Постанова
від 12.03.2011 по справі 2а-17062/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2012 р. Справа № 2а-17062/09/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Чабаненко С. В.

при секретарі Дашковій А.М.

за участю:

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Амур-Нижн ьодніпровському районі м. Дн іпропетровська до товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Триград» (код ЄДРПОУ 33855632) п ро припинення юридичної особ и, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Амур-Нижньодніпров ському районі м. Дніпропетро вська звернулася з позовом д о суду, в якому просить припин ити юридичну особу товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Триград» (код ЄДРПОУ 33855632).

В обґрунтування позову ДПІ зазначила, що товариство з об меженою відповідальністю «Т риград» (код ЄДРПОУ 33855632) перебу ває на обліку в ДПІ у Амур-Нижн ьодніпровському районі м. Дн іпропетровська у як платник податків та інших обов'язков ий платежів, проте документи податкової звітності не под авали з 26.09.2008 року, заборгованос ті по платежам до бюджету не м ає.

Представник позивача в поз овній заяві зазначив про роз гляд справи за його відсутні стю.

Відповідач до суду не з'явив ся. Судом було направлено на а дресу відповідача копію ухва ли про відкриття провадження у справі, судову повістку, а т акож копію позовної заяви та доданих до неї документів, пр оте конверт повернувся до су ду з відміткою поштового від ділення, яка свідчить, «орган ізація не розшукана». Згідно довідки з Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців, як а надана позивачем в якості д оказу по справі, юридична адр еса відповідача не змінена. З урахуванням викладеного суд доходить висновку про належ не повідомлення відповідача про дату судового розгляду с прави.

Дослідивши письмові доказ и, наявні у матеріалах справи , суд приходить до наступних в исновків.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Триград» (код ЄДРПОУ 33855632) перебуває на облік у в ДПІ у Амур-Нижньодніпровс ькому районі м. Дніпропетров ська як платник податків та і нших обов'язкових платежів.

Згідно з довідкою ДПІ у Амур -Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська підприє мство не подає податкову зві тність з 26.09.2008 року.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Триград» заб оргованості перед бюджетом з і сплати податків, зборів (обо в' язкових платежів) не має.

Також позивачем надано роз порядження першим заступник ом начальника ДПІ у Амур-Нижн ьодніпровському районі м. Дн іпропетровська від 09.11.2009 року № 322-р про звернення з відповідн им позовом до суду.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України «Про систему оподатк ування» платники податків і зборів (обов'язкових платежі в) зобов'язані подавати до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов'язані з обчисленням і спл атою податків і зборів (обов'я зкових платежів).

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 №80, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено , якщо платник податків не ма є заборгованості перед бюдже том та у разі неподання протя гом одного року в органи держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, керівник органу державної по даткової служби приймає ріше ння у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарюв ання - про звернення до суду аб о господарського суду із зая вою (позовною заявою) про прип инення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст. 4 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння», ст. ст. 1, 19, 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б підприємців», ст. ст. 2, 10, 11, 12, 86, 94, 16 0-162, 167 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Держав ної податкової інспекції у А мур-Нижньодніпровському рай оні м. Дніпропетровська задо вольнити.

Припинити юридичну о собу товариства з обмеженою відповідальністю «Триград» (код ЄДРПОУ 33855632).

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців від 15.05.20 03 № 755-IV направити дану постанов у державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про припинення юридичної осо би.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови у повному обся зі відповідно до статті 160 цьо го Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постано ву було проголошено у відсут ності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяв и про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови, а апеляц ійна скарга на постанову суд у подається протягом двадцят и днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяв у про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не бул а подана у строк, постанова су ду набирає законної сили піс ля закінчення цього строку.

Повний текст постанови скл адений 29.06.10р.

Суддя

С.В. Чабаненко

Дата ухвалення рішення12.03.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14318779
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-17062/09/0470

Ухвала від 01.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Постанова від 12.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні