Постанова
від 24.01.2008 по справі 7/52-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/52-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"24" січня 2008 р.                                                           Справа № 7/52-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Задорожної Н.О. при секретарі Степановій О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Нововоронцовської міжрайонної державної податкової інспекції, смт.Новотроїцьке

до Великоолександрівської районної Дирекції кіновідеомережі, смт.ВеликаОлександрівка  

про  припинення юридичної особи

за участю представників сторін:  

від позивача:  Попович О.В., ст. держ. податк. інспектор юр. відділу, дов. №3543 від 03.12.2007р.

від відповідача:  не прибув

Позивач (Нововоронцовська МДПІ) звернувся з позовом, у якому просить суд припинити юридичну особу Великоолександрівської районної Дирекції  кіновідеомережі, код ЄДРПОУ 02410357, в зв'язку з неподанням до ДПІ податкової звітності.

Відповідач відзив та витребувані судом матеріали не надіслав, явку представника не забезпечив.

Зважаючи на те, що ухвала про відкриття провадження у справі та судова повістка надіслані відповідачу за адресою місцезнаходження підприємства, зазначеного в свідоцтві про держреєстрацію, ніяких змін щодо адреси ним у встановленому порядку не внесено, вважається, що  відповідач у встановленому порядку був повідомлений про час і місце слухання справи, суд розглядає справу по наявних в ній документах без участі представника відповідача.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд

в с т а н о в и в:

Великоолександрівська районна Дирекція  кіновідеомережі зареєстрована Великоолександрівською районною державною адміністрацією Херсонської області за  №232 від 20.01.1999р.

Відповідача взято на облік як платника податків у Нововоронцовській МДПІ з 09.07.1990р.

За даними Нововоронцовської МДПІ, згідно акту №3600  від 07.12.2007р., з  2001р. Великоолександрівська районна Дирекція  кіновідеомережі не подає до контролюючого органу податкову звітність.

Згідно довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов'язкових платежів), що контролюються органами Нововоронцовської МДПІ, станом на 06.12.2007р. відповідач заборгованості по платежах до бюджету не має.

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" та ст.4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані надавати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації звіти про отримані доходи у процесі здійснення ними підприємницької діяльності.

Згідно із ч.1 п.15 ст.58 ГК України припинення державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках, передбачених законом.

Законом, що спеціально регулює вказані правовідносини є Закон України від 15.05.2003р. №755-ІУ "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців", відповідно до п.2 ст.38  якого підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Зважаючи на неподання відповідачем протягом року до Нововоронцовської МДПІ податкових декларацій, суд задовольняє позовні вимоги і припиняє  юридичну особу Великоолександрівської районної Дирекції  кіновідеомережі, код ЄДРПОУ 02410357.

У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено про дату, час і місце складення її повного тексту - 29 січня 2008р., о  15год. 00 хв., каб. № 324, м. Херсон, вул. Горького, 18.

Керуючись ст.ст.158, 160-163, 167, п.6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

постановив:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити діяльність суб'єкта підприємницької діяльності юридичної особи - Великоолександрівської районної Дирекції  кіновідеомережі, код ЄДРПОУ 02410357,  Херсонська область, смт.Велика Олександрівка, вул.Леніна, 141, дані про р/рахунок відсутні.

3. У день набрання цією постановою законної сили направити її копію державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про дане судове рішення та для його виконання у встановленому законодавством порядку.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.    

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                         Н.О. Задорожна

повний текст постанови

складений


СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення24.01.2008
Оприлюднено12.03.2008
Номер документу1420740
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/52-ап-08

Постанова від 24.01.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні