Постанова
від 01.02.2011 по справі 2а-70/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТ ИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

01.02.11

о 10 год. 26 хв.

каб. № 3 Справа №2а-70/11/2770

Окружний адміністративни й суд міста Севастополя в скл аді:

судді Єфременко О.О.,

при секретарі Авчиян К.Е.,

за участю представників:

позивача - Бойко Ірини В алеріївни, довіреність № 356/1 0-104 від 11.06.2010;

відповідач - не з'явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м.Севастополя

до Обслуговуючого коопера тиву "Житлово-будівельне тов ариство індивідуальних забу довників "Лунний камінь"

про припинення юридичної о соби,

суть спору:

Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м.Севастополя звернулася до суду з адміністративним поз овом до Обслуговуючого коопе ративу "Житлово-будівельне т овариство індивідуальних за будовників "Лунний камінь" пр о припинення юридичної особи .

Позовні вимоги обґрунтова ні порушенням відповідачем п ункту 4.1 статті 4 Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами» № 2181 ві д 21.12.2000, з наступними змінами та доповненнями, чинного на мом ент встановленого порушення (далі - Закон № 2181), що вир азилося у ненаданні податков их декларацій та іншої фінан сової звітності до контролюю чих органів більш року.

У зв' язку з наведеним поз ивач просить позов задовольн ити.

Ухвалою від 17.01.2011 провадженн я в адміністративній справі було відкрито.

Ухвалою від 17.01.2011 закінчено п ідготовче провадження, справ а призначена до судового роз гляду.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про причини неявки суд не повідомив, пись мові заперечення проти позов у з посиланням на докази, яким и вони обґрунтовуються та ви требувані документи не надав , про час та місце судового роз гляду повідомлений у встанов леному законом порядку.

Відповідно до частини друг ої статті 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, неприбуття в судове засіда ння без поважних причин пред ставника сторони або третьої особи, які прибули в судове за сідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття н е є перешкодою для розгляду с прави.

За таких обставин, враховую чи те, що відповідач викликав ся в судове засідання, але в су дове засідання не з' явився, витребувані документи не на дав, суд вважає можливим розг лянути справу у відсутність відповідачів за наявними в н ій матеріалами.

Відповідно до статей 27, 49, 51, 130 К одексу адміністративного су дочинства України представн ику позивача роз' яснені про цесуальні права і обов' язки .

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, досліди вши інші докази в межах позов них вимог, суд

встановив

Обслуговуючий коопер атив "Житлово-будівельне тов ариство індивідуальних забу довників "Лунний камінь" заре єстрований як суб' єкт підпр иємницької діяльності - юри дична особа Ленінською район ною державною адміністраціє ю м.Севастополя 03.09.2008, перебуває на обліку як платник податкі в та зборів в Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м.Севастополя з 04.09.2008 з а № 8959.

Пунктом 8 статті 19 Господарс ького кодексу України передб ачено, що усі суб'єкти господа рювання зобов'язані здійснюв ати первинний (оперативний) т а бухгалтерський облік резул ьтатів своєї роботи, складат и статистичну інформацію, а т акож надавати відповідно до вимог закону фінансову звітн ість та статистичну інформац ію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визнач ені законом.

Згідно із частиною 6 статті 23 Закону України «Про коопера цію»оподаткування, облік і з вітність у кооперативі здійс нюються у порядку, передбаче ному законодавством.

Відповідно до підпункту 2 пу нкту 1 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” , діючого на момент встановле них порушень, платники подат ків і зборів (обов'язкових пла тежів) зобов'язані подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов'язкових платежів).

Згідно статті 4 Закону № 2181 пл атники податків зобов' язан і в строки, встановлені закон ом, представляти в податкови й орган декларації за відпов ідний звітний період.

В порушення вимог Закону № 2 181, відповідач в ДПІ у Ленінськ ому районі м.Севастополя под аткові розрахунки, звіти, дек ларації та інші документи, по в' язані з сплатою податків, інших обов' язкових платежі в, не представляє з 04.09.2008, що підт верджується матеріалами спр ави.

Відповідно до частини друг ої статті 38 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців" № 755-IV від 15.05.2003 непода ння юридичною особою протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону є підставами для пост ановлення судового рішення п ро припинення юридичної особ и.

Згідно пунктів 6, 7 статті 59 Го сподарського кодексу Україн и, суб'єкт господарювання лік відується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених закон ом. Скасування державної реє страції позбавляє суб'єкта г осподарювання статусу юриди чної особи і є підставою для в илучення його з державного р еєстру. Суб'єкт господарюван ня вважається ліквідованим з дня внесення до державного р еєстру запису про припинення його діяльності. Такий запис вноситься після затвердженн я ліквідаційного балансу від повідно до вимог цього Кодек су.

Відповідно до пункту 67.2 стат ті 67 Податкового кодексу Укра їни органи державної податко вої служби в установленому з аконом порядку мають право з вертатися до суду про винесе ння судового рішення щодо пр ипинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців .

При таких обставинах, суд вв ажає вимоги позивача щодо пр ипинення державної реєстрац ії Обслуговуючого кооперати ву "Житлово-будівельне товар иство індивідуальних забудо вників "Лунний камінь" обґрун тованими та підлягаючими зад оволенню.

Відповідно до пункту 4 статт і 94 Кодексу адміністративног о судочинства України, у спра вах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відпо відачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсн ені позивачем, з відповідача не стягуються.

Відповідно до частини друг ої статті 167 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и у судовому засіданні прого лошені тільки вступна та рез олютивна частини постанови.

Постанова складена та підп исана в порядку частини трет ьої статті 160 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни 07 лютого 2011 року о 16-00.

Керуючись статтею 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”, статтями 94, 158-163, 167 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Адміністративний по зов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичн у особу - Обслуговуючий коопе ратив "Житлово-будівельне то вариство індивідуальних заб удовників "Лунний камінь" (юри дична адреса: 99008, м.Севастопо ль, вул.Щорса, буд. 4 кв. 2, код ЄД РПОУ 36127453).

3. Проведення ліквідаційни х заходів для державної реєс трації припинення юридичної особи покласти на Обслугову ючий кооператив "Житлово-буд івельне товариство індивіду альних забудовників "Лунний камінь".

4. Надіслати копію рішення державному реєстратору Лені нської районної державної ад міністрації м.Севастополя, п ісля набрання рішенням закон ної сили, для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про державну реєстрацію пр ипинення юридичної особи.

Постанова набирає за конної сили в порядку, встано вленому статтею 254 Кодексу адм іністративного судочинства України та може бути оскарже на в апеляційному порядку до Севастопольського апеляцій ного адміністративного суду через суд першої інстанції ш ляхом подачі апеляційної ска рги. У разі застосування судо м частини третьої статті 160 ць ого Кодексу апеляційна скарг а подається протягом десяти днів з дня отримання копії по станови. Якщо суб'єкта владни х повноважень у випадках та п орядку, передбачених частино ю четвертою статті 167 цього Ко дексу, було повідомлено про м ожливість отримання копії по станови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п'ятиденного строку з момен ту отримання суб'єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Суддя О .О. Єфременко

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення01.02.2011
Оприлюднено15.03.2011
Номер документу14151895
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-70/11/2770

Постанова від 01.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Єфременко О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні