Постанова
від 01.03.2011 по справі 2а/0270/416/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2011 р. Справа № 2а/0270/416/11

Вінницький окружний а дміністративний суд в складі головуючого судді Поліщу к Ірини Миколаївни, розгля нувши в порядку скороченого провадження матеріали справ и

за позовом: Прокурора Ст ароміського району м. Вінниц і в інтересах держави - Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку, в особі - Вінницького територіальн ого управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку

до: ВАТ Немирівського з аводу продтоварів «Стимул»

про: стягнення штрафу у р озмірі 2100 грн.

ВСТАНОВИВ :

До Вінницького ок ружного адміністративного с уду звернувся Прокурор Стар оміського району м. Вінниці в інтересах держави - Державн ої комісії з цінних паперів та фондового ринку, в особі - Вінницького територіальн ого управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку з позовом до ВАТ Н емирівського заводу продтов арів „Стимул” про стягнення штрафу в розмірі 2100 грн.

Справа розглянута відпові дно до п. 4 ч. 1 ст. 183-2 КАС України в порядку скороченого провадж ення.

Ухвалою суду від 07.02.2011 року ві дкрито скорочене провадженн я у справі. Копію ухвали напра влено відповідачу 07.02.2011 року.

Відповідно до довідки Укрп ошти ф.20 ВАТ Немирівського зав оду продтоварів „Стимул” не знаходиться за адресою: вул. Л еніна, 89, м. Немирів, Вінницька о бласть.

У відповідності до довідки Головного управління статис тики у Вінницькій області № 13/ 4/124 від 31.01.2011 року ВАТ Немирівськ ого заводу продтоварів „Стим ул” знаходиться за адресою: в ул. Леніна, 89, м. Немирів, Вінниц ька область.

Враховуючи те, що копія ухва ли суду від 07.02.2011 року направлял ась відповідачу на його юрид ичну адресу внесену до відпо відного державного реєстру, суд вважає, що вжив достатніх заходів для повідомлення ві дповідача.

Згідно із ч. 3 ст. 183-2 КАС Україн и, про відкриття скороченого провадження суд виносить ух валу, копія якої невідкладн о надсилається відповідачу разом з копією позовної заяв и та доданих до неї докумен тів. В ухвалі в обов'язково му порядку зазначаються стро к подання заперечення проти позову, порядок його подання , а також наслідки неподання такого заперечення. Відпові дач у десятиденний строк з дн я одержання такої ухвали та к опій документів може подати заперечення проти позову та необхідні документи або за яву про визнання позову. Якщо справа розглядається судом за місцезнаходженням від повідача, то заперечення пр оти позову чи заява про визна ння позову мають бути подані безпосередньо до канцелярії суду.

Відповідно до п.2 ч.5 ст. 183-2 КАС У країни, справа повинна бути розглянута у порядку скоро ченого провадження не пізні ше трьох днів з дня закінченн я строку, передбаченого част иною третьою цієї статті, якщ о до суду не було подано запер ечення відповідача та за умо ви, що справа розглядається с удом за місцезнаходженням в ідповідача.

Дослідивши надані у справу докази, надавши їм юридичну о цінку, суд прийшов до висновк у про те, що позовні вимоги під лягають задоволенню з наступ них підстав.

Відповідно до акту № 163-ВІ В інницького територіально го управління Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку від 02.07.2009р. (а.с. 6), стано м на 02.07.2009р. ВАТ Немирівського з аводу продтоварів „Стимул” р ічну інформацію за 2008 рік не ро зміщено в загальнодоступній інформаційній базі даних Ко місії, чим порушено вимоги пу нкту 4 ст. 40 Закону України “Пр о цінні папери та фондовий ри нок” та пункту 1 глави 7 розділ у 5 Положення про розкриття ін формації емітентами цінних п аперів, затвердженого рішенн ям ДКЦПФР від 19.12.2006 року № 1591.

Даний акт було надіслано за юридичною адресою відповіда ча рекомендованим листом, од нак конверт з кореспонденцію повернувся з відміткою пошт и про те, що підприємство за юр идичною адресою не існує.

07.07.2009р. Вінницьким терито ріальним управлінням Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку винесено постанову про зупинення про вадження у справі в зв`язку з н евстановленим місцезнаходж енням відповідача.

З метою з`ясування місцезна ходження відповідача Вінн ицьким територіальним упр авлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку було направлено запит до Головного управління ста тистики у Вінницькій області та Державного реєстратора у Вінницькій області.

29.10.2010р. до Вінницького тер иторіального відділення Дер жавної комісії з цінних папе рів та фондового ринку Голов ним управлінням статистики у Вінницькій області та Держа вним реєстратором у Вінницьк ій області надано відповіді, з яких встановлено юридичну адресу відповідача - вул. Ле ніна, 89, м. Немирів, Вінницька об ласть.

03.11.2010р. у відношенні ВАТ Немир івського заводу продтоварів „Стимул” відновлено провадж ення у справі про правопоруш ення.

Постановою № 263-ВІ від 09.11.2010 рок у (а.с. 4) Вінницького терито ріального управління Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку, за нерозм іщення інформації до ВАТ Нем ирівського заводу продтовар ів „Стимул” застосовано санк цію у вигляді штрафу в розмір і 2100 грн. Відповідно до постано ви, штраф має бути сплачений п орушником не пізніше, як чере з 15 днів з дня отримання копії постанови. Копію постанови 09. 11.2010р. було направлено відповід ачу рекомендованим листом (а .с. 5).

Згідно п. 4 ст. 40 Закону Україн и “Про цінні папери і фондови й ринок”, річна інформація пр о емітента є відкритою і пі длягає оприлюдненню емітен том у строк не пізніше 30 кв ітня року, наступного за зві тним, шляхом опублікування її в одному з офіційних дру кованих видань Верховної Р ади України, Кабінету Мініс трів України або Державної комісії з цінних паперів т а фондового ринку і розміще ння у загальнодоступній інф ормаційній базі даних Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку про рино к цінних паперів.

Відповідно до п. 1 глави 7 розд ілу 5 Положення про розкриття інформації емітентами цінни х паперів, затвердженого ріш енням ДКЦПФР від 19.12.2006 року № 1591, р озкриття річної інформаці ї має здійснюватись шляхом опублікування у офіційному друкованому виданні та по дання до Комісії не пізніше 30 квітня року, наступного за зв ітним.

Згідно з п. 6 ст. 11 Закону Украї ни "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Украї ні", державна комісія з цінних паперів та фондового ринку н акладає на юридичних осіб шт рафи, за нерозміщення достов ірної інформації в загальнод оступній інформаційній базі даних Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку - в розмірі до 1000 неоподатк овуваних мінімумів доході в громадян.

Відповідно до ст. 124 Конститу ції України, юрисдикція суді в поширюється на всі правові дносини, що виникають у дер жаві, водночас частиною 2 стат ті 19 Конституції України визн ачено, що органи державної вл ади (до яких належать Державн а комісія з цінних паперів та фондового ринку) та органи м ісцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані д іяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що пе редбачені Конституцією та за конами України.

Згідно ст. 36-1 Закону України “Про прокуратуру”, підставою представництва у суді інтер есів держави - наявність по рушень або загрози порушен ь економічних, політичних т а інших державних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, що вчиняютьс я у відносинах між ними або з державою.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодек су адміністративного судочи нства України, кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, а суд згід но ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за свої м внутрішнім переконанням, щ о ґрунтується на їх безпосер едньому, всебічному, повному та об' єктивному дослідженн і.

Таким чином, судом встановл ено, що постановою ДКЦПФР № 263-В І від 09.11.2010 року, на ВАТ Немирівс ького заводу продтоварів „Ст имул” було накладено штрафні санкції в розмірі 2100 грн., за не опублікування річної інформ ації за 2008 рік. Копія постанови була направлена відповідачу , який її не оскаржив. Крім тог о, копія даної постанови разо м з додатками направлялась п озивачем на адресу відповіда ча, про що свідчить копія фіск ального чеку та реєстр реком ендованих листів (а.с. 5). Оскіль ки штрафні санкції відповіда ч в добровільному порядку не сплатив, наявні підстави для задоволення позовних вимог.

Враховуючи те, що вимоги поз ивача є обґрунтованими, відп овідають дійсним обставинам та матеріалам справи, позов п ідлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, у справах, в яких позивач ем є суб`єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КА С України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Стягнути з Відкритого акці онерного товариства Немирів ського заводу продтоварів „С тимул” (22800, Вінницька область, м. Немирів, вул. Леніна, 89, код за ЄДРПОУ 01528173, р/р 260041560 у ВОД ВАТ „Р айффайзен Банк Аваль”, МФО 302247) штраф в розмірі 2100 грн. 00 коп. ( дві тисячі сто гривень 00 копій ок) в дохід Державного бюджет у України.

Постанову допустити до нег айного виконання.

Судові витрати віднести на рахунок Державного бюджету України.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 К АС України постанова може бу ти оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії пос танови.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Постанова набирає законно ї сили в порядку ст. 254 КАС Украї ни

Суддя Поліщук Ірина Миколаївна

Дата ухвалення рішення01.03.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14318460
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/416/11

Ухвала від 07.02.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Постанова від 01.03.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні