Постанова
від 25.02.2011 по справі 2а-12259/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2011 р. Справа № 2а-12259/10/0470

Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого судді Чорної В.В.

при секретарі судового зас ідання Черненко А.А.

за участю:

прокурора Шаповаленко Я.В.

представника позивача Гунько А.П.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом про курора Жовтневого району м. Д ніпропетровська в інтересах держави в особі управління П енсійного фонду України в Жо втневому районі м. Дніпропет ровська до Товариства з обме женою відповідальністю «Ене ргобуд»про стягнення заборг ованості по сплаті внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування,-

в с т а н о в и в :

01 жовтня 2010 року прокуро р Жовтневого району м. Дніпро петровська в порядку предста вництва інтересів держави зв ернувся до Дніпропетровсь кого окружного адміністрати вного суду із зазначеним адм іністративним позовом.

В обґрунтування позовних в имог, прокурор зазначив, що ві дповідач своєчасно не здійсн ює розрахунки з Пенсійним фо ндом України, внаслідок чого допустив недоїмку по страхо вим внескам на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування за січень-липень 2010 р оку в сумі 5 435 грн. 92 коп.

В судовому засіданні проку рор та представник позивач а адміністративний позов під тримали, просили його задово льнити в повному обсязі, поси лаючись на обставини, виклад ені в позовній заяві.

Судом на адресу державної р еєстрації відповідача напра влялися судові повістки, про те, поштові відправлення дві чі повернулися до суду з дові дкою «Укрпошти»«за закінчен ням терміну зберігання». Вра ховуючи, що повістка надсила лася судом на адресу державн ої реєстрації відповідача, і не вручена адресату з незале жних від суду причин, у відпов ідності до ч. 11 ст. 35 Кодексу адм іністративного судочинства України, суд вважає його нале жним чином повідомленим про розгляд справи, та розглядає справу без участі його предс тавника.

Заслухавши думку прокурор а та представника позивача, д ослідивши матеріали справи, судом встановлені наступні о бставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Енергобуд» є платником страхових внеск ів (страхувальником) на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування, та зареєст ровано в управлінні Пенсійно го фонду України в Жовтнево му районі м. Дніпропетровськ а.

Згідно з ч.2 ст. 17 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»від 09.07.2003р., страхувальники з обов'язані нараховувати, обч ислювати і сплачувати в уста новлені строки та в повному о бсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 «Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», затвер дженою Постановою правління ПФУ 19.12.2003р. №21-1, передбачено, що пл атники страхових внесків щом ісяця складають у двох примі рниках розрахунок сум страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, у якому зазначають самостійно обчислені суми с трахових внесків за формою з гідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я»та п. 5.1.4 названої Інструкції передбачено, що страхувальн ики зобов'язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду. Базов им звітним періодом для стра хувальників є календарний мі сяць.

Відповідачем подано до упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Жовтневому районі м . Дніпропетровська розрахунк и суми страхових внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування за січ ень-липень 2010 року, в яких самос тійно обчислені страхові вне ски на загальну суму 5 435 грн. 92 ко п.

Нарахована сума внесків в у становлені законодавством т ерміни відповідачем не була сплачена. У зв' язку з даними обставинами, у нього виникла прострочена заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування, тобто недоїмка, на зазначену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки склад ається із суми самостійно об числених відповідачем страх ових внесків.

Управлінням Пенсійного фо нду України в Жовтневому рай оні м. Дніпропетровська на ад ресу відповідача надсилалис я вимоги про сплату боргу від 02.04.2010 р. №Ю-545. від 05.05.2010 р. № Ю-686, від 02.06.2010 р. № Ю-824, від 01.07.2010 р. № Ю-929, від 02.08.2010 р. № Ю-1051, від 01.09.2010 р. № Ю-2104, проте поштов і відправлення повернулися д о управління, зв' язку з відс утністю Товариства з обмежен ою відповідальністю «Енерго буд»за юридичною адресою.

В добровільному порядку за боргованість погашена не бул а.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»передбачено, що суми стра хових внесків, своєчасно не н араховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, в изначені ст. 20 цього Закону, вв ажаються простроченою забор гованістю із сплати страхови х внесків (далі - недоїмка).

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сп лачує прострочену заборгова ність зі сплати страхових вн есків, суд доходить висновку про обґрунтованість позовни х вимог та необхідність їх за доволення.

Керуючись ст.ст. 122, 160-162, 167 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд,-

п о с т а н о в и в :

Адміністративни й позов прокурора Жовтневого району м. Дніпропетровська - задовольнити.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «Е нергобуд»(код ЄДРПОУ 31647317) на ко ристь управління Пенсійного фонду України в Жовтневому р айоні м. Дніпропетр овська (р/р 25602303013177 в ДОУ ВАТ «Держ авний ощадний банк України», МФО 305482, код 21910657) заборгованість по сплаті внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування за січень-л ипень 2010 року в сумі 5 435 грн. 92 коп (п' ять тисяч чотириста трид цять п' ять гривень дев' яно сто дві копійки).

Постанова суду може бу ти оскаржена до Дніпропетров ського апеляційного адмініс тративного суду шляхом подан ня апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одно часним направленням копії ап еляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня проголошення постано ви. Якщо судом у відповідност і до частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинс тва України було проголошен о вступну та резолютивну час тину постанови, а також в разі прийняття постанови у письм овому провадженні, апеляційн а скарга подається протягом десяти днів з дня отримання к опії постанови.

Повний текст постанови складений 01.03.2011 р.

Суддя В.В.Чорна

Дата ухвалення рішення25.02.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14318622
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12259/10/0470

Ухвала від 01.11.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Постанова від 25.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні