Постанова
від 20.02.2008 по справі 6/7-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/7-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"20" лютого 2008 р.                                                           Справа № 6/7-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Пригузи П.Д. при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу    

за позовом Прокурора Високопільського району Херсонської області в інтересах держави в особі Високопільського районного центру зайнятості, ЄДРПОУ 22737959, вул. Леніна, 1-А, смт. Високопілля, Херсонської області,

до Відкритого акціонерного товариства "Високопільське ремонтно-транспортне підприємство", ЄДРПОУ 03762839, вул. Леніна, 26, смт. Високопілля Херсонської області,  

про стягнення 278,30 грн.

за участю представників сторін:  

від прокуратури Херсонської області - прокурор відділу Мяснікова К.К.;

від позивача - Рибалко Є.Р., доручення в справі;

від відповідача - не прибув;

в с т а н о в и в:

Позивач за позовом стверджує, що згідно акту перевірки №39 від 30.03.2007р. перевірки правильності нарахування та перерахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття виявлено прострочку відповідачем заборгованості до Фонду, за що відповідачеві нарахована пеня у розмірі 278.30грн., які просить стягнути з відповідача.

Відповідач відзиву на позов не надав, правом участі свого представника при у розгляді справи не скористався, а тому суд розглядає справу за матеріалами, наявними у справі.

Дослідивши матеріали  справи  і  наявні  в  ній  докази, заслухавши представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню на підставі наступного.

Відповідно до акту №39 від 30.03.2007р. (а.с.6-10) перевірки правильності нарахування та перерахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття виявлено прострочку заборгованості до Фонду.

Розпорядженням №36 від 08.06.2007р. (а.с.14) відповідачеві нарахована пеня у розмірі 278.30грн.

Правові, фінансові та організаційні засади загальнообов'язкового державного   соціального   страхування  на випадок безробіття визначаються Законом  України “Про   загальнообов'язкове   державне   соціальне страхування  на  випадок  безробіття”  (далі  -  Закон  №1533).

Згідно з частиною другою статті 35 цього Закону №1533 відповідач  зобов'язаний  своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові  внески   на   загальнообов'язкове   державне   соціальне страхування України на випадок безробіття.

Строк сплати відповідних страхових внесків визначено  абзацом першим частини третьої статті 17 Закону №1533 та пунктом 5.6 Інструкції про порядок   обчислення   і   сплати   внесків   на загальнообов'язкове  державне  соціальне  страхування  на  випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного  соціального страхування України на випадок безробіття, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики від 18.12.2000 №339  і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2001 за №30/5221 (далі - Інструкція)  один раз  на  місяць  в  день  одержання роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці.

Статтею 38 Закону передбачена відповідальність за несвоєчасну та неповну сплату страхових внесків. Наразі, вказаною статтею встановлено що роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки (без урахування штрафів) за весь її строк.

Відповідач є платником страхових платежів до  Фонду загальнообов'язкового державного  соціального  страхування  України на випадок безробіття, зареєстрований в  центрі зайнятості і є належним відповідачем.

За таких обставин позов про стягнення пені підлягає задовольняється у повному обсязі на суму 278.30грн.

          Керуючись ст.2, 6, 158-163 КАС України, суд

постановив:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Високопільське ремонтно-транспортне підприємство", ЄДРПОУ 03762839, вул. Леніна, 26, смт. Високопілля Херсонської області  278,30 грн. (двісті сімдесят вісім гривень 30  копійок)  на користь Високопільського районного центру зайнятості, ЄДРПОУ 22737959, вул. Леніна, 1-А, смт. Високопілля Херсонської області.

Виконавчий документ видати  після набрання рішенням законної сили;

Постанова складена та підписана у повному обсязі 22.02.2008 р. та набирає законної сили з 04.03.2008 року.

3.Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили  після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі  подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.          

          Суддя                                                                                    П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення20.02.2008
Оприлюднено12.03.2008
Номер документу1420459
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/7-ап-08

Постанова від 20.02.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні