Постанова
від 10.03.2011 по справі 2а-1512/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 березня 2011 р. Справа № 2а-1512/11/1370

Львівський окружний адмі ністративний суд

у складі: головуючого - суд ді Сакалоша В.М.,

при секретарі Дака Т.П.,

за участю представника позивача Жука В.П.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної п одаткової інспекції у Золочі вському районі Львівської об ласті

до Дочірнього підприєм ства «Лілія»Товариства з обм еженою відповідальністю «Ск варява»

про припинення юридичн ої особи -

в с т а н о в и в:

Державна податкова ін спекція у Золочівському рай оні Львівської області звер нулась до Львівського окружн ого адміністративного суду з позовом, в якому просить прип инити підприємницьку діяльн ість Дочірнього підприємств а «Лілія»Товариства з обмеже ною відповідальністю «Сквар ява», посилаючись на те, що від повідач більше одного року н е подає податкові декларації , документи бухгалтерської т а податкової звітності, а під ставою для постановлення суд ового рішення про припинення підприємницької діяльності є неподання органам податко вої служби фінансової звітно сті та декларацій протягом р оку.

Ухвалою суду від 11.02.2011 року ві дкрито провадження у справі. В судовому засіданні 10.03.2011 року проголошено вступну та резо лютивну частини постанови.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, анало гічним тим, що викладені у поз ові.

Відповідач явку повноважн ого представника в судове за сідання не забезпечив, хоча б ув повідомлений про судовий розгляд, причин неявки не пов ідомив, заперечень проти поз ову не надав, а тому суд розгля дає справу за наявними матер іалами, згідно ст. 71 КАС Україн и.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, розглянув ши подані документи та матер іали, всебічно і повно з'ясува вши всі фактичні обставини, н а яких ґрунтуються позовні в имоги, об'єктивно оцінивши до кази, які мають юридичне знач ення для розгляду справи і ви рішення спору по суті, суд при ходить до наступних висновкі в.

Відповідно до свідоцтва пр о державну реєстрацію (перер еєстрацію) суб' єкта підприє мницької діяльності-юридичн ої особи, 15 листопада 2000 року До чірнє підприємство «Лілія»Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Скварява»зареє строване Золочівською район ною державною адміністраціє ю у Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців.

Згідно довідки позивача №219/28-119 від 05.04.2001 року відповідач в зятий на облік Державної под аткової інспекції у Золочівс ькому районі Львівської обла сті 05.04.2001 року за №219-2.

З довідки Державної податк ової інспекції у Золочівсько му районі Львівської області №44/19-036 від 02.02.2011 року вбачається, що у відповідача відсутня за боргованість по сплаті подат ків, зборів та інших обов' яз кових платежів.

Згідно Акту Державної по даткової інспекції у Золочів ському районі Львівської обл асті №15-0/31145970 від 17.01.2011 року Дочірн є підприємство «Лілія»ТзОВ « Скварява»не подає податкову звітність з ІV кварталу 2009 року , чим порушило вимоги п.16.4 ст. 16 З акону України «Про оподаткув ання прибутку підприємств», відповідно до якого податок за звітний період сплачуєть ся його платником до відпов ідного бюджету у строк, ви значений законом для кварта льного податкового періоду .

Відповідно до п.п. 49.1., 49.2 ст. 49 По даткового Кодексу України по даткова декларація подаєть ся за звітний період в уста новлені цим Кодексом строк и органу державної податко вої служби, в якому перебуває на обліку платник податків. П латник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період п одавати податкові деклараці ї щодо кожного окремого пода тку, платником якого він є, в ідповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи пров адив такий платник податку г осподарську діяльність у зві тному періоді.

Частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців» пер едбачено, що неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності є підставою для постановлення судового рішення про припинення юриди чної особи.

Відповідно до п. 3 статті 10 За кону України «Про державну п одаткову службу в Україні»ко нтроль за своєчасністю подан ня платниками податків бухга лтерських звітів та балансів , податкових декларацій, розр ахунків та інших документів, пов' язаних з обчисленням п одатків, інших платежів покл адено на податкову інспекцію . Відповідно до п.17 ст.11 цього ж З акону органи державної подат кової служби у межах своєї ко мпетенції та у встановленому законами порядку мають прав о звертатися до судових орга нів із заявою про скасування державної реєстрації суб' є кта підприємницької діяльно сті.

Відповідно до вимог статт і 38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців»суд, який постановив ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, направляє його копі ю державному реєстратору для вчинення відповідних дій дл я проведення такого запису.

За таких обставин суд вваж ає, що позовні вимоги підстав ні і обґрунтовані, а тому адмі ністративний позов належить задовольнити.

Керуючись ст.ст. 7-14, 71, 94, 143, 158-163, 167 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1.Адміністративни й позов задовольнити повніст ю.

2.Припинити юридичну о собу - Дочірнє підприємство « Лілія»Товариства з обмежено ю відповідальністю «Скваряв а»(80712, Львівська область, Золоч івський район, с.Скварява, ЄД РПОУ 31145970).

3.Зобов' язати зас новників Дочірнього підприє мства «Лілія»Товариства з об меженою відповідальністю «С кварява»провести дії по лікв ідації юридичної особи.

4.Копії постанови надіслат и сторонам та органу Державн ої реєстрації - Золочівські й районній державній адміні страції для внесення до Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців запису про припине ння юридичної особи на підст аві судового рішення.

5.Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з ві дповідача не стягуються.

Постанова може бути оск аржена до Львівського апеляц ійного адміністративного су ду. Апеляційна скарга подаєт ься до адміністративного суд у апеляційної інстанції чере з Львівський окружний адміні стративний суд. Копія апеляц ійної скарги одночасно надси лається особою, яка її подає, д о суду апеляційної інстанції . Апеляційна скарга подаєтьс я протягом десяти днів з дня о тримання копії постанови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Постанова виготовлена у повному обсязі 11.03.2011 року

Суддя Сакалош В.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.03.2011
Оприлюднено15.03.2011
Номер документу14100131
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1512/11/1370

Постанова від 10.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 11.02.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 11.02.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні