Постанова
від 28.01.2011 по справі 2а-4478/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2а-4478/10/0770

Ряд стат. звіту № 8.3.2

Код - 09

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 січня 2011 р. 09.05 год. м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у скла ді головуючого судді Дору Ю.Ю . при секретарі судового засі дання Бішко А.Я., та сторін, які беруть участь у справі:

позивача: ДПІ у Міжгірсь кому районі Закарпатської об ласті - представник не з' яви вся.;

відповідача: ФГ «Лумний »- представник не з' явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовною за явою Державної податкової ін спекції у Міжгірському район і Закарпатської області до ф ермерського господарства «Л умний»про припинення юридич ної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до частини 3 статті 160 КАС України 28 січня 2011 року було проголошено вступ ну та резолютивну частини по станови. Повний текст постан ови виготовлено та підписано 31 січня 2011 року.

Державна податкова інспе кція у Міжгірському районі З акарпатської області зверну лася до Закарпатського окруж ного адміністративного суду з позовною заявою до фермерс ького господарства «Лумний» про припинення юридичної осо би.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився п роте подав суду заяву про роз гляд справи за його відсутно сті. У своїй заяві позовні вим оги підтримав в повному обся зі. (а.с. 23)

Відповідач в судове засіда ння не з' явився з невідомих причин, хоча про дату, час та м ісце розгляду справи повідом лений належним чином за адре сою, внесеною до ЄДРПОУ (а.с.8), а за таких обставин, на підстав і ст. 35 КАС України, сторона вва жається належним чином повід омленою про дату, час та місце судового засідання. Суд вваж ає, що спір можливо вирішити н а підставі наявних у справі д оказів.

Відповідно до частини 1 стат ті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб , які беруть участь у справі, ч и якщо відповідно до положен ь КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у спра ві, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснюється. А оскільки сторони в судове засідання н е з'явилися, фіксування судов ого процесу не здійснюється.

В судовому засіданні встан овлено, що Фермерське господ арство «Лумний»зареєстрова не як суб'єкт підприємницько ї діяльності Міжгірською рай онною державною адміністрац ією 24.05.2007 р. (а.с. 8)

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців станом на 31.03.2010 року за к ритерієм пошуку: ідентифікац ійний код 25440616 в Єдиному держав ному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в записів не знайдено. (а.с. 6)

Відповідно до статті 9 част ини 1 пункту 2 Закону України « Про систему оподаткування»п латники податків і зборів (об ов' язкових платежів) зобов' язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов' язко вих платежів). Строки подання податкових декларацій встан овлені пунктом 4.1.4 ст.4 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетом та держ авними цільовими фондами»№ 2 181-ІІІ від 21.12.2000 р.

Відповідно до п.15 ст.58 Господ арського кодексу України (на далі ГК України) скасування (п рипинення) державної реєстра ції суб'єкта господарювання здійснюється, зокрема, на під ставі рішення суду у випадка х визнання недійсними або та кими, що суперечать законода вству, установчих документів , або здійснення діяльності, щ о суперечить закону чи устан овчим документам, або в інших випадках передбачених закон ом.

Згідно зі ст.247 ГК України, у разі здійснення суб'єктом го сподарювання діяльності, що суперечить закону чи установ чим документам, до нього може бути застосовано адміністра тивно-господарську санкцію у вигляді скасування (припине ння) державної реєстрації ць ого суб'єкта та його ліквідац ії.

Згідно ч. 2 ст. 38 ЗУ «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців»підставами для постанов лення судового рішення про п рипинення юридичної особи, щ о не пов' язано з банкрутств ом юридичної особи, зокрема, є : неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до закону, а т акож наявність в Єдиному дер жавному реєстрі запису про в ідсутність юридичної особи з а вказаним місцезнаходження м.

Відповідач по даній справі не подавав до ДПІ у Міжгірськ ому районі декларації, фінан сову звітність та інші док ументи, пов'язані з обчислен ням і сплатою податків протягом вже більше одно го року, що с порушенням н им вищезгаданої норми «Про систему оподаткування»(а.с.7).

Крім того, як вбачається з в ідомостей із вищезгаданої д овідки, виданої державним ре єстратором Міжгірської РДА. відносно відповідача 11.06.2009р. в Є диний державний реєстр внесе но запис про відсутність юри дичної особи за вказаним міс цезнаходженням. (а.с. 8)

Дані обставини стверджені дослідженими у судовому зас іданні доказами: довідкою з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців (а.с.8), довідкою позивача щодо неподачі відпо відачем податкової звітност і (а.с. 7), довідкою позивача щод о відсутності заборгованост і відповідача (а.с. 6).

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги обґрунт ованими, заявленими відповід но до чинного законодавства і такими, що підлягають задов оленню.

Судові витрати по справі зг ідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ст. ст. 6, 9, 10, 11, 70, 71, 94, 158 - 1 63, 167, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної подат кової інспекції у Міжгірсько му районі Закарпатської обла сті до фермерського господар ства «Лумний»про припинення юридичної особи - зад овольнити повністю.

2.Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - фермерського господарства «Лумний»( код ЄДРПУО 34888077, смт. М іжгір' я, вул.. Шевченка, 149/1 ).

3.Юридичній особі у відповід ності до статті 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»здійснит и заходи для державної реєст рації припинення юридичної о соби.

4.Надіслати державному реєс тратору копію постанови післ я набрання нею законної сили відповідно до частини 1 статт і 38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців».

5. Судові витрати на підстав і ч.4 ст. 94 КАС України із відпов ідача не стягуються.

6. Постанова суду може бути о скаржена до Львівського апел яційного адміністративного суду протягом десяти днів з д ня її проголошення, а у разі за стосування судом частини тре тьої статті 160 КАС України, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови. Апеляційн а скарга подається через Зак арпатський окружний адмініс тративний суд з одночасним н адсиланням її копії до суду а пеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Суддя Дору Ю.Ю.

Дата ухвалення рішення28.01.2011
Оприлюднено15.03.2011
Номер документу14151293
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4478/10/0770

Постанова від 28.01.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні