Постанова
від 16.02.2011 по справі 2а-433/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

16.02.11 Справа №2а-433/11/2770

о 16 год. 00 хв. Категор ія 8.3.2.

м.Севастополь

Окружний адміністративн ий суд міста Севастополя в ск ладі:

судді Шаповала І.І.,

при секретарі Богдановій В .О,

без участі сторін;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м.Севастополя

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Севпродс наб»

про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м.Севастополя звернулася до суду з адміністративним поз овом до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Севпро дснаб»про припинення юридич ної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні порушенням відповідачем п ункту 4.1 статті 4 Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами», що ви разилося у ненаданні податко вих декларацій та іншої фіна нсової звітності до контролю ючих органів більш року.

Ухвалою від 01.02.2011 проваджен ня в адміністративній справі було відкрито.

Ухвалою від 01.02.2011 закінчено п ідготовче провадження, справ а призначена до судового роз гляду.

Представник позивача у суд ове засідання не з`явився, до п очатку судового засідання на дав клопотання про розгляд с прави у його відсутність, на п озовних вимогах наполягав, п росив задовольнити

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, у матеріала х справи є доповідна записка секретаря судового засіданн я Богданової В.О. про неможлив ість вручення відповідачу су дової повістки з причини від сутності зазначеної юридичн ої особи за адресою, вказаною в свідоцтві про державну реє страцію.

Оскільки до повноважень ад міністративних судів не відн есено встановлення фактично го місцезнаходження юридичн их осіб, учасників судового п роцесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій, суд вважає, що примірники повідо млень про вручення рекомендо ваної кореспонденції, які по вернуті органами поштового з в' язку з позначкою „за закі нченням терміну зберігання” , акти працівників апарату су ду можуть вважатися належним и доказами виконання адмініс тративним судом обов' язку щ одо повідомлення учасників с удового процесу про вчинення цим судом певних процесуаль них дій.

Відповідно до частини друг ої статті 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, неприбуття в судове засіда ння без поважних причин пред ставників сторін, або непові домлення ними про причини не прибуття, не є перешкодою для розгляду справи.

За таких обставин, враховую чи те, що судом здійснені захо ди щодо повідомлення учасник ів судового процесу, але пові домити відповідача про час т а дату судового засідання не можливо, суд вважає можливим розглянути справу у відсутн ість сторін за наявними в ній матеріалами.

Суд, встановивши обст авини по справі, дослідивши м атеріали справи, вважає, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

Товариство з обмежен ою відповідальністю «Севпро дснаб» перебуває на обліку я к платник податків та зборів у Державної податкової інсп екції у Ленінському районі м .Севастополя з 14.03.1996 року.

Відповідно до підпункту 2 пункту 1 статті 9 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов 'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Згідно статті 4 Закону Украї ни “Про порядок погашення зо бов' язань платниками подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами” пла тники податків зобов' язані в строки, встановлені законо м, представляти в податковий орган декларації за відпові дний звітний період.

Згідно пункту 4 Прикінцевих положень Господарського код ексу України, набраного зако ну силу з 01.01.2004, до господарськи х відносин, що виникли до наб рання чинності відповідними положеннями Господарського кодексу України, зазначені п оложення застосовуються щод о тих прав і обов'язків, які пр одовжують існувати або виник ли після набрання чинності ц ими положеннями.

Відповідно до пункту 8 статт і 19 Господарського кодексу Ук раїни усі суб'єкти господарю вання зобов'язані здійснюват и первинний (оперативний) та б ухгалтерський облік результ атів своєї роботи, складати с татистичну інформацію, а так ож надавати відповідно до ви мог закону фінансову звітніс ть та статистичну інформацію щодо своєї господарської ді яльності, інші дані, визначен і законом.

Порядок та строки представ лення звітності контролюючи м органам визначені Законом України “Про порядок погашен ня зобов' язань платниками п одатків перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами ” № 2181 від 21.12.2000.

В порушення вимог Закону Ук раїни “Про порядок погашення зобов' язань платниками под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами” в ідповідач з 09 лютого 2009 року в Д ПІ у Ленінському районі м. Се вастополя податкові розраху нки, звіти, декларації та інші документи, зв' язані з сплат ою податків, інших обов' язк ових платежів, не представля є, що підтверджується матері алами справи.

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів” від 15.05.03р. № 755-IV, підставою для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридично ї особи, що не пов'язано з банк рутством юридичної особи, зо крема є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Згідно пунктів 6, 7 статті 59 Го сподарського кодексу Україн и, суб'єкт господарювання лік відується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених закон ом. Скасування державної реє страції позбавляє суб'єкта г осподарювання статусу юриди чної особи і є підставою для в илучення його з державного р еєстру. Суб'єкт господарюван ня вважається ліквідованим з дня внесення до державного р еєстру запису про припинення його діяльності. Такий запис вноситься після затвердженн я ліквідаційного балансу від повідно до вимог цього Кодек су.

При таких обставина х, суд вважає вимоги позивача щодо припинення державної р еєстрації Товариства з обмеж еною відповідальністю «Севп родснаб»обґрунтованими та п ідлягаючими задоволенню.

Відповідно до пункту 4 ста тті 94 Кодексу адміністративн ого судочинства України, у сп равах, в яких позивачем є суб'є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юридич на особа, судові витрати, здій снені позивачем, з відповіда ча не стягуються.

Керуючись статтею 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”, статтями 94, 158-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд -

п о с т а н о в и в:

1.Адміністративний п озов задовольнити.

2.Припинити юридичну о собу - Товариство з обмежено ю відповідальністю «Севпрод снаб»(юридична адреса: 99055, м.С евастополь, вул.Руднєва, буди нок 9, кв.10, код ЄДРПОУ 24032186).

3.Проведення ліквідаційн их заходів для державної реє страції припинення юридично ї особи покласти на Товарист во з обмеженою відповідальні стю «Севпродснаб».

4.Надіслати копію постано ви державному реєстратору Ле нінської районної державної адміністрації м. Севастопол я, після набрання постановою законної сили, для внесення д о Єдиного державного реєстру запису про державну реєстра цію припинення юридичної осо би.

Постанова може бути оск аржена відповідачем до Севас топольського апеляційного а дміністративного суду шлях ом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції п ротягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає до суду апеляці йної інстанції.

Суддя І.І. Ша повал

Суддя І .І. Шаповал

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення16.02.2011
Оприлюднено15.03.2011
Номер документу14151970
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-433/11/2770

Постанова від 16.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Шаповал І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні