Постанова
від 20.02.2008 по справі 12/57-ап-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/57-АП-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"20" лютого 2008 р.                                                           Справа № 12/57-АП-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Пінтеліної Т.Г. при секретарі Чернявській О.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Державної податкової  інспекції  у м.Херсоні

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Александра - СХ"  м.Херсон  

про  припинення  підприємницької діяльності юридичної особи

за участю представників сторін:  

від позивача : Пастернак Є.І. дов. № 15418/9/10-105 від 28.12.2007р.

від відповідача : не прибули

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи відповідача у зв'язку з неподанням останнім на протязі більше року до податкової інспекції податкових декларацій і документів бухгалтерської звітності.

У призначене судове засідання прибув представник позивач, та підтримав позовні вимоги з підстав зазначених у заяві, просить суд припинити юридичну особу відповідача.

Відповідач у судове засідання не прибув, про причини свого не прибуття суду не повідомив, хоча про дату, час та місце розгляду справи був належним чином повідомлений.

Судом розгляд справи було відкладено  для повторного виклику відповідача та надання  витребуваних документів.

Представник позивача прибув у судове засідання та підтримав позовні вимоги, відповідач повторно в засідання не прибув, представника не направив, заперечення по суті позову не надав. Натомість до суду повернулась копія ухвали про відкриття  провадження з додатком направлено відповідачу з поштовою відміткою про відсутність адресанта за зазначеною адресою.

Заслухавши представника позивача, розглянувши матеріали справи, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач -  рішенням Виконавчого комітету Херсонської міської ради від 09.12.1997р. зареєстрований  як суб'єкт підприємницької діяльності -  Товариство з обмеженою відповідальністю " Александра - СХ" код ЄДРПОУ 24954520.

Як платник податків відповідач знаходиться на обліку в ДПІ у м. Херсон.

Згідно із ст. 9 Закону України ,, Про систему оподаткування" та ст. 4 Закону України ,, Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані надавати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації звіти про отримані доходи у процесі здійснення ними підприємницької діяльності.

Згідно даних ДПІ у м. Херсоні відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю " Александра - СХ"  не подає до податкової інспекції податкові декларації і документи бухгалтерської звітності, та відсутній за юридичною адресою.

Відповідно до п. 15 ст. 58 ГК України скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також за рішенням суду у випадках передбачених законом.

Згідно п. 2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.03р., підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи є: - неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач не подає до податкової інспекції податкові декларації і документи бухгалтерської звітності, позовні вимоги підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене, на підставі ст. 58 п. 15 ГК України, п. 2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців",  керуючись ст.ст. 158 - 163 КАС України, суд -

п о с т а н о в и в :  

1.Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю  "Александра - СХ", код ЄДРПОУ 24954520, адреса: вул. 40р. Жовтня, буд. 132, кв. 412, м. Херсон   (р/р відсутні).

3. Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                  Т.Г. Пінтеліна

5 екз.

Дата ухвалення рішення20.02.2008
Оприлюднено12.03.2008

Судовий реєстр по справі —12/57-ап-08

Постанова від 20.02.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні