Постанова
від 24.12.2010 по справі 2а-3760/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

24.12.10 Справа №2а-3760/10/2770

Суддя Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя Мінько О.В., розлянувши в порядку письмового провадже ння адміністративну справу Державної податкової інспек ції у Гагарінському районі м .Севастополя до Приватного підприємства "Технокрим" пр о припинення юридичної особи ,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інс пекція у Ленінському районі м.Севастополя звернулась до суду з позовною заявою до При ватного підприємства "Технок рим" про припинення юридично ї особи. Вказує, що відповідач у порушення підпункту 4.1.4 пунк ту 4.1 статті 4 Закону України “П ро порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами” не надає з вітність про свою фінансово- господарську діяльність поз ивачу з 20.07. 2009 року.

Просить припинити юридичн у особу відповідача.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду м. Севастопо ля від 10.12.2010 року відкрито скоро чене провадження по адмініс тративній справі, запропонов ано відповідачеві подати у д есятиденний строк з дня одер жання копії ухвали суду пись мові заперечення проти позов у з посиланням на докази, яким и вони обґрунтовуються.

Відповідачем ухвалу від 10.12.2 010 року про відкриття скорочен ого провадження по адмініст ративній справі виконано не було.

Відповідно до пункту 2 части ни 3 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, справа повинна бути розгл янута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку , передбаченого частиною тре тьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення в ідповідача та за умови, що спр ава розглядається судом за м ісцезнаходженням відповіда ча.

Суд, розглянувши матеріали справи, дійшов висновку, що по зовні вимоги підлягають задо воленню з таких підстав.

Приватне підприємство "Тех нокрим" зареєстровано Гагарі нською районною державною ад міністрацією м.Севастополя 0 2.10.2006 року та перебуває на облік у в Державній податковій інс пекції в Гагарінському район і м.Севастополя як платник по датків, ЄДРПОУ 34654600 (а.с.7).

Згідно з пунктом 8 статті 19 Го сподарського кодексу Україн и всі суб'єкти господарюванн я зобов'язані здійснювати пе рвинний (оперативний) і бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном.

Відповідно до пункту 2 статт і 9 Закону України “Про систем у оподаткування ” № 1251-ХІІ від 25.06.1991р. платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані подавати до держав них податкових органів відпо відно до законів декларації, які пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Відповідно до пункту 4.1.4 стат ті 4 Закону України “Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами ” від 21.12.2000р. № 2181 податко ві декларації надаються за б азовий (звітний) період, який р івняється календарному квар талу - протягом 40 календарни х днів, наступних за останнім календарним днем звітного (п одаткового) кварталу.

Вказаний обов'язок відпові дачем не виконується, податк ова звітність до позивача не надається з 20.07.2009 року, що підтв ерджується довідкою Державн ої податкової інспекції у Га гарінському районі м.Севасто поля (а.с.9).

Таким чином, у порушення зак онодавства про оподаткуванн я відповідач понад року не на дає до органів державної под аткової служби декларації, б ухгалтерську звітність та ін ші документи та відомості, по в`язані з обчисленням та спла тою податків, зборів (обов`яз кових платежів).

Згідно частини першої стат ті 33 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців” юридична особа припиня ється в результаті передання всього свого майна, прав та об ов'язків іншим юридичним осо бам - правонаступникам у резу льтаті злиття, приєднання, по ділу, перетворення (реоргані зації) або в результаті лікві дації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юр идичної особи або уповноваже ним ними органом, за судовим р ішенням або за рішенням орга ну державної влади, прийняти м у випадках, передбачених за коном.

Відповідно статті 38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” прип инення юридичної особи здійс нюється на підставі рішення суду, зокрема, у разі неподанн я протягом року до органів де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності зг ідно законодавства.

Згідно частини першої стат ті 60 Господарського кодексу У країни ліквідація суб'єкта г осподарювання здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (влас никами) майна суб'єкта господ арювання чи його (їх) представ никами (органами), або іншим ор ганом, визначеним законом, як що інший порядок її утворенн я не передбачений цим Кодекс ом. Ліквідацію суб'єкта госпо дарювання може бути також по кладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

Згідно пункту 17 статті 11 Зако ну України “Про державну под аткову службу в Україні" від 04.12.1990р. № 509 (з подальшими змі нами і доповненнями) органи д ержавної податкової служби у випадках, в межах компетенці ї та у порядку, встановлених з аконами України, мають право звертатися у передбачених з аконом випадках до судових о рганів із заявою (позовною за явою) про скасування державн ої реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у відповідача станом на 07.09.2010 рок у заборгованості перед бюдже том не має (а.с.10).

За таких обставин позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Гагарінському рай оні міста Севастополя підляг ають задоволенню, а Приватне підприємство "Технокрим" під лягає припиненню.

Враховуючи викладене, керу ючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство "Технок рим" (вул. Марінеско, буд. 15, кв . 49, м.Севастополь, ЄДРПОУ 34654600).

Проведення ліквідаційних заходів для державної реєстр ації припинення юридичної ос оби покласти на Приватне під приємство "Технокрим".

Надіслати копію постанови державному реєстратору Гага рінської районної державної адміністрації м.Севастополя після набрання постановою з аконної сили, для внесення до Єдиного державного реєстру відповідного запису.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му статтею 254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, та може бути оскаржена до С евастопольського апеляційн ого адміністративного суду у порядок і строки, передбачен і статтею 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя О.В. Мі нько

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення24.12.2010
Оприлюднено17.03.2011
Номер документу14160568
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3760/10/2770

Постанова від 24.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Мінько О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні