Постанова
від 04.03.2008 по справі 16/898а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/898а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                   Справа №  16/898а

"04" березня 2008 р.,  10 год.  40 хв.                                               м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Спаських Н.М.

при секретарі: Буднік А.М..,  за участю представників сторін:     

позивача:  Чорноіваненко О.М. --  за  довіреністю;

відповідача: не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси справу за позовом  Тальнівського  районного центру зайнятості населення до Соколівоцької загальноосвітньої школи 1-3 ступенів  Тальнівської районної ради Черкаської області  про стягнення 4 941,64  грн.

ВСТАНОВИВ:

          Позивачем заявлено позов про стягнення  з відповідача штрафу за неподання відомостей до державної служби зайнятості про скорочення працівника Нечипоренко Світлани Михайлівни  в розмірі її річної заробітної плати -- 4 941,64 грн.  В судовому засіданні представник позивача позов підтримав та просить його задовольнити.

     Відповідач, будучи належним чином повідомленим про час і місце розгляду справи рекомендованим листом, на засідання не з'явився, причин своєї неявки не повідомив, відзиву на позов не надав. Клопотання про відкладення розгляду справи з боку відповідача суду не направлялося.

           Суд вважає за можливе розгляд справи провести за відсутності представника відповідача, у відповідності до ст. 128 КАС України, на підставі наявних документів. Справа  підлягає розгляду за правилами КАС України.

         Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

       Наявним у справі витягом з наказу № 9 від 29.12.2006 року підтверджується, що відповідачем по справі було звільнено працівника Нечипоренко С.М. з посади помічника шкільного кухаря  за скороченням штатів на підставі п. 1 ст. 40 Кодексу Законів про працю України.

          Цей ж запис внесено і в трудову книжку Нечипоренко С.М.

          У відповідності до п. 5 ст. 20 Закону України “Про зайнятість населення”  при вивільненні працівників в зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, в тому числі і у випадках скорочення чисельності штату працівників, підприємства зобов'язані повідомити про це не пізніше як за 2 місяці до вивільнення  у письмовій формі державну службу зайнятості, а в десятиденний строк після вивільнення –надати службі зайнятості списки фактично вивільнених працівників.

     За доводами позивача, інформація про планове та фактичне вивільнення вказаного працівника відповідачем в центр зайнятості не надана, докази про протилежне в справі відсутні.

        

      Тальнівським районним центром зайнятості було проведено перевірку відповідача на предмет дотримання положень законодавства про зайнятість, за результатами якої складено акт № 2 від 02.01.2008 року.  Актом встановлено, що відповідач скоротив посаду працівника Нечипоренко С.М.  без надсилання звітності в центр зайнятості.

         У відповідності до п. 5 ст. 20 Закону України “Про зайнятість населення”  у разі неподання або порушення строків подання даних про скорочення працівників до центру зайнятості, стягується штраф у розмірі річної заробітної плати за кожного вивільненого працівника.

         За довідкою відповідача від 20.08.2007 року № 452,  річна заробітна плата Нечипоренко С.М. становить 4 941,64 грн.

          Актом № 2 від 02.01.2008 року відповідачу приписано в десятиденний строк сплатити центру зайнятості 4 941,64 грн. річної заробітної плати за скороченого працівника.  

      Штраф у сумі 4 941,64 грн. відповідачем не сплачено, висновки по акту перевірки не спростовано.

         У відповідності до ч.2 ст. 124 Конституції України, пп. л) п.8 Положення про державну службу зайнятості, затвердженого Постановою КМУ УРСР від 24.06.1991 року № 47, державна служба зайнятості має право стягувати штраф, передбачений п. 5 ст. 20 Закону України “Про зайнятість населення”.           

          Вимога про стягнення з відповідача штрафу за неподання державній службі зайнятості письмового повідомлення про скорочення працівника в розмірі його річної заробітної плати є правомірною, підтверджується чинним законодавством та матеріалами справи, обгрунтовується неподанням відповідачем до центру зайнятості повідомлення про скорочення працівника, що не спростовано відповідачем, а тому вимога підлягає до повного задоволення.

            На підставі статті 89,94 КАС України з відповідача на користь державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір в розмірі  49,42 грн.

             Керуючись статтями 89,94,162,163 КАС України, суд, -

                                                                      ПОСТАНОВИВ:

1.  Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути із Соколівоцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Тальнівської районної ради Черкаської області,  ідентифікаційний код 24350963, Черкаська область, Тальнівський район, с. Соколівочка,

-  на користь Тальнівського районного центру зайнятості населення, ідентифікаційний код 28809147, Черкаська область, м. Тальне, вул. Майданецька, 13/1, на рахунок № 37179975900373  банк УДК в Черкаській області , МФО 854018,  --- 4 941,64 грн. штрафу за неповідомлення про скорочення працівника.

-          в доход Державного бюджету  України через  місцеві органи ДПІ 49,42 грн. судового збору;

Виконавчий документ видати.

           Постанову  може бути оскаржене до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку ст. 186 КАС України.

          СУДДЯ                                                                                                      Н.М. Спаських

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення04.03.2008
Оприлюднено12.03.2008
Номер документу1424517
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/898а

Постанова від 04.03.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні