Постанова
від 31.01.2008 по справі 21/9345-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/9345-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79-58-82

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"31" січня 2008 р.                                                            Справа № 21/9345-А

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі

м. Хмельницький  

до Гвардійського комбінату комунальних послуг с. Гвардійське Хмельницького району

про стягнення 3278,14 грн.

Суддя  Огороднік К.М.            Секретар судового засідання Козій Т.М.

Представники сторін:

Від позивача –Жиловська В.В. - за довіреністю №4328-9/07 від 27.11.07р.

Від відповідача –не з'явився

У судовому   засіданні   оголошено вступну  і  резолютивну   частину    постанови  згідно ст.160 КАС України.

Позивач у позовній заяві просив стягнути з відповідача заборгованість у сумі 3278,14 грн.  на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у відповідності до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та яка склалась станом на 13.12.2007р.

Відповідач, повідомлений належним чином про розгляд справи, представника для участі у судовому засіданні не направив, заперечень на позов не подав. Тому справа розглядається з урахуванням п. 8 ст. 35 КАС України.

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне.

Згідно картки особового рахунку відповідача станом на день розгляду справи, за ним рахується заборгованість перед ПФ України в сумі 21999,81 грн. з яких 564,67 грн. заборгованість по внесках, 1014,70 грн. заборгованість по штрафних санкціях та 1698,77 грн. заборговансть по пені. Вказана сума підтверджується також Розрахунками сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за жовтень 2007 року.

Позивачем прийняті рішення №397, №398, №399  від 30.11.2007 р. про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несвоєчасну сплату страхувальниками страхових внесків до Пенсійного фонду, згідно яких до відповідача застосовано штрафні санкції та пеню.

У зв'язку з наявністю простроченої заборгованості відповідно до ст. 106 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” відповідачу направлено вимогу про сплату боргу від 01.12.2007 року за №Ю-03.

У зв'язку з несплатою боргу позивачем, із врахуванням прийнятого судом уточнення, подано позов.

Досліджуючи надані сторонами докази, аналізуючи наведені міркування та заперечення, оцінюючи їх в сукупності, судом враховується наступне.

Стаття 14 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” визначає коло осіб, які є страхувальниками. Дані суб'єкти згідно ст. 15 вказаного Закону є платниками страхових внесків.   

Відповідно до ст. 106 Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування” суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків  і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.  При цьому  згідно  пункту 3  даної статті   територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

Протягом десяти робочих днів із дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

У разі якщо страхувальник, який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосованою до нього фінансовою санкцією, включеної до вимоги, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду звертається в установленому законом порядку і подає вимогу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої служби. У зазначених випадках орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки. У разі звернення органу Пенсійного фонду з позовом про стягнення недоїмки до господарського суду передбачені законодавством заходи досудового врегулювання спорів не застосовуються.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач протягом десяти днів із дня отримання вимоги про сплату боргу не сплатив зазначену у ній суму, не оскаржив вимогу до суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Доказів, які б спростовували доводи позивача, відповідач суду не надав. Тому суд вважає, що позивач обґрунтовано просить стягнути з відповідача заборгованість по страхових внесках.

За таких обставин позов (із врахуванням прийнятого уточнення) заявлений обґрунтовано, підтверджений належними доказами, відповідає чинному законодавству та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 6, 14, 71, 86, 104, 105, 158-163, 167, 254-255, п. 6 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, СУД

П О С Т А Н О В И В :

Позов Управління Пенсійного Фонду України в Хмельницькому районі, м. Хмельницький до Гвардійського комбінату комунальних послуг  с. Гвардійське  Хмельницького району  про стягнення 3278,14 грн. заборгованості задоволити.

Стягнути з Гвардійського комбінату комунальних послуг  с. Гвардійське  Хмельницького району  (код ЄДРПОУ 23827966) на користь Управління Пенсійного Фонду України в Хмельницькому районі, м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 122/2 (код ЄДРПОУ 14149786) суму 3278,14 грн. (три тисячі двісті сімдесят вісім  гривень 14  коп.) заборгованості.

Згідно ст.ст. 185-186 КАС України сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАС України Постанова, якщо інше не встановлено КАС України  набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      К.М. Огороднік

Постанова оформлена та підписана 01 лютого 2007 року

Віддруковано 3  примірники

1 –до справи,

2 - позивачу,

3 –відповідачу,,

                                                                                                                               

Дата ухвалення рішення31.01.2008
Оприлюднено12.03.2008
Номер документу1420898
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/9345-а

Постанова від 31.01.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

Постанова від 31.01.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні