Постанова
від 09.03.2011 по справі 2а-16337/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 січня 2011 р. Справа № 2а-16337/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Шлай А. В.

при секретарі Бердник С.О.,

за участю

прокурора Антоненко Н.М.,

розглянувши у відк ритому судовому засіданні ад міністративну справу за позо вом Прокурора м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Уп равління Пенсійного Фонду Ук раїни в Жовтневому районі м. К ривого Рогу до Товариства з о бмеженою відповідальністю "Р емтрансмаш" про стягнення за боргованості, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор м. Кривого Ро гу Дніпропетровської област і звернувся до суду в інтерес ах держави в особі Управлінн я Пенсійного Фонду України в Жовтневому районі м. Кривого Рогу з адміністративним поз овом, в якому просить стягнут и з Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Ремтрансмаш " заборгованість в сумі 4857,60 грн .

Прокурор в судовому засіда нні позовні вимоги підтримав в повному обсязі та просив їх задовольнити.

Представник позивача не з' явився у судове засідання, на дав до суду заяву, в якій проси ть розглянути справу без йог о участі, позов підтримує у по вному обсязі.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час і м ісце судового розгляду, у суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки не повідомив, к лопотання про відкладення ро згляду справи не подав.

Суд, заслухавши пояснення п рокурора, дослідивши письмов і докази по справі, встановив , що Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Ремтрансмаш " зареєстроване в Управлінні Пенсійного фонду в Жовтенво му районі м. Кривого Рогу за ре єстраційним № 04130041685, і відповід но, є платником страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня. Відповідно до розрахунку суми страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування, що підл ягають сплаті за липень - вере сень 2010 року, відповідачу нале жить сплатити суму страхових внесків у розмірі 4857 грн. 60 коп. Заборгованість в добровіль ному порядку не сплачена і ро зрахунок не оскаржено.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 17 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» страхувальник зоб ов'язаний нараховувати, обчи слювати і сплачувати в устан овлені строки та в повному об сязі страхові внески. Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України «Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страх ові внески є цільовим загаль нообов' язковим платежем, як ий справляється на всій тери торії України. Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону України «Про за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування» страху вальники зобов' язані сплач увати страхові внески, нарах овані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду . Стаття 106 Закону України зазн ачає, що суми страхових внеск ів своєчасно не нараховані т а/або не сплачені страхуваль никами у строки, визначені ст аттею 20 цього Закону, в тому чи слі обчислені територіальни ми органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених час тиною третьою статті 20 цього З акону, вважаються прострочен ою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягують ся з нарахуванням пені та зас тосуванням фінансових санкц ій.

Вирішуючи спір по суті, суд приходить до висновку, що вим оги позивача підлягають задо воленню.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 8-12, 69, 71, 158-164 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Прокурора м. Кривого Рогу Д ніпропетровської області в і нтересах держави в особі Упр авління Пенсійного Фонду Укр аїни в Жовтневому районі м. Кр ивого Рогу - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Рем трансмаш" (ЄДРПОУ 31386345) заборгов аність в сумі 4857 (чотири тисячі вісімсот п'ятдесят сім) грн. 60 к оп.

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду через Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд шляхом подачі апеляцій ної скарги протягом десяти д нів з дня отримання копії ціє ї постанови.

Постанова суду набирає зак онної сили в порядку та у стро ки, визначені статтею 254 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно

Суддя

А.В. Шлай

А.В. Шлай

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.03.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14318695
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16337/10/0470

Постанова від 09.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні