Постанова
від 25.01.2011 по справі 2а-8310/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2011 р. Справа № 2а-8310/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Олійника В. М.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податково ї інспекції у м. Дніпродзержи нську до приватного підприєм ства "Дніпробудресурс - центр " про стягнення на активи борж ника, -

ВСТАНОВИВ:

08 липня 2010 року Державна податкова інспекція у м. Дніп родзержинську звернулась із адміністративним позовом до Дніпропетровського окружно го адміністративного суду до приватного підприємства «Дн іпробудресурс-центр», в яком у просить звернути стягнення на активи приватного підпри ємства «Дніпробудресурс-цен тр» (ЄДРПОУ 34974574) на користь держ авного бюджету в рахунок пог ашення податкового боргу в с умі 1433,32 грн.

В обґрунтування позо ву зазначено, що приватне під приємство «Дніпробудресурс -центр» має податковий борг п еред бюджетом в сумі 1433,32 грн. п о податку на додану вартість та по податку на прибуток, яки й виник внаслідок несвоєчасн ого подання податкових декла рацій. Сума боргу не сплачуєт ься відповідачем добровільн о, а тому підлягає примусовом у стягненню.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, п одав заяву про розгляд справ и без його участі.

Відповідач, приватне підпр иємство «Дніпробудресурс-це нтр», у судове засідання не з'я вився, про час та місце розгля ду справи повідомлявся повіс ткою з поштовим повідомлення м, яке направлялось за офіцій ним місцем знаходження згідн о довідки органу реєстрації, проте конверт повернувся до суду з відміткою «за закінче нням терміну зберігання».

Згідно з ст. 35 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни відповідач є належно по відомлений про дату, час та мі сце судового засідання. Відп овідач заперечення на позов не надав, правом участі у судо вому засіданні не скориставс я.

Суд вважає, що відсутність в ідповідача в судовому засіда нні не перешкоджає розгляду справи за наявними в ній мате ріалами.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до вис новку, що позовна заява підля гає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що рішен ням виконавчого комітету Дні продзержинської міської рад и Дніпропетровської області від 17.04.2007 р. було зареєстровано приватне підприємство «Дніп робудресурс-центр», про що бу ло видано свідоцтво про держ авну реєстрацію №АОО 659130.

Станом на 12.05.2010 року приватне підприємство «Дніпробудрес урс-центр» має заборгованіст ь по платежах до бюджету у роз мірі 1433,32 грн., а саме з податку н а додану вартість у сумі 1 263,80 гр н., з податку на прибуток у сум і 169,52 грн., що підтверджується довідкою Державної податков ої інспекції у м. Дніпродзерж инську про заборгованість ст аном на 12.05.2010 року.

Згідно підпункту 4.1.4, п.5.1 ст.5 За кону України від 21.12.2000 р. № 2181-ІІІ « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами» податкове зобов'язання, самостійно виз начене платником податків у податковій декларації, вважа ється узгодженим з дня подан ня такої декларації. Податко ві декларації подаються за б азовий звітний період, що дор івнює календарному місяцю пр отягом 20 календарних днів нас тупних за останнім днем звіт ного (податкового) місяця.

Згідно ч. 3 ст. 9 Закону Україн и від 25.06.91 №1251-XI1 «Про систему опод аткування» (із змінами та доп овненнями), обов' язок юриди чної особи щодо сплати подат ків і зборів (обов'язкових пла тежів) припиняється із сплат ою податку, збору (обов'язково го платежу) або його скасуван ням або списанням податкової заборгованості відповідно д о Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом».

Згідно п.6.2. ст.6 Закону Україн и №2181-Ш від 21.12.2000 «Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и» підприємству було направл ено:

• першу податкову вимогу № 1/701 від 06.08.09 р.;

• другу податкову вимогу № 2/898 від 21.10.09 р.

Частиною 1 ст. 14 Закону Україн и «Про систему оподаткування » встановлено, що податок на д одану вартість, акцизний збі р, податок на прибуток підпри ємств та податок на доходи фі зичних осіб належать до зага льнодержавних і справляютьс я на всій території України.

Підпунктом 5.3.1 пункту 5.3 статт і 5 цього ж Закону встановлено , що платник податків зобов' язаний самостійно сплатити с уму податкового зобов' язан ня, зазначену у поданій ним по датковій декларації, протяго м десяти календарних днів, на ступних за останнім днем від повідного граничного строку , передбаченого пп. 4.1.4 п. 4.1 ст.4 ць ого Закону для подання подат кової декларації.

Приписами п.п. 5.4.1. п. 5.4. ст. 5 Зако ну України № 2181 визначено, що уз годжена сума податкового зоб ов'язання, несплачена платни ком податків у визначені стр оки, вважається сумою податк ового боргу платника податкі в.

Згідно п.3 ч.1, ч.4 ст. 9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння» від 25.06.1991 року №1251-XII - платник и податків, зборів зобов'язан і сплачувати належні суми по датків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені зако нами терміни і це зобов'язанн я припиняється їх сплатою. Пл атники податків і зборів (обо в'язкових платежів) за правил ьність обчислення, своєчасні сть сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) і доде ржання законів про оподаткув ання несуть відповідальніст ь відповідно до законів Укра їни.

Пунктом 11 ст. 10 Закону Україн и «Про державну податкову сл ужбу в Україні» встановлено, що державні податкові інспе кції подають до судів, господ арських судів позови до підп риємств, установ, організаці й про стягнення заборгованос ті перед бюджетами та держав ними цільовими фондами за ра хунок майна.

Відповідно до пп. 3.1.1 ст. 3 Зако ну України «Про порядок пога шення податкових зобов' яза нь платників податків перед бюджетами та державними ціль овими фондами» активи платн ика податків можуть бути примусово стягнені в рахун ок погашення його податково го боргу виключно за рішення м суду.

За наведених обставин позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнит и.

Стягнути з приватного підп риємства «Дніпробудресурс-ц ентр» (ЄДРПОУ 34974574) на користь де ржавного бюджету заборгован ість з податку на додану варт ість у сумі 1 263,80 грн. (одна тисяч а двісті шістдесят три гривн і 80 коп.) та з податку на прибут ок у сумі 169,52 грн. (сто шістдесят дев' ять гривень 52 коп.).

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду шляхом по дання апеляційної скарги чер ез Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд з од ночасним направленням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно.

Суддя

Постанова не набрала закон ної сили

25 січня 2011 року.

Суддя В.М. Олійник

В.М. Олійник

В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення25.01.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14318773
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8310/10/0470

Ухвала від 09.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 25.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні