Постанова
від 10.02.2011 по справі 2а-69/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

10.02.11 Справа №2а-69/11/2770

Суддя Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя Майсак О.І., розгля нувши у порядку скороченого провадження адміністративн у справу за позовом Державно ї податкової інспекції у Лен інському районі м. Севастопо ля до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Омега-Сервіс»про припиненн я юридичної особи,

в с т а н о в и в:

Державна податкова інс пекція у Ленінському районі м. Севастополя звернулася до Окружного адміністративног о суду міста Севастополя з по зовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Компанія «Омега-Сервіс»пр о припинення юридичної особи . Вказує, що відповідач у поруш ення пп. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону Украї ни «Про порядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами»не на дає звітність про свою фінан сово-господарську діяльніст ь позивачу з 03.09.2008 року.

Просить припинити юридичн у особу відповідача.

Ухвалою від 13 січня 2011 року ві дкрито скорочене провадженн я по адміністративній справ і, запропоновано відповідаче ві подати у строк до 07.02.2011 року п исьмові заперечення проти по зову з посиланням на докази, я кими вони обґрунтовуються, т акож зобов' язано позивача н адати суду довідку з Єдиного державного реєстру юридични х осіб і фізичних осіб-підпри ємців щодо місця реєстрації відповідача.

Відповідачем ухвалу від 13 с ічня 2011 року про відкриття ско роченого провадження по адм іністративній справі викона но не було. Письмові заперече ння суду не надав.

Позивачем також ухвалу від 13 січня 2011 року виконано не бул о.

Відповідно до ч. 4 ст. 33 Кодекс у адміністративного судочин ства України у разі ненаданн я особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх по штової адреси судовий виклик або судове повідомлення над силаються: юридичним особам та фізичним особам - підприєм цям - за адресою місцезнаходж ення (місця проживання), що заз начена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за так ою адресою вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином. Даних про зміну місц я реєстрації відповідача мат еріали справи не містять.

Відповідно до пункту 2 части ни 3 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, справа повинна бути розгл янута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку , передбаченого частиною тре тьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення в ідповідача та за умови, що спр ава розглядається судом за м ісцезнаходженням відповіда ча.

Розглянувши матеріали спр ави, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги слід задовольни ти з таких підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Компанія «Ом ега-Сервіс» зареєстровано у Ленінській районній державн ій адміністрації м. Севастоп оля 02.09.2008 року (а.с.10) та перебуває на обліку в Державній податк овій інспекції у Ленінському районі м. Севастополя як плат ник податків з 03.09.2008 року, код ЄД РПОУ 36127448 (а.с.6).

Згідно з пунктом 8 статті 19 Господарського кодексу Укра їни всі суб'єкти господарюва ння зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) і бух галтерський облік результат ів своєї роботи, складати ста тистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимо г закону фінансову звітність і статистичну інформацію що до своєї господарської діяль ності, інші дані, визначені за коном.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України в ід 02.12.2010 року № 2755-VI (далі - Кодекс № 2755) платники податків та збор ів зобов' язані подавати до контролюючих органів у поряд ку, встановленому податковим та митним законодавством, де кларації, звітність та інші д окументи, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків та зб орів.

Згідно з п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 Кодекс у № 2755 контролюючими органами є: органи державної податк ової служби - щодо податків , які справляються до бюджеті в та державних цільових фонд ів, крім зазначених у підпунк ті 41.1.2 цього пункту, а також сто совно законодавства, контрол ь за дотриманням якого покла дається на органи державної податкової служби.

Вказаний обов'язок відпові дачем не виконується, податк ова звітність до позивача не надається з 03.09.2008 року, що підтв ерджується довідкою (а.с.9).

Таким чином, у порушення зак онодавства про оподаткуванн я відповідач більше року не надає до органів державн ої податкової служби деклара ції, бухгалтерську звітність та інші документи та відомос ті, пов`язані з обчисленням та сплатою податків, зборів (обо в`язкових платежів).

Згідно частини першої стат ті 33 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців” юридична особа припиня ється в результаті передання всього свого майна, прав та об ов'язків іншим юридичним осо бам - правонаступникам у резу льтаті злиття, приєднання, по ділу, перетворення (реоргані зації) або в результаті лікві дації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юр идичної особи або уповноваже ним ними органом, за судовим р ішенням або за рішенням орга ну державної влади, прийняти м у випадках, передбачених за коном.

Відповідно статті 38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” прип инення юридичної особи здійс нюється на підставі рішення суду, зокрема, у разі неподанн я протягом року до органів де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності зг ідно законодавства.

Згідно частини першої стат ті 60 Господарського кодексу У країни ліквідація суб'єкта г осподарювання здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (влас никами) майна суб'єкта господ арювання чи його (їх) представ никами (органами), або іншим ор ганом, визначеним законом, як що інший порядок її утворенн я не передбачений цим Кодекс ом. Ліквідацію суб'єкта госпо дарювання може бути також по кладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Кодек су № 2755 органи державної подат кової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винес ення судового рішення щодо: п рипинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; в ідміни державної реєстрації припинення юридичних осіб а бо підприємницької діяльнос ті фізичних осіб - підприємці в; скасування державної реєс трації змін до установчих до кументів.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севаст ополя станом на 16.03.2010 року забор гованість у ТОВ «Компанія «О мега-Сервіс» перед бюджетом відсутня (а.с.8).

За таких обставин позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Ленінському район і міста Севастополя підлягаю ть задоволенню, а Товариство з обмеженою відповідальніст ю «Компанія «Омега-Сервіс»пі длягає припиненню.

Враховуючи викладене, кер уючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинс тва України № 2747-ІV від 06.07.2005 року, суд

п о с т а н о в и в:

1. Адміністрати вний позов задовольнити повн істю.

2. Припинити юрид ичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія «Омега-Сервіс» (99029, м. Севастополь, пр. Ген. Ост рякова, буд. 15, код ЄДРПОУ 36127448) .

3. Проведення лікв ідаційних заходів для держав ної реєстрації припинення юр идичної особи покласти на То вариство з обмеженою відпові дальністю «Компанія «Омега-С ервіс».

4. Зобов' язати Тов ариство з обмеженою відповід альністю «Компанія «Омега-Се рвіс»виконати постанову нег айно.

5. Надіслати копію п останови державному реєстра тору Ленінської районної дер жавної адміністрації м. Сева стополя після набрання поста новою законної сили, для внес ення до Єдиного державного р еєстру відповідного запису.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Севастопольського апе ляційного адміністративног о суду через суд першої інста нції шляхом подачі в 10-денний строк, з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги . Якщо суб'єкта владних повнов ажень у випадках та порядку, п ередбачених частиною четвер тою статті 167 цього Кодексу, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Постанова набирає законн ої сили у порядку та строки пе редбачені статтею 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України.

Суддя підпис О.І. Майсак

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення10.02.2011
Оприлюднено15.03.2011
Номер документу14151980
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-69/11/2770

Постанова від 10.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Майсак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні