Постанова
від 22.02.2008 по справі 6/217-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/217-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" лютого 2008 р.                                                             Справа № 6/217-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за заявою:  Відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Херсонобленерго", вул. Пестеля, 5, м. Херсон,

до:  Відкритого акціонерного товариства "Ізумруд", ЄДРПОУ 00413529, смт. Калинівське, Великоолександрівського району Херсонської області,

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредитора: Нововоронцовська МДПІ - Попович О.В.; ВД ХОВ ФСС з ТВП - Сіденко К.В., В.Олександрівський РЦЗ - Падалка В.С., довіреності в справі;   

від боржника: не прибув;

розпорядник майна - Марченко С.О.;

 

в с т а н о в и в:

Заявлено вимогу про визнання боржника банкрутом у зв'язку із наявністю заборгованості не сплаченої більше 3 місяців після настання строку сплати, розмір якої перевищує 300 мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою від 17.01.2008р. судом затверджено реєстр вимог кредиторів.

Кредиторами проведено збори кредиторів та обрано комітет кредиторів, який на засіданні 04.02.2008р. прийняв рішення клопотати перед господарським судом про визнання боржника банкрутом, введення ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором  боржника арбітражного керуючого С.О.Марченко, який виконував обов'язки розпорядника майна.

Мотивами прийнятого рішення є факт припинення боржником господарської діяльності, відсутність майнових активів для задоволення вимог кредиторів.

Розпорядником майна подавався до суду аналіз фінансового стану боржника, який характеризується ознаками критичної неплатоспроможністю та станом потенційного банкрутства, що було підтверджено в судовому засіданні 18.10.2007р.

Боржник Відкрите акціонерне товариство "Ізумруд", ЄДРПОУ 00413529, смт. Калинівське, Великоолександрівського району Херсонської області, є суб'єктом підприємницької діяльності, зареєстрований 31.08.2000р. Великоолександрівською райдержадміністрацією Херсонської області, включений до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, відповідно до Закону про банкрутство і Господарського кодексу України є суб'єктом банкрутства.

Відповідно до ст.1 Закону банкрутство - це визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом  вимоги  кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Суд враховує, що підприємництво –це систематична діяльність, яка ставить за мету отримання прибутку, за рахунок якого боржник сплачує боргові зобов'язання та отримує можливість провадити господарську «майнову» діяльність.

Оцінивши за результатами розгляду заяви  в підготовчому  засіданні, фактичні обставини справи та  матеріали справи у відповідності до ст.43 ГПК України суд визнає, що комітет кредиторів вірно визначив подальшу долю боржника, а провадження має бути переведено у ліквідаційну процедуру для часткового задоволення вимог кредиторів і ліквідацію банкрута, який неспроможний відновити свою платоспроможність.

При порушенні провадження у справі судом введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. В  силу  мораторію  припиняється  дія будь-яких заходів, спрямованих на  забезпечення  виконання  грошових  зобов'язань  та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), а тому суд звільняє активи боржника від податкової застави.

Відповідно до ч.2 ст.65 Закону України «Про виконавче провадження»у випадку ліквідації боржника - юридичної особи внаслідок   визнання   боржника   банкрутом,  виконавчий  документ передається  до арбітражного керуючого для вирішення питання про подальший порядок виконання рішення у встановленому законодавством порядку, а арешт з майна боржника знімається.

Керуючись підпунктом "з" підпункту  8.7.1  пункту 8.7 статті 8 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», ст.12, 22-24, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,  суд,

п о с т а н о в и в:

1. Визнати Відкрите акціонерне товариство "Ізумруд", ЄДРПОУ 00413529, смт. Калинівське, Великоолександрівського району Херсонської області банкрутом.

2. Відкрити  ліквідаційну  процедуру.

3. Призначити арбітражного керуючого Марченка Сергія Олександровича ліквідатором банкрута - Відкритого акціонерного товариства "Ізумруд", ЄДРПОУ 00413529, смт. Калинівське, Великоолександрівського району Херсонської області.

4. Звільнити  з податкової застави активи  платника  податків - банкрута Відкритого акціонерного товариства "Ізумруд", ЄДРПОУ 00413529, смт. Калинівське, Великоолександрівського району Херсонської області.

5. Ліквідатору забезпечити виконання дій передбачених ст.ст.22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, прийняти від ДВС виконавчі документи, про наявність яких  зазначити у звіті та включити до реєстру вимог кредиторів.

Звіт та ліквідаційний баланс по готовності подати до суду.

6. Призначити наступне засідання для розгляду і затвердження звіту та ліквідаційного балансу банкрута на 16.09.2008р. на 10:00 год. в приміщенні господарського суду Херсонської області м. Херсон, вул. Горького, 18, каб.214.

7. Постанову надіслати: кредиторам; боржнику; ліквідатору Марченко С.О.

          Суддя                                                                                        П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення22.02.2008
Оприлюднено12.03.2008
Номер документу1419094
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/217-б-07

Постанова від 22.02.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні