Постанова
від 10.02.2011 по справі 2-а-8602/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-8602/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 лютого 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Салюка П.І.

при секретарі Розумняк О.В.

за участі:

представника позивача: Атаманюк Л.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом Управління Пенс ійного фонду України в Хмель ницькому районі до Товари ство з обмеженою відповідаль ністю "Нефант" про стягненн я заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійно го фонду України в Хмельниць кому районі звернулося до су ду з адміністративним позово м до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Нефант" про стягнення заборгованості в сумі 1056 грн. 00 коп. в зв' язку з н едотриманням страхувальник ом вимог Закону України «Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування».

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав повністю та просив суд ст ягнути з відповідача заборго ваність по сплаті страхових внесків на загальну суму 1056 гр н. 00 коп.

Відповідач в судове засіда ння не з'явився однак про час т а дату судового засідання бу в повідомлений належним чино м, заперечень на позов не наді слав.

Судом встановлено, що згідн о витягу з ЄДРПОУ Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Нефант" розташоване за адре сою Хмельницька область, Хме льницький район, с. Червона Зі рка, код ЄДРПОУ 33071948.

Згідно п.1 ст. 14 Закону Україн и «Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня" страхувальниками є робот одавці та підприємства, уста нови і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності т а господарювання, об' єднанн я громадян, профспілки, політ ичні партії (у тому числі філі ї, представництва, відділенн я та інші відокремлені підро зділи зазначених підприємст в, установ, організацій, об' є днань громадян, профспілок, п олітичних партій, які мають о кремий баланс та самостійно ведуть розрахунки із застрах ованими особами).

Відповідно до ст.17 вищезазн аченого Закону, Товариство з обмеженою відповідальністю "Нефант", являється платником збору на загальнообов' язко ве пенсійне страхування в Хм ельницькому районі та відпов ідно, як платник страхових вн есків, зобов' язане нарахову вати, обчислювати та сплачув ати в установлені строки та в повному обсязі страхові вне ски, так як страхові внески є ц ільовим загальнообов' язко вим платежем, який справляєт ься на всій території Україн и.

Згідно п.6 ст.20 Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я" страхувальник зобов'язани й нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені с троки та в повному обсязі стр ахові внески, нараховані за в ідповідний базовий звітний п еріод, не пізніше ніж через 20 к алендарних днів із дня закін чення цього періоду. Страхов і внески підлягають сплаті н езалежно від фінансового ста ну платника страхових внескі в.

В ході судового розгляду вс тановлено, що станом на 20.09.2010 ро ку за відповідачем утворилас я заборгованість перед Управ лінням Пенсійного фонду Укра їни у Хмельницькому районі н а загальну суму 1056 грн. 00 коп. в т ому числі: 996 грн.00 коп. - заборг ованість по внесках за розді лом І картки особового рахун ку (33,2%), 60 грн.00 коп. - заборгован ість по внесках за розділом І картки особового рахунку (1-5%). Дана заборгованість підтвер джується копією звіту за сер пень 2010 р. який підписаний кері вником та головним бухгалтер ом, карткою особового рахунк у, розрахунком суми позовних вимог.

УПФУ у Хмельницькому район і на адресу боржника було над іслано вимоги про салату заз наченої заборгованості, що п ідтверджується копіями реєс тру направлених вимог за жов тень 2010 року дана заборговані сть відповідачем не сплачена встановленому порядку не ос каржувалась.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши докази, суд знахо дить позов таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись Законом України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я», ст.ст. 70, 71, 86, 94, 98, 158-163, 167 КАС України , суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов - задоволити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Неф ант" на користь Управління Пе нсійного фонду України у Хме льницькому районі заборгова ність на суму 1056 грн. 00 коп. (одна тисяча п'ятдесят шість грн. 00 к оп.).

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 10 лютого 2011 року

Суддя

"Згідно з оригіналом" Суддя П.І. Салюк

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.02.2011
Оприлюднено15.03.2011
Номер документу14151500
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-8602/10/2270

Ухвала від 23.11.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Постанова від 10.02.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні