно до ст.ст.44,49 ГПК України.

           На підставі зазначеного, керуючись ст.ст.  44,49, 82-85 ГПК України, суд -

                                                              ВИРІШИВ:

1.          Позовну заяву Українсько-англійського спільного підприємства (Товариство з обмеженою відповідальністю) „Конкорд Інтернешнл ЛТД” задовольнити частково.

2.          Стягнути з Приватного підприємства „Альфа- Строй –Сервіс”   (код ЄДРПОУ 33388124 , м.Одеса, вул.Армійська, 12, кв.7, п\р 26002311059901 в АБ «Південний»м.Одеса, МФО 328209) на користь Українсько-англійського спільного підприємства (Товариство з обмеженою відповідальністю) „Конкорд Інтернешнл ЛТД”  (код ЄДРПОУ 14365811, м.Одеса, вул.Приморська, 27, р\р 26000240686700 АКІБ «УкрСиббанк», МФО 351005)  пеню у сумі 50 027 грн. 60 коп.,  витрати по сплаті державного мита у сумі 585 грн. 27 коп. та витрати на ІТЗ судового процесу у сумі 100 грн.

3.          У задоволенні іншої частини позову відмовити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення  строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги  рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

           Накази видати після набрання рішенням законної сили.          

                             Рішення підписане 09 березня 2011р.

               Суддя                                                                                       Рога Н. В.

Дата ухвалення рішення02.03.2011
Оприлюднено12.03.2011
Номер документу14097821
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/153-10-4239

Ухвала від 21.04.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Ліпчанська Н.В.

Ухвала від 23.03.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Ліпчанська Н.В.

Ухвала від 09.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Рішення від 02.03.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 24.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 19.01.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні