Постанова
від 24.01.2011 по справі 2а-13670/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

24 січня 2011 року № 2а-13670/10/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі г оловуючого судді Огурцова О .П. при секретарі судового зас ідання Покотило М.С. розглян увши у відкритому судовому з асіданні адміністративну сп раву

за позовом Державної податкової інсп екції у Печерському районі м іста Києва

до Спеціального факультету С лужби безпеки України у скла ді Військового інституту тел екомунікацій та інформатиза ції Національного технічног о університету України "Київ ський політехнічний інститу т"

про звернення стягнення на акт иви у сумі 2 550,00 грн.

за участю

представника позивача: Горбань І.І. (довіреність № 2 1849/9/10-209 від 24.12.2010)

представника відповідача: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова ін спекція в Печерському районі міста Києва звернулася до Ок ружного адміністративного с уду міста Києва з адміністра тивним позовом до спеціально го факультету Служби безпеки України у складі Військовог о інституту телекомунікацій та інформатизації Національ ного технічного університет у України "Київський політех нічний інститут" про звернен ня стягнення на активи у сумі 2 890,00 грн.

Ухвалою Окружного адміні стративного суду міста Києва від 24.10.2010 позовну заяву було за лишено без розгляду в частин і позовних вимог щодо стягне ння заборгованості за податк овим повідомленням - рішення м № 0000231502 від 14.01.2008 у розмірі 340 г рн.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що була проведена неви їзна документальна перевірк а щодо своєчасності подання податкової звітності спеціа льного факультету Служби без пеки України у складі Військ ового інституту телекомунік ацій та інформатизації Націо нального технічного універс итету України "Київський пол ітехнічний інститут", за резу льтатами якої було складено акт № 1070/1501 від 22.06.2010, яким встановл ено порушення підпункту 4.1.4 пу нкту 4.1. статті 4 Закону України "Про порядок погашення зобов 'язань платників податків пе ред бюджетом та державними ц ільовими фондами".

Ухвалами Окружного адмін істративного суду міста Києв а від 29.09.2010 було відкрито провад ження, закінчено підготовче провадження та призначено сп раву до судового розгляду на 25.10.2010.

Судові засідання 25.10.2010 та 15.11.2 010 були відкладені у зв'язку з н еявкою представника відпові дача.

У судовому засіданні 24.01.2011, у порядку частини третьої ста тті 160 Кодексу адміністративн ого судочинства України було проголошено вступну та резо лютивну частини постанови.

У судовому засіданні 24.01.2011 п редставник позивача підтрим ав позовні вимоги у повному о бсязі та просив суд задоволь нити позов.

Представник відповідача у судове засідання 24.01.2011 не з'яви вся, хоча повідомлявся належ ним чином про дату, час та місц е розгляду справи, шляхом нап равлення поштової кореспонд енції на адресу вказану в дов ідці з Єдиного державного ре єстру підприємств та організ ацій України. Поштові відпра влення відповідачу тричі пов ернулись без вручення адреса ту, в довідці ф.20 причиною пове рнення (досилання) зазначено не знаходження за вказаною а дресою. Відповідно до частин и восьмої статті 35 Кодексу адм іністративного судочинства України, вважається, що повіс тку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адре сою, внесеною до відповідног о державного реєстру, або за а дресою, яка зазначена її пред ставником, і це підтверджуєт ься підписом відповідної слу жбової особи.

Відповідно до частини четв ертої статті 128 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни у разі неприбуття відпо відача - суб'єкта владних повн оважень, належним чином пові домленого про дату, час і місц е судового розгляду, без пова жних причин або без повідомл ення ним про причини неприбу ття розгляд справи не відкла дається і справу може бути ви рішено на підставі наявних у ній доказів. Ці ж наслідки зас тосовуються у разі повторног о неприбуття за таких самих у мов відповідача, який не є суб 'єктом владних повноважень.

З урахуванням вище наведен ого суд дійшов висновку про м ожливість розгляду справи за відсутності відповідача.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представника позив ача, всебічно і повно з' ясув авши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об ' єктивно оцінивши докази, я кі мають юридичне значення д ля розгляду справи і вирішен ня спору по суті, Окружний адм іністративний суд міста Києв а, -

В С Т А Н О В И В:

Спеціальний факульте т Служби безпеки України у ск ладі Військового інституту т елекомунікацій та інформати зації Національного технічн ого університету України "Ки ївський політехнічний інсти тут" зареєстрований Печерськ ою районною у місті Києві дер жавною адміністрацією 22.03.2001 та взятий на облік Державною по датковою інспекцією у Печерс ькому районі міста Києва 21.12.2001 з а № 27308.

22.06.2010 Державною податковою ін спекцією у Печерському район і міста Києва було проведено невиїзну документальну пере вірку своєчасності подання п одаткової звітності спеціал ьного факультету Служби безп еки України у складі Військо вого інституту телекомуніка цій та інформатизації Націон ального технічного універси тету України "Київський полі технічний інститут" з питанн я своєчасності сплати податк у на прибуток.

Перевіркою було встановле но несвоєчасне подання плат ником податку звітів про вик ористання коштів неприбутко вими установами та організац іями за I півріччя, 9 та 11 місяці в, рік 2007 року, за I квартал, I півр іччя, 9 та 11 місяців, рік 2008 року, I квартал, I півріччя, 9 та 11 місяц ів, рік 2007 року, І квартал 2010 року , чим було порушено підпункт 4. 1.4 пункту 4.1 статті 4 Закону Укра їни "Про порядок погашення зо бов'язань платників податків перед бюджетом та державним и цільовими фондами", відпові дно до якого податкові декла рації подаються за базовий п одатковий (звітний) період, що дорівнює: а) календарному міс яцю (у тому числі при сплаті мі сячних авансових внесків), - пр отягом 20 календарних днів, нас тупних за останнім календарн им днем звітного (податковог о) місяця; б) календарному квар талу або календарному півріч чю (у тому числі при сплаті ква ртальних або піврічних аванс ових внесків), - протягом 40 кале ндарних днів, наступних за ос таннім календарним днем звіт ного (податкового) кварталу (п івріччя); в) календарному року , крім випадків, передбачених підпунктом "г" підпункту 4.1.4 ць ого пункту, - протягом 60 календ арних днів за останнім кален дарним днем звітного (податк ового) року; г) календарному ро ку для платників податку на д оходи фізичних осіб (прибутк ового податку з громадян), - до 1 квітня року, наступного за з вітним. Якщо податкова декла рація за квартал, півріччя, тр и квартали або рік розрахову ється наростаючим підсумком на підставі показників базо вих податкових періодів, з як их складаються такі квартал, півріччя, три квартали або рі к (без урахування авансових в несків) згідно з відповідним законом з питань оподаткува ння, така декларація подаєть ся у строки, визначені цим пун ктом для такого базового под аткового періоду. Для цілей п ідпункту 4.1.4 цього пункту під т ерміном "базовий податковий період" слід розуміти перший податковий період звітного року, визначений відповідним законом з питань оподаткува ння, зокрема календарний ква ртал для цілей оподаткування прибутку підприємств.

Відповідно до підпункту 17.1.1 пункту 17.1 статті 17 Закону Украї ни «Про порядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами»плат ник податків, який не подає по даткову декларацію у строки, визначені законодавством, с плачує штраф у розмірі десят и неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне та ке неподання або її затримку .

За результатами перевірки складено акт № 1070/1501 від 22.06.2010 на п ідставі якого винесено пода ткове повідомлення - рішення № 0010701501 від 22.06.2010, яким на спеці альний факультет Служби безп еки України у складі Військо вого інституту телекомуніка цій та інформатизації Націон ального технічного універси тету України "Київський полі технічний інститут" накладен о штрафні (фінансові) санкції у розмірі 2 550,00 грн. Зазначене по даткове повідомлення - рішен ня було отримано відповідаче м 25.06.2010, що підтверджується пові домленням про вручення пошто вого відправлення.

Відповідно до підпункту 5.2.1. пункту 5.2 статті 5 Закону Украї ни «Про порядок погашення зо бов'язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами» податк ове зобов'язання платника по датків, нараховане контролюю чим органом відповідно до пу нктів 4.2 та 4.3 статті 4 цього Зако ну, вважається узгодженим у д ень отримання платником пода тків податкового повідомлен ня, за винятком випадків, визн ачених підпунктом 5.2.2 цього пу нкту.

Оскільки Державною податк овою інспекцією у Печерськом у районі міста Києва були вжи ті всі заходи щодо належного повідомлення спеціального ф акультету Служби безпеки Укр аїни у складі Військового ін ституту телекомунікацій та і нформатизації Національног о технічного університету Ук раїни "Київський політехнічн ий інститут" сума податковог о зобов'язання є узгодженою т а в зв'язку з несплатою до бюдж ету в строки визначені закон одавством, набула статусу по даткового боргу.

Відповідно до статті 3 Зако ну України «Про порядок пога шення зобов' язань платникі в податків перед бюджетами т а державними цільовими фонда ми»активи платника податків можуть бути примусово стягн ені в рахунок погашення його податкових зобов' язань вик лючно за рішенням суду.

На час розгляду справи у суд і заборгованість позивачем н е сплачено, що підтверджуєть ся довідкою № 16145/9 від 15.09.2010.

Відповідно до частини перш ої статті 71 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и, кожна сторона повинна дове сти ті обставини, на яких ґрун туються її вимоги та запереч ення, крім випадків, встановл ених статтею 72 цього Кодексу.

Враховуючи вище викладене , суд приходить до висновку, що заборгованість відповідача перед позивачем в розмірі 2 550 ,00 грн. підтверджена наявними в матеріалах справи доказами , є обґрунтованою, доведеною, а тому вимоги позивача про стя гнення з відповідача заборго ваності в сумі 2 550,00 грн. підляга ють задоволенню у повному об сязі.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, звільненого від спл ати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважен ь, пов'язаних із залученням св ідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (су довий збір) стягненню з відпо відача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71 та 158- 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1 Адміністративний позо в Державної податкової інспе кції у Печерському районі мі ста Києва до спеціального фа культету Служби безпеки Укра їни у складі Військового інс титуту телекомунікацій та ін форматизації Національного технічного університету Укр аїни "Київський політехнічни й інститут" про звернення стя гнення на активи у сумі 2 550,00 гр н. - задовольнити повністю.

2. Стягнути зі спеціального факультету Служби безпеки У країни у складі Військового інституту телекомунікацій т а інформатизації Національн ого технічного університету України "Київський політехн ічний інститут" (01011, м. Київ, вул. Московська, 45/1, код ЄДРПОУ 20001355) п одатковий борг у розмірі 2 550,00 (д ві тисячі п'ятсот п'ятдесят гр н.) шляхом перерахування кошт ів з розрахункових рахунків №35210001002869 ГУДК України у м. Києві, М ФО 820019, № 35216005002869 ГУДК України у м. К иєві, МФО 820019, № 35220002002869 ГУДК Україн и у м. Києві, МФО 820019, №35228004002869 ГУДК Ук раїни у м. Києві, МФО 820019, №3 7116006002869 ГУДК України у м. Києві, МФ О 820019, № 25200022822172 АТ "Укрексімбанк" М ФО 322313, № 25306012822172 АТ "Укрексімбанк" М ФО 322313, № 25307022822172 АТ "Укрексім банк" МФО 322313, № 26046092822172 АТ "Укрексім банк" МФО 322313, № 25209012822172 АТ "Укрексім банк" МФО 322313 на бюджетний раху нок № 31117002700007 (одержувач: ВДК у Печерському районі м. Києва, к од 26077922 в УДК у м. Києві, МФО 8200 19, код платежу 11020100).

Відповідно до статті 2 54 Кодексу адміністративного судочинства України постано ва набирає законної сили піс ля закінчення строку для її а пеляційного оскарження. У ра зі подання апеляційної скарг и судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеля ційної скарги, відмови у відк ритті апеляційного провадже ння або набрання законної си ли рішенням за наслідками ап еляційного провадження.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з а правилами, встановленими с таттями 185-187 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и. Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції. Апеляцій на скарга на постанову суду п ершої інстанції подається пр отягом десяти днів з дня її пр оголошення. У разі застосува ння судом частини третьої ст атті 160 цього Кодексу, а також п рийняття постанови у письмов ому провадженні апеляційна с карга подається протягом дес яти днів з дня отримання копі ї постанови.

Суддя О.П. Огу рцов

Повний текст п останови складено 03.02.2011

Дата ухвалення рішення24.01.2011
Оприлюднено17.03.2011
Номер документу14160516
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13670/10/2670

Ухвала від 29.09.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Постанова від 24.01.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 24.01.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні