Постанова
від 10.03.2011 по справі 2а-0870/334/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 березня 2011 року Справа № 2а-0870/334/1 1

(16 год. 00 хв.) м. З апоріжжя

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді Прудиву са О.В.,

при секретарі судового зас ідання Бобер І.В.,

за участю:

представника позивача: М анастирного С.О., дов. № 31 від 2 9.09.2010;

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовом: Куйбишевс ької міжрайонної державної п одаткової інспекції Запоріз ької області

до: приватного підпри ємства «Еталон - СМХ-2007»

треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3, ОСОБА_4,

про: припинення юриди чної особи.

17.01.2011 до Запорізького окружного адміністративног о суду надійшов адміністрати вний позов Куйбишевської між районної державної податков ої інспекції Запорізької обл асті (далі - позивач) до прива тного підприємства «Еталон - СМХ-2007», в якому позивач просит ь припинити юридичну особу П П «Еталон - СМХ-2007» та зобов' язати державного реєстратор а Куйбишевської районної дер жавної адміністрації Запорі зької області вчинити реєстр аційні дії відповідно до вим ог Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців» від 15.05.2003 № 755 - IV щодо припи нення юридичної особи «Етало н - СМХ-2007».

Позивач обґрунтовує позов ні вимоги тим, що згідно з дові дкою з Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців від 05.01.20 11 до ЄДРПОУ внесено інформаці ю щодо відсутності відповіда ча за адресою реєстрації: 71001, З апорізька область, Куйбишевс ький район, смт. Куйбишеве, вул . Леніна, буд. 25 корп. А.

Ухвалою судді Запорізьког о окружного адміністративно го суду від 15.02.2011, після усуненн я позивачем недоліків позовн ої заяви, було відкрито прова дження у справі та призначен о її до судового розгляду на 10 .03.2011.

Представник відповідача, н алежним чином повідомленого про дату, час та місце судовог о розгляду, в судове засіданн я не прибув, не повідомив суд п ро причини неприбуття та не н адіслав суду будь-яких заяв т а заперечень проти позову.

Треті особи на стороні відп овідача, належним чином пові домлені про дату, час та місце судового розгляду, у судове з асідання не прибули.

За таких обставин суд дійшо в висновку щодо можливості р озгляду справи за відсутност і представника відповідача т а третіх осіб на стороні відп овідача.

Представник позивача у суд овому засіданні позов підтри мав з підстав, що були викладе ні у позовній заяві.

В судовому засіданні 10.03.2011 су дом було проголошено вступну та резолютивну частини пост анови.

Суд, розглянувши матеріали і з' ясувавши обставини адм іністративної справи, заслух авши пояснення представника позивача та дослідивши інші наявні у справі докази у їх су купності,

ВСТАНОВИВ:

Державна реєстрація відпо відача була проведена 20.09.2007, що підтверджується довідкою з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців від 05.01.2011 № 8041203.

Відповідно до зазначеної д овідки, 29.12.2010 до ЄДРПОУ було вне сено інформацію щодо відсутн ості відповідача за вказаною адресою.

Довідкою позивача від 05.01.2011 № 5 підтверджується, що відпові дач станом на 04.01.2011 не має забор гованості зі сплати податків , зборів (обов' язкових плате жів).

Згідно з пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податк ового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV (далі - Закон № 755-IV), підставами для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банк рутством юридичної особи є н аявність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Судом встановлена наявніс ть у ЄДРПОУ запису про відсут ність відповідача за вказани м його місцезнаходженням.

З наведених підстав суд дій шов висновку, що адміністрат ивний позов підлягає задовол енню в частині вимог щодо при пинення юридичної особи.

Позовні вимоги в частині зо бов' язання державного реєс тратора Куйбишевської район ної державної адміністрації Запорізької області вчинити реєстраційні дії відповідно до вимог Закону № 755-IV щодо прип инення юридичної особи «Етал он - СМХ-2007» суд визнає такими , що не підлягають задоволенн ю з огляду на наступне.

Обов' язок вчинення вищез азначених реєстраційних дій виникає у державного реєстр атора на підставі норм ст. 38 За кону № 755-IV після отримання ним копії судового рішення про п рипинення юридичної особи, щ о надсилається йому судом у д ень набрання таким рішенням законної сили.

Частиною 2 ст. 2 КАС України ви значено, що до адміністратив них судів можуть бути оскарж ені будь-які рішення, дії чи бе здіяльність суб' єктів влад них повноважень, крім випадк ів, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституці єю чи законами України встан овлено інший порядок судовог о провадження.

Такий спосіб захисту поруш еного права як зобов' язання суб' єкта владних повноваже нь вчинити певні дії може бут и обраний позивачем у випадк у протиправної бездіяльност і суб' єкта владних повноваж ень. Визначення «бездіяльніс ть» суд розуміє як пасивну по ведінку суб' єкта владних по вноважень, яка може мати впли в на права, свободи та інтерес и фізичних та юридичних осіб , зокрема, недотримання суб' єктом владних повноважень ви значених законом часових рам ок для вчинення дій або прийн яття рішень.

Відтак постановлення судо м рішення про зобов' язання державного реєстратора вчин ити певні дії до моменту вини кнення у нього обов' язку що до вчинення таких дій супере чить завданням адміністрати вного судочинства.

Таким чином, суд дійшов висн овку, що адміністративний по зов підлягає частковому задо воленню.

Враховуючи вищезазна чене, на підставі ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців» в ід 15.05.2003 № 755-IV та керуючись ст.ст. 2, 4, 7 - 12, 14, 86, 158 - 163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Куйбишевської міжрайонно ї державної податкової інспе кції Запорізької області до приватного підприємства «Ет алон - СМХ-2007» задовольнити ч астково.

Припинити юридичну о собу приватне підприємство « Еталон - СМХ-2007» (ідентифікац ійний код 35410879, місцезнаходжен ня: вул. Леніна, буд. 25, корп. А, смт. Куйбишеве, Куйбише вський район, Запорізька обл асть, 71001).

В задоволенні решти п озовних вимог відмовити.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя О.В. Прудивус

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.03.2011
Оприлюднено17.03.2011
Номер документу14159174
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/334/11

Постанова від 10.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Постанова від 10.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 15.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 20.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні