Постанова
від 12.02.2008 по справі 8/90-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/90-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"12" лютого 2008 р.                                                           Справа № 8/90-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Хом'якової В.В. при секретарі Шульженко Г. М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за позовом Державної податкової інспекції в м.Нова Каховка

до товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія-Ентіс" ЛТД  

про припинення підприємницької діяльності.

за участю представників сторін:

від  позивача - ГДПІ Шепелєва О.В. дов. № 30045/10/10 від 19.12.07р.

від  відповідача - не прибув.

          

          Державна податкова інспекція у м. Нова Каховка (позивач)  просить припинити підприємницьку діяльність суб'єкта підприємницької діяльності  - товариства з обмеженою відповідальністю “Таврія-Ентіс»(відповідач), мотивуючи його відсутністю за  місцезнаходженням, про що є запис в Єдиному державному реєстрі, посилаючись на приписи ст. ст.58,  59, 238 ГК України, п.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, п.17 ч.1  ст.11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”.

          Згідно п.4 ч.1 ст.17 Кодексу адміністративного судочинства України спори за зверненнями суб'єкта владних повноважень підвідомчі адміністративним судам. До початку діяльності адміністративних судів, адміністративні справи вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства. Відповідно до Закону України "Про державну податкову службу в Україні" органи державної податкової служби у випадках, в  межах компетенції та у порядку,  встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до  судових органів  із  заявою  (позовною  заявою)  про  скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

          Відповідач відзиву на позовну заяву не надав, у  судове засідання по справі не прибув, ухвала суду разом з позовною заявою та доданими до позову документами повернулась суду з відміткою пошти про відсутність товариства з обмеженою відповідальністю “Таврія-Ентіс” за адресою: м. Нова Каховка, пр. Дніпровський, 25. Суд вважає, що неявка представника відповідача не перешкоджає розгляду справи по суті.

          Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд

                                                                 в с т а н о в и в :

          Товариство з обмеженою відповідальністю “Таврія-Ентіс” засновано спільним підприємством “Екнауктехсервіс” м. Київ та громадянами Жайворонок Василем Вікторовичем, Кучеренко Віктором Вікторовичем, Недопрядко Олександром Івановичем, Ткачук Раїсою Олексіївною, Гуцул  Юрієм Вікторовичем в квітні 1993 року. Керівник є Жайворонок Віктор Вікторович, який мешкає у м. Нова Каховка, вул. Щорса, 33, кв. 36. Товариство перебуває на обліку  в ДПІ у м. Нова Каховка з 1 квітня 1993 року.

          21 червня 2007 року до Єдиного державного реєстру внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням. Податкова звітність підприємством подається. За даними податкової інспекції відповідач заборгованості по податкам та платежам до бюджету не має.           

          Статтями 58, 59 Господарського кодексу України встановлено, що скасування (припинення) діяльності суб`єкта підприємницької діяльності здійснюється за особистою заявою суб`єкта, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом.

          Згідно з п.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності –юридичної особи здійснюється за рішенням господарського суду у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

          Позивач надав суду акт перевірки місцезнаходження платника податків, складений працівниками   податкової міліції за участю керівника товариства Жайворонок В.В., в якому вказано про відсутність товариства з  адресою м. Нова Каховка пр. Дніпровський, 25. Також надані письмові пояснення керівника, в яких він зазначає, що товариство припинило діяльність з  жовтня  2002 року  через відсутність оборотних коштів. Засновники товариства  - спільне підприємство “Екнауктехсервіс” м. Київ оголосило себе банкрутом та припинило діяльність, Недопрядко О.І. виїхав до Німеччини на постійне проживання, Ткачук Р.О. померла, де знаходяться інші не знає, зв'язок втратив.

          Враховуючи викладене, господарський суд задовольняє позовні вимоги повністю  та скасовує (припиняє) державну реєстрацію товариства. Відповідно до ст. 94 КАС  України у справах,  в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати з відповідача не стягуються.

          На підставі ст.ст. 58, 59 ГК України,  ст.  38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, керуючись ст. 160-163 КАС України, п. 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України,  суд -

                                                             П О С Т А Н О В И В:

          1. Позов задовольнити повністю. Припинити (скасувати) державну  реєстрацію  товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія-Ентіс" ЛТД код 19233273.

               2 . Покласти  на  керівника товариства Жайворонок Василя Вікторовича (м. Нова Каховка, вул. Щорса, 33, кв. 36) виконання функцій ліквідатора юридичної особи.

               3. Після  набрання  даною постановою законної сили повідомити орган,  що здійснює  державну  реєстрацію,  про  те,  що товариства з обмеженою відповідальністю “Таврія-Ентіс»ЛТД перебуває у процесі припинення.

               4. Зобов'язати  державного  реєстратора не пізніше наступного робочого дня з дати надходження даного рішення внести  до  Єдиного державного  реєстру  запис  про призначення ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю “Таврія-Ентіс»ЛТД.

      5. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.  

6. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

         Суддя                                                                         В.В. Хом'якова

Постанову складено у повному обсязі та підписано  20  лютого 2008 року.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення12.02.2008
Оприлюднено12.03.2008
Номер документу1421058
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/90-ап-08

Постанова від 12.02.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні