Постанова
від 04.03.2011 по справі 4805/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2011 р.

Справа № 2-а-4805/10/2170

                              

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючої судді: Василенко Г.Ю.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом

Контрольно-ревізійного управління в Херсонській області до  Херсонського обласного центру з гідрометеорології про зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

Контрольно-ревізійне управління в Херсонській області (далі по тексту - позивач або КРУ в Херсонській області) звернулось до суду суду з адміністративним позовом до Херсонського обласного центру з гідрометеорології (далі по тексту - відповідач), в якому просить стягнути з відповідача невідшкодовану суму в розмірі - 7769,00 грн.

У судове засідання позивач не з'явився, надав заяву про розгляд справи в порядку письмового провадження, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Від відповідача до суду надійшла заява, в якій він просить розглянути справу без його участі і визнає позовні вимоги в повному об"ємі та погоджується відшкодувати заборгованість за рішенням суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 122 КАС України особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється  в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає за можливе розглядати справу в порядку письмового провадження.

Відповідно до змісту позову посадовими особами позивача було проведено ревізію використання бюджетних коштів в Херсонському обласному центрі з гідрометеорології, в ході якої було виявлено недостачу автотранспортного засобу, вартість якого, згідно бухгалтерського обліку становить 7769,00 грн.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позовні вимоги  підлягають задоволенню у повному обсязі, виходячи із наступного.

Згідно зі ст.10 Закону України "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні" перевіряти у підконтрольних установах грошові та бухгалтерські документи, звіти, кошториси й інші документи, що підтверджують надходження і витрачання коштів та матеріальних цінностей, проводити перевірки фактичної наявності цінностей (грошових сум, цінних паперів, сировини, матеріалів, готової продукції, устаткування тощо).

Відповідно до п.2.20 Плану контрольно-ревізійної роботи ГоловКру, плану роботи контрольно-ревізійного відділу в м. Херсоні на І квартал 2010 року проведено планову ревізію використання бюджетних коштів, виділених для забезпечення діяльності сил цивільного захисту в Херсонському обласному центрі з гідрометеорології за період з 01.03.2007 року по 01.02.2010 року.

Ревізію проведено з 15.02.2010 по 19.03.2010 з відома начальника та в присутності головного бухгалтера.

В ході інвентаризації встановлено недостачу автотранспортного засобу УАЗ 3962-01 державний номер 57-18 ХОН, який станом на 01.03.2010 року за даними бухгалтерського обліку рахується за лабораторією спостережень за забрудненням атмосферного повітря, та вартість якого становить 7769,00 грн.

Відповідно до пояснень заступника начальника центру з гідрометеорології даний автомобіль був зданий на ремонт в ТОВ "Херсонавтотранс", але в зв"язку з припиненням фінансування ремонт здійснено не було, а тому автомобіль досі зберігається там.

З метою документального підтвердження наявності автомобіля УАЗ 3962-01 державний номер 57-18 ХОН проведено зустрічну звірку 18.02.2010 року в дочірньому підприємстві "Станція технічного обслуговування" товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонавтотранс", але факт утримання вищевказаного транспортного засобу на території ТОВ "Херсонавтотранс" не підтверджено.

З метою усунення порушень контрольно-ревізійним відділом в м. Херсоні направлено вимоги про усунення порушень листом від 06.04.2010 року №40-15/245.

Таким чином, аналізуючи матеріали адміністративної справи у своїй сукупності суд приходить до висновку, що позовні вимоги контрольно-ревізійного управління в Херсонській області до Херсонського обласного центру з гідрометеорології про стягнення невідшкодованої суми в розмірі 7769,00 грн. підлягають задоволенню у повному обсязі.  

Керуючись ст. ст. 128, 158-163, 167 КАС України, суд -

постановив:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Херсонського обласного центру з гідрометеорології (код ЄДРПОУ 21295896) до державного бюджету України невідшкодовану суму в розмірі 7769 (сім тисяч сімсот шістдесят дев"ять) грн. 00 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня її проголошення.  В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була  подана  у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                                         Василенко Г.Ю.

кат. 9.3

Дата ухвалення рішення04.03.2011
Оприлюднено17.03.2011
Номер документу14160174
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4805/10/2170

Постанова від 04.03.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні