Постанова
від 11.03.2011 по справі 1535/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

11 березня 2011 р. № 2-а- 1535/11/2070

Харківський окружний адміністративний суд Само йлова В.В., розглянувши в пор ядку скороченого провадженн я справу за адміністративним позовом

Державної податкової інс пекції в Московському районі м. Харкова

до приватного підприємства "Антей - М"

про стягнення заборгованості ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до належного суду в порядку адм іністративного судочинства з вказаним позовом, в якому пр осить про стягнення з відпов ідача заборгованості перед б юджетом зі сплати земельного податку в сумі 1314,60 грн., яка ут ворилась станом на 31.01.2011 року, т а не сплачена до теперішньог о часу.

Згідно зі ст.183-2 КАС України д аний позов підлягає розгляду та вирішенню в порядку скоро ченого провадження.

Дослідивши наявні в матері алах справи докази, суд прихо дить до висновку про задовол ення позову, виходячи з насту пного.

Встановлено, що виконавчим комітетом Харківської міськ ої ради 19.12.2007 р. проведено держа вну реєстрацію приватного пі дприємства "Антей - М", та взято на облік, як платника податкі в до ДПІ в Московському район і м. Харкова (код ЄДРПОУ: 31645938).

Як вбачається з матеріалів справи, 08.07.2003 року між Харківсь кою міською радою та ПП "Антей -М" було укладено договір купі влі - продажу нежитлових прим іщень, орендованих останнім.

Згідно ч. 1 ст. 120 Земельного ко дексу України у разі набуття права власності на жилий буд инок, будівлю або споруду, що п еребувають у власності, кори стуванні іншої особи, припин яється право власності, прав о користування земельною діл янкою, на якій розташовані ці об'єкти. До особи, яка набула п раво власності на жилий буди нок, будівлю або споруду, розм іщені на земельній ділянці, щ о перебуває у власності іншо ї особи, переходить право вла сності на земельну ділянку а бо її частину, на якій вони роз міщені, без зміни її цільовог о призначення.

У ст. 5 Закону України "Про пла ту за землю" зазначено, що об'є ктом плати за землю є земельн а ділянка, а також земельна ча стка (пай), яка перебуває у вла сності або користуванні, у то му числі на умовах оренди.

Суб'єктом плати за землю (пл атником) є власник земельної ділянки, земельної частки (па ю) і землекористувач, у тому чи слі орендар.

Отже, ПП "Атей-М" є платником з емельного податку.

Відповідно до ч. 1 ст. 14 Закону України "Про плату за землю", п латники земельного податку, а також орендної плати за зем ельні ділянки державної або комунальної власності (крім громадян) самостійно обчислю ють суму земельного податку та орендної плати щороку за с таном на 1 січня і до 1 лютого по точного року подають відпові дному органу державної подат кової служби за місцезнаходж енням земельної ділянки пода ткову декларацію на поточний рік за формою, встановленою ц ентральним податковим орган ом, з розбивкою річної суми рі вними частками за місяцями. П одання такої декларації звіл ьняє від обов'язку подання що місячних декларацій.

Положення ч. 1 ст. 17. Закону Укр аїни "Про плату за землю" вказу ють, що податкове зобов'язанн я по земельному податку, а так ож по орендній платі за землі державної та комунальної вл асності, визначене у податко вій декларації на поточний р ік, сплачується рівними част ками власниками та землекори стувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земель ної ділянки за базовий подат ковий (звітний) період, який до рівнює календарному місяцю, щомісячно протягом 30 календа рних днів, наступних за остан нім календарним днем звітног о (податкового) місяця.

Так, позивач у відповідност і до ч. 1 ст. 14. Закону України "Про плату за землю" подав податко вий розрахунок земельного по датку.

П. 5.1 ст. 5 Закону України "Про п орядок погашення зобов'язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами" передбачає, що по даткове зобов'язання, самост ійно визначене платником под атків у податковій деклараці ї, вважається узгодженим з дн я подання такої податкової д екларації.

Однак, зобов'язання по сплат і орендної плати ПП "Антей - М" н е виконало, у зв'язку з чим ста ном на 31.01.2011р. за підприємством рахується недоїмка у розмірі 1314,60 грн., а тому в суду маються п равові підстави для задоволе ння адміністративного позов у.

Керуючись ст. ст. 9, 11, 159, 160, 183-2 К АСУ, Законом України "Про поря док погашення зобов'язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами" , суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Державної податкової інс пекції в Московському районі м. Харкова до приватного підп риємства "Антей - М" про стягне ння заборгованості - задовол ьнити.

Стягнути з приватного підп риємства "Антей - М" (юридична а дреса:61052, м. Харків, пров. Малопа насівський, буд. 4/7, код ЄДРПОУ: 31645938) на користь держави заборг ованість перед бюджетом у ро змірі 1314,60 (одна тисяча триста ч отирнадцять) грн. 60 коп. на р/р 3321 2311700007 УДК у Московському районі м. Харкова ГУДКУ Харківської області, код отримувача 24134596, ко д платежу 13050100, в установі банку ГУДКУ у Харківській області .

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку ш ляхом подання апеляційної ск арги до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Харківський окружний адміністративний суд у деся тиденний строк з моменту отр имання копії постанови.

Суддя Самойлова В.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.03.2011
Оприлюднено17.03.2011
Номер документу14159999
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1535/11/2070

Ухвала від 22.02.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Постанова від 11.03.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні