Постанова
від 28.02.2011 по справі 2а/0570/1467/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 лютого 2011 р. справа № 2а/0570/1467/2011

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді

при секретарі

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Лазарєва В.В.,

при секретарі Хлопові А.А.,

за участю представника поз ивача Вінділович Т.Г. ,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в місті Донецьку адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Петровському районі м. Доне цька до товариства з обмежен ою відповідальністю «Інформ аційний центр «Крас-Дон» про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспек ція у Петровському районі м. Д онецька звернулася до суду з позовом до товариства з обме женою відповідальністю «Інф ормаційний центр «Крас-Дон» про припинення юридичної осо би, мотивуючи свої вимоги тим , що зазначена юридична особа зареєстрована і перебуває н а обліку в податковій інспек ції як платник податків. Біль ше року відповідачем не пода валася податкова звітність. Заборгованості перед бюджет ом відповідач не має. Просили припинити юридичну особу.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримала п озовні вимоги і просила задо вольнити їх в повному обсязі .

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся. Конверт повернувся з відм іткою «за закінченням термін у зберігання». Згідно із ч. 11 ст . 35 КАС України розписку про од ержання повістки (повістку у разі неможливості вручити ї ї адресату чи відмови адреса та її одержати) належить нега йно повернути до адміністрат ивного суду. У разі поверненн я поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адр есату з незалежних від суду п ричин, вважається, що така пов істка вручена належним чином . За таких обставин, суд приход ить до висновку, що відповіда ч був належним чином повідом лений про розгляд, у зв' язку з чим вважає за можливе розгл янути справу за його відсутн ості на підставі наявних у сп раві доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги є обґрунтованим і підл ягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Інформаційний центр «Крас-Дон» зареєстроване 21.11.20 07, що підтверджується Свідоцт вом про державну реєстрацію юридичної особи (а.с. 17), Довідко ю з ЄДРПОУ (а.с. 7),.

ТОВ «Інформаційний центр « Крас-Дон» перебуває на подат ковому обліку у ДПІ у Петровс ькому районі м. Донецька, що пі дтверджується відповідною Д овідкою (а.с. 8).

Відповідно до ч. 6 ст. 59 Господ арського кодексу України суб 'єкт господарювання ліквідує ться, у тому числі, у разі скас ування його державної реєстр ації у випадках, передбачени х законом.

Частиною 2 статті 247 Господар ського кодексу України визна чено, що скасування державно ї реєстрації суб'єкта господ арювання провадиться за ріше нням суду, що є підставою для л іквідації даного суб'єкта го сподарювання відповідно до с татті 59 цього Кодексу.

Крім того, ст. 110 Цивільного к одексу України також передба чена ліквідація юридичної ос оби за рішенням суду у випадк ах, встановлених законом.

Згідно із п.п. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Пода ткового Кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI, платник под атків зобов' язаний подават и до контролюючих органів у п орядку, встановленому податк овим та митним законодавство м, декларації, звітність та ін ші документи, пов'язані з обчи сленням і сплатою податків т а зборів.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” Державна податк ова інспекція у Петровському районі м. Донецька, уповноваж ена здійснювати контроль за своєчасність подання платни ками податків бухгалтерськи х звітів і балансів, податков их декларацій, розрахунків т а інших документів, пов'язани х з обчисленням податків, інш их платежів, а також перевіря ють достовірність цих докуме нтів щодо правильності визна чення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Згідно із п.п. 20.1.12. п. 20.1. ст. 20 Пода ткового Кодексу України, орг ани державної податкової слу жби мають право, у тому числі у випадках, встановлених зако ном, звертатися до суду щодо п рипинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців" передбач ені підстави для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язано з банкрутством юр идичної особи, зокрема: непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Отже, з урахуванням наведен их норм, органи державної под аткової служби у випадку неп одання суб' єктом господарю вання протягом року податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону мають право звер нутись до суду із позовом щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи.

Згідно Довідки ДПІ у Петров ському районі м. Донецька від 17.01.2011 (а.с. 4), товариство з обмежен ою відповідальністю «Інформ аційний центр «Крас-Дон» не п одає податкову звітність з 4 к варталу 2009 року, тобто більше р оку.

Як вбачається з Довідки від 11.01.2011 (а.с. 3), товариство заборгов аності з платежів перед бюдж етом не має.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю «Інформаційний центр «Крас- Дон» не подає протягом року о рганам державної податкової служби податкові декларації і інші документи фінансової звітності відповідно до зак ону, суд приходить до висновк у про необхідність припиненн я цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, у день н абрання таким рішенням закон ної сили направляє його копі ю державному реєстратору за місцезнаходженням юридично ї особи для внесення до Єдино го державного реєстру запису про судове рішення. Дата надх одження відповідного судово го рішення вноситься державн им реєстратором до журналу о бліку реєстраційних дій.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС У країни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Петровському районі м. Дон ецька до товариства з обмеже ною відповідальністю «Інфор маційний центр «Крас-Дон» пр о припинення юридичної особи , - задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «Інформаційни й центр «Крас-Дон» (код ЄДРПОУ 35580670; державна реєстрація пров едена 21.11.2007; юридична адреса: 83010, м . Донецьк, пл. Перемоги, 16, 24).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше на у судовому засіданні 28 люто го 2011 року в присутності предс тавника позивача.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається до Донец ького апеляційного адмініст ративного суду через Донецьк ий окружний адміністративни й суд. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до Донецько го апеляційного адміністрат ивного суду.

Апеляційна скарга на поста нову Донецького окружного ад міністративного суду подаєт ься протягом десяти днів з дн я її проголошення. У разі заст осування судом частини треть ої статті 160 цього Кодексу, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови.

Суддя Лазарєв В.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.02.2011
Оприлюднено21.03.2011
Номер документу14225491
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/1467/2011

Постанова від 28.02.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 28.01.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні